Toimitus / Natural Goods Company

Asiakas kysyy: Voiko kolmekymppisen ihoa hoitaa kaksikymppisen tavoin? Asiantuntija vastaa

11.12.2019,
Natural Goods Company

Voiko ihoa hoitaa sokeasti oman ikäryhmän mukaan, asiantuntijamme Johanna Joutsenniemi, kosmetologi ja kouluttaja?

“Ihonhoidossa kaikista tärkeintä on kuunnella ihoa: mitä se yrittää sanoa, ja miten se yrittää sen sanoa. Me kosmetologit lähdemme liikkeelle aina ihon sen hetkisestä tarpeesta. Ei voida olettaa, että iho käyttäytyy kaikilla ihmisillä automaattisesti aina juuri tietyn ikäryhmän mukaisesti. Ihonhoito on yksilöllistä. Joskus jo nuoremmalla iällä voidaan ottaa hoitorutiiniin hoitavammat, “anti-age” -tuotteet, kun taas joku pärjää varttuneemmaksi kevyemmillä ja kosteuttavilla tuotteilla.

Ihonhoito voidaan pääpiirteittäin jakaa kymmenyksiin. Haluan kuitenkin painottaa, ettemme ole toistemme kopioita, ja hoitorutiineissa ja –tuotteissa on otettava aina huomioon yksilöllisyys”.

 

IHONHOIDON KYMMENKSET

20 – 30 vuotta: Tasapainota ihoa

Tässä iässä iho heijastaa usein hormonaalisia muutoksia ja suuria hormonaalisia heilahteluja. Näitä voivat olla esimerkiksi ehkäisypillereiden käyttö ja lopetus, raskaus ja imetys sekä vääränlainen ruokavalio. Myös opiskeluista tai pätkätöistä aiheutuva stressi voi näkyä ihosta.

Suurin painopiste ihonhoidossa kannattaa pitää ihotyypin mukaisessa tasapainotuksessa. Esimerkiksi edullinen ja mehukas Mossa-sarja sopii nuoren ihon tasapainotukseen ja myös Mádaralla on paljon tasapainottavia tuotteita monille eri ihotyypeille.

Erikoistuotteita voi olla jo käytössä nyt jo nuorellakin iällä ihon tarpeiden mukaan. Näitä voisivat olla esimerkiksi kosteuttavat ja tasapainottavat naamiot.

Hoitolahoidossa keskitytään lähinnä iho tasapainottamiseen, tarvittaessa puhdistukseen sekä mahdollisten arpien hoitoon.

30 – 45 vuotta: Antioksidantit ihonhoidon kulmakivenä

Ihon ikääntyessä lisätään jo vähän tehoja, ja tuodaan mukaan antioksidantit, joilla voidaan ehkäistä ja korjata soluvaurioita. Ravinnerikkaat kasviöljyt sekä elvyttävämmät anti age -tuotteet otetaan joko kuuriluontoiseen tai säännölliseen käyttöön tehobuustaamaan ihoa.

30+ -iholle sopii Mádaran antioksidanttinen Smart -linja, kun taas aikuisempi iho hyötyy Mádaran Time Miracle -linjasta, jonka teho perustuu soluja uudistavaan aktiiviseen yhdisteeseen koivunmahlaa ja pohjoisen kasviuutteita.

Ruuhkavuosien vähäiset unet alkavat näkyä ihossa. Koska olemme yksilöitä, vaikuttavat elämäntapammekin meihin yksilöllisesti. Tällöin huomiodaan ihon nykyinen tila ja sen tarve.

Tässä iässä hormonitoiminta naisilla vaikuttaa jälleen ihon toimintaan, erityisesti lähennyttäessä keski-ikää, jolloin rosacea ja muut iho-ongelmat puhkeavat helpommin.

Hoitolahoidossa keskitytään hoitamaan ja hidastamaan stressin aiheuttamaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Rentoutuminen ja hermoston rentoutus ovat usein tässä vaiheessa erittäin tärkeitä, jotta saadaan hyvät oksitosiini-hormonit liikkeelle. Tähän erityisen tehokkaita ovat kaikki vartalohoidot.

 

45 – 55 vuotta: “Second ageing” 

Tässä iässä voidaan ottaa käyttöön jo aktivoivat tuotteet suhteutettuna aina kuitenkin ihon omiin tarpeisiin. Naisilla hormonitoiminta vaikuttaa yhä enenemissä määrin ihon toimintaan.  Hormonitoiminta vaikuttaa ihon toimintaan erityisesti murrosiässä, jolloin keho aloittelee sukupuolihormonin tuotantoa, sekä nyt keski-iässä, jolloin estrogeenin ja testosteronin muodostuminen kehossa vähenee.

Kollageenin tuotanto hidastuu, kosteus ihossa vähenee. Ihon ikääntyessä haasteita voivat olla kaulan ja silmänympärysalueen iho, sekä leukalinjan “putoaminen”. Mádaran RE:gene -naamio, Ultimate Facelift ja Essen Plus -linja on kehitetty erityisesti haastavan, aikuisen ihon hoitoon.

Kotihoidossa käytetään jo selkeästi elvyttävää hoitolinjaa, kuten erityisen tehokas Esse Plus ja elvyttävä seerumi voi kuulua kotihoitorepertuaariin jo pysyvästi. Ehdottoman tärkeänä pidän myös tehokasta silmänympärystuotetta, kuten lajinsa porschea, Esse Eye Contour Creamia.

Hoitolahoidossa keskitytään edelleen rentoutumiseen.Rosacea on tyypillistä tässä iässä. Se voi olla ollut piilevänä myös pinnan alla ja putkahtaa esiin, kun ihoa aletaan hoitaa. Työelämän stressija premenopaussioireilu voivat myös laukaista rosacean. Suosittelen tällöin myös sisäisiä valmisteita tukemaan transformaatiota.

55 + 

Tässä iässä kollageenin tuotanto ihossa on jo loppunut, mutta tilannetta voi korjata  sisäisillä kollageenivalmisteilla. Se hoitaa myös ihon kuntoon vaikuttavaa suolinukkaa.

Ikääntyessä solujen uudistuminen hidastuu, joka voi aiheuttaa limakalvojen kuivumista. Tällöin on pidettävä huoli riittävästä kosteutuksesta, sekä kosmetiikkatuottein että veden juomisella.

Kotona voivat olla käytössä jo esimerkiksi Esse+ -linjan tuotteet, ja kuurittaa probioottisen seerumin kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä.

Hoitolassa keskitytään kollageenin tuotannon loppumisen aiheuttamiin oireisiin: ihon ohentumiseen, ihon veltostumiseen, menopaussista johtuviin hormonimuutoksiin. Nyt voi ja saa ottaa käyttöön jo kaikki mahdolliset “aseet”. Tärkeä kiinnittää huomiota elämäntapoihin.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.