Vieraskynä

Helppo halloweenmeikki

20.10.2021,
Emmi Mansikkaviita

Strawberry Emmi eli meikkaaja ja kauneusvaikuttaja Emmi Mansikkaviita näyttää, kuinka toteuttaa halloweenmeikki helpolla tavalla.

Et tarvitse meikkauksen perustaitojen lisäksi kuin ripauksen rohkeutta tehdä tavallisesta juhlameikistä tuttuja asioita isommin ja näyttävämmin sekä kärsivällisyyttä häivytyssiveltimen kanssa.

Sinun ei siis tarvitse osata piirtää tai maalata, etkä tarvitse meikin toteuttamiseen mitään erikoistuotteita tai -välineitä. Kaikkia käytettäviä meikkejä voit hyödyntää jatkossakin arkeen tai juhlaan. Samoin silmämeikin tekniikka sopii loistavasti myös tavalliseen smokey eyes -silmämeikkiin hieman maltillisemmalle alueelle tehtynä.

Aloita silmämeikistä

Näin tumman silmämeikin kanssa suosittelen ehdottomasti aloittamaan koko meikin tekemisen silmistä, näin sinun ei tarvitse pelätä meikkipohjan sotkeutumista silmiä meikatessa. Levitä ensin koko luomille kulmakarvoihin asti silmämeikinpohjustaja. Alima Puren Eye Primer on luonnonkosmetiikan pitävin. 

Ota sitten musta pehmeä silmänrajauskynä ja aloita värittämään liikkuvaa luomea ripsirajasta alkaen. Suosittelen kynäksi edullista ja juuri sopivan pehmeää Benecosin kajalia, jolla on erittäin helppo värittää luomea. Jos valitset tähän vaiheeseen liian kovan kynän, on työskentely hankalaa.

Voit tehdä ensin leveän rajauksen, jota alat sitten nostamaan ylöspäin. Levitä väri lähes luomivakoon asti, etenkin ulkoreunastaan, sisänurkassa väri voi jäädä hieman kapeammalle alueelle (vaihekuva 1). Väri on tärkeää saada aivan ripsien tyveen asti! Näet vaihekuvassa 2 vasemmassa silmässä, miltä ripsien ja kynän väliin jäävä ihon sävyinen aukko näyttää. Saat sen piiloon tökkimällä ihoa ripsien välistä kynällä. 

Silmämeikin vaiheet

Väritä seuraavaksi kynällä alaluomen ripsiraja kauttaaltaan. Väri saa leventyä erityisesti ulkokulmaa kohti, mutta huolehdi, ettei ripsien tyveen jää näkymään ihoa. Jos näin uhkaa käydä, töki jälleen kynällä ripsien välejä.

Ota esille tummanharmaa luomiväri. Suosittelen lämmöllä Benecosin Smokey Eyes -luomiväripalettia, joka sisältää neljä mielettömän kaunista harmaan sävyä. Niistä kaksi on mattaisia ja kaksi hehkuvampaa sorttia. Tämä on täydellinen paletti myös tavalliseen juhlameikkiin ja sopii universaalisti oikeastaan kaikille. Tarvitset silmämeikin tekemiseen lisäksi kaksi sivellintä: tiiviin ja litteän siveltimen, jolla on helppo pakata luomiväri paikoilleen sekä pyöreäpäisen häivytyssiveltimen. Nämä samaiset siveltimet ovat jokaisen meikkipussin perusvarusteet, joiden avulla on kätevää tehdä oikeastaan millainen meikki vaan. 

Levitä paletin tumminta luomiväriä suoraan mustan kynän päälle sekä ylhäällä että alhaalla. Taputtele väriä ensin koko mustan alueen päälle tasaiseksi kerrokseksi (voit joutua ottamaan väriä joitakin kertoja lisää) ja lähde sen jälkeen nostamaan väriä mustan alueen yläpuolelle (vaihekuva 3). Ota sitten paletin toiseksi tumminta mattasävyä samaiseen siveltimeen ja painele väriä tummimman sävyn rajakohtaan ja hieman sen yläpuolelle. Tämä häivyttää ja pehmentää tummimman sävyn rajaa sekä toki levittää meikin entistä laajemmalle alueelle. Tässä kohtaa meikki alkaa eroamaan tavallisesta smokey eyes -silmämeikistä ja vaatii hieman uskoa hyvään lopputulokseen, jotta rohkenet levittää värin tarpeeksi isosti (vaihekuva 4).

Tarkista, että ylä- ja alaluomien väri yhdistyy toisiinsa erityisesti ulkoreunoista ja että ripsien tyvi on edelleen tumma. Voit fiksailla ja tummentaa tarvittaessa kynällä vielä luomivärin päällekin. Mikäli silmäsi eivät ole erityisen herkkää tai vuotavaista sorttia, tee sekä ylä- että alapuolelle sisärajaukset, jotka tuovat reilusti intensiivisyyttä meikkiin. Ota sitten häivytyssivellin ja ala käymään sen avulla läpi luomivärin ulommaisia reunoja. Vältä ylös-alas -liikettä ja etene mieluummin luomivärin reunan suuntaisesti. Pehmennä reunoja ensin puhtaalla siveltimellä ja ota siveltimeen sen jälkeen paletin vaaleinta sävyä, jatka häivyttämistä sen avulla. Väri nousee tässä kohtaa käytännössä kulmakarvoihin asti.

Taputtele vaaleinta helmiäissävyä sormella luomen keskiosiin sekä pienellä siveltimellä silmän sisänurkkiin (vaihekuva 5). Pieni sivellin voi olla esimerkiksi Benecosin huulisivellin, jota käytämme lopuksi myös huulimeikin tekemiseen. Lisää sitten useampi kerros tuuheuttavaa ripsiväriä. Kokeile vaikkapa Absolutionin Le Mascaraa, jolla saa aikaan helposti näyttävyyttä (vaihekuva 6).

Tasainen meikkipohja antaa muun meikin loistaa

Tähän meikkiin sopii mattainen ja tasainen meikkipohja, joka tuo esiin paitsi tietysti silmämeikin, myös reilulla kädellä käytettävän poskipunan sekä korostusvärillä tehtävät pienet yksityiskohdat. Alima Puren Satin Matte Foundation on pysyvä ja helppokäyttöinen mineraalimeikkipohja, jonka peittävyyttä voi säädellä itse. Sillä on mahdollista tehdä täysin peittävää jälkeä (jota suosittelen tähän meikkiin) sekä kevyt ja arkeen sopiva luonnollisen kaunis lopputulos.

Mikäli ihosi on rasvainen, levitä meikin alle meikin kestoa pidentävä Alima Puren Smooth + Prime -pohjustaja. Taputtele sen jälkeen valoa tuovaa peitevoidetta silmien alle. Mádaran peitevoide on tähän tarkoitukseen paras, sillä se sulautuu kauniisti myös kuivalle ja juonteikkaalle iholle. Voit laittaa peitevoidetta muutaman ohuen kerroksen, jotta lopputulos on mahdollisimman peittävä ja tasainen, muttei pakkelimaisen paksu. Levitä sitten mineraalimeikkipohja kerrostaen pieni määrä kerrallaan tiiviskarvaista Flat Top -sivellintä apuna käyttäen. Tämän avulla jälki on peittävämpää kuin tavallisella kabuki-siveltimellä.

Käännä katse yksityiskohtiin

Kun meikkipohja on valmis, on aika siirtyä muutamaan yksityiskohtaan, jotka tekevät yllättävän suuren eron. Palaa häivytyssiveltimeen ja levitä keskiharmaata luomiväriä alla olevan kuvan osoittamaan kohtaan nenänvarren yläosasta kohti kulmakarvaa. Tämä luo varjon ja tekee meikistä dramaattisemman.

Tee seuraavaksi kulmakarvat, ne saavat olla selkeäreunaiset ja vahvat. Mádaran kulmaväri heidän oman pienen viistosiveltimensä kanssa levitettynä on kaikista helpoin tapa graafisten kulmakarvojen piirtämiseen. Voit kokeilla toki vaihtoehtoisesti kulmakynää, mutta sillä voi olla haastavaa saada yhtä tarkkaa jälkeä aikaan. Mádaran kulmaväriä voi käyttää arkikäytössä kevyin ottein kulmakarvoihin sekä silmänrajauksiin, joihin käyttämäni sävy 30 Ash Brown on täydellinen.

Mikäli sinulla on kasvoissasi kauneuspilkku tai useampi, voit vahvistaa niitä samaisen kulmavärin avulla. Halutessasi voit myös piirtää kasvoihisi muutaman ylimääräisen pilkun, ne sopivat hauskasti tähän lookiin.

Tuo valoa kasvoille voimakkaasti hohtavan highlighterin avulla. Mádaran nestemäinen Cosmic Drops on tähän tarkoitukseen loistava. Itse käytin sävyä Cosmic Rose, joka on huomattavasti maltillisemmin annosteltuna kaunis sävy tavalliseen juhlameikkiin (tai superhehkujille myös arkeen!).

Taputtele highlighteria reilusti nenänvarteen, poskipäille sekä amorinkaarelle. Nyt saa liioitella määrän kanssa! Lisää highlighteria myös silmän sisänurkkiin. Siellä on jo vaaleanharmaata helmiäisluomiväriä ennestään, mutta highlighter tekee efektistä vielä voimakkaamman.

Viimeinen silaus poski- ja huulipunalla

Valitse huulipunaksi koostumukseltaan kermainen kirkas punainen. Pehmeä koostumus sallii punan levittämisen myös poskille. Benecosin sävy Just Red on täydellinen kirkas ja puhdas punainen, joka on nappivalinta paitsi tähän lookiin, myös meikkipussin peruspunaiseksi luottopunaksi. Levitä punaa suoraan puikosta ensin poskille ja taputtele se sormin tasaiseksi. Määrä saa olla reilu!

Palaa sitten mustaan silmänrajauskynään ja teroita se oikein teräväksi. Laveran teroitin on maailman paras! Rajaa huulet normaalisti, korjaa samalla tarvittaessa symmetriaa ja halutessasi rajaa hieman yli. Itse korostin luonnostaan kapeampaa ylähuultani rajaamalla sen muutaman millin yli oman rajan. Aloita sitten värittämään huulia kynällä rajauksesta alkaen sisäänpäin. Jätä keskelle aukko punaista huulipunaa varten – on täysin makuasia, kuinka paljon punaista haluat. Voit jättää punaiselle ainoastaan hyvin pienen tilan aivan huulten keskelle, itse suosin hieman suurempaa punaisuutta.

Ota huulisivellin ja levitä huulipunaa keskeltä alkaen vähän kerrallaan. Sivele varovasti punaa mustan päälle pehmentääksesi punaisen ja mustan rajan. Ota juhliin mukaan kestopilli, jotta huulimeikki ei sotkeennu lasin reunaan.

Muista myös hiukset ja kynnet

Pelkkä meikki ei vielä yksin tee lookia, kiinnitä huomiota kokonaisuuteen! Päädyin kehystämään kasvojani klassisilla kiharoilla, jotka syntyvät helposti (joskin hieman hitaasti) kiharruspuikon avulla.

Kiharra hiukset niin pienissä osioissa kuin jaksat, kaikki hiukset kasvoille päin. Tee meikki tässä välissä, jotta kiharat ehtivät kunnolla jäähtyä ja harjaa täysin viilentyneet kiharat sitten kevyesti läpi, asettele haluamallasi tavalla.

Valitsin kynsiin upean tummanpunaisen Benecosin sävyn Cherry Red, tämä on aivan mielettömän kaunis syksyyn ja talveen ihan ilman halloweenjuhliakin käytettäväksi.

Onnistuneen karmivia halloweenjuhlia!

1 1 vote
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.