Luonnonkosmetiikka

Uusi suomalaisen luonnonkosmetiikan tähti Djusie

12.1.2022,
Natural Goods Company

Juuri lanseerattu Djusie on suomalainen Ecocert-sertifioitu ihonhoitosarja, joka perustuu mehukkaaseen ihoon ja luonnollisiin raaka-aineisiin, joissa ei ole mitään turhaa.

Tässä blogissa esittelemme Djusien tuotteet ja niiden koostumuksissa vaikuttavat herkulliset tähtiraaka-aineet.

Djusien takana vaikuttaa kosmetologi ja suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneerinainen Katja Kokko, joka on työskennellyt luonnollisen kauneuden parissa jo kaksi vuosikymmentä. Djusiessa näkyy hänen ihonhoitofilosofiansa, jonka ytimessä on ajatus siitä, mitä iho oikeasti tarvitsee. Turhista tuotteista karsiminen ei tarkoita ihonhoidon tehokkuudesta karsimista.

Mielen hyvinvointia ja kauneutta luonnosta

Djusien ihonhoitofilosofia perustuu mehukkaaseen ihoon, jonka salaisuus on runsaassa kosteutuksessa, optimaalisessa pH-tasapainossa ja ihon suojabarriäärin vahvistamisessa. Djusie-tuotteet tukevat ihon tasapainoa. Sarjaan kuuluu kolme ihonhoidon peruspilarituotetta: puhdistusöljy, hoitoneste ja kasvoöljy – näiden lisäksi iho ei välttämättä kaipaa muuta hehkuakseen ja ollakseen optimaalisessa tasapainossa.

Djusien filosofian mukaan, kun keho, mieli ja sielu ovat tasapainossa, se hohtaa ihosta kuulautena ja silmistä kirkkautena. Sillä ei ole mitään tekemistä iän tai ihon virheettömyyden kanssa, mutta iho-ongelmat saattavat olla viestejä tasapainon horjumisesta. Djusie auttaa tulkitsemaan ja hoitamaan niitä kokonaisvaltaisesti. Djusie-tuotteisiin kuuluu olennaisena osana nautinnolliset ja helpot ihonhoitorutiinit, joita Djusie opettaa tekemään omin käsin.

Djusien perustajan Katja Kokon mukaan tuotteiden yhteyteen suunnitellut rituaalit piristävät paitsi ihoa myös mieltä. Djusie edustaakin mielen hyvinvointia, tervettä itsetuntoa, ystävällisyyttä ja luonnollista kauneutta.

Vain ihon ja tuotteen toimivuuden kannalta tarpeellisia raaka-aineita luonnosta

Luonnossa kaikella on oma tarkoituksena. Tätä samaa periaatetta Djusie pyrkii noudattamaan tuotteissaan. Jokaisella raaka-aineella on tarkoituksena ja tuotteisiin ei laiteta mitään turhaa. Kaikki raaka-aineet tulevat kasvikunnasta.

”Vain luonnon raaka-aineet ovat riittävän hyviä ihollesi. Ihonhoitotuote on täydellinen silloin, kun sen fuktio toteutuu laadukkaasti, siinä ei ole mitään ylimääräistä eikä mitään, mitä voisi ottaa pois”, tuotteiden kehittäjä Katja Kokko sanoo.

Jotta oppisit tuntemaan oman ihosi ja sen tarpeet entistä paremmin, Djusie auttaa oppimaan raaka-aineista ja niiden käyttötarkoituksista ihonhoidossa.

Djusien seitsemän tähtiraaka-ainetta eli aktiiviraaka-ainetta ovat ruusukvitten, skvalaani, lakkakääpä, açaímarjaöljy & bisabolol, gotu kola, omenasiiderietikka ja glukonolaktoni.

Esittelemme seuraavaksi Djusien tähtiraaka-aineet ja niiden funktiot ihonhoidossa.

Ruusukvittenin siemenöljy

Ruusukvitten on matala ruusunsukuinen pensaskasvi. Kesällä se kukkii kauniin oranssinpunaisena ja syksyllä tuottaa keltaisia, muhkuraisia hedelmiä, jotka tuoksuvat sitrukselle.

Ruusukvittenin siemenistä kylmäpuristettu öljy sisältää runsaasti omega-6- eli linolihappoa (yli 50 % rasvahappojen määrästä), omega-9- eli oleiinihappoa (noin 34 %) sekä palmitiinihappoa (noin 9 %). Lisäksi öljy sisältää e-vitamiinia ja karotenoideja. Makea tuoksu muistuttaa marsipaania.

Ruusukvittenin siemenöljyllä on tulehduksia rauhoittava, talineritystä tasapainottava ja ihon suojabarriääriä vahvistava vaikutus. Samalla se silottaa juonteita, kirkastaa ihon sävyä ja suojaa ihoa UV-säteilyltä ja ulkoisilta stressitekijöiltä.

Skvalaani

Skvalaani on sukua skvaleenille jota löytyy ihon talista eli seebumista luonnostaan. Skvalaania saadaan oliiviöljyn puristamisen tuotannon sivutuotteena. Ohut skvalaani imeytyy ihoon erittäin hyvin seebumin sisältämän skvaleenin samankaltaisuuden ansiosta eikä se tuki ihoa. Ihotuntuma on silkkinen.

Skvalaanin antioksidanttiset ominaisuudet ehkäisevät ihon seebumia hapettumiselta eli epäpuhtauksilta ja huokosten tukkeutumiselta. Samalla se tasapainottaa talineritystä, edistää solujen uusiutumista ja ehkäisee ja vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä suojaten ihoa UV-säteiden vaikutuksilta.

Lakkakääpä eli reishi

Lakkakääpä on adaptogeeninen sieni, jota on käytetty rohtokasvina kiinalaisessa lääketieteessä tuhansien vuosien ajan. Se tunnetaan kuolemattomuuden kasvina, joka tuo hyvää onnea. Lakkakääpä sopii pigmenttiläiskien ja arpien hoitoon ja herkälle, kuivalle, punoittavalle tai ikääntyvälle iholle.

Tavallisesti adaptogeeniset sieniuutteet, kuten lakkakääpäuute, valmistetaan sienten jyvistä ja sienirihmastosta, ei itiöemistä. Djusie on ainoa kosmetiikkasarja maailmassa, joka käyttää suomalaista luomuviljeltyä lakkakääpäuutetta, joka on valmistettu sienen itiöemistä. Sienten vaikuttavat aineet, kuten beetaglukaanit ja triperteenit sijaitsevat juurikin itiöemissä, joten Djusien käyttämässä lakkakääpäuutteessa vaikuttavat aineet ovat varmasti tallessa. Uutteen tuottaja on erikoistunut kyseisten sienten viljelyyn, uuttamiseen ja tutkimukseen.

Acaimarjaöljy & bisabolol

Bisabololin ja acaimarjaöljyn yhdisteen on todettu ehkäisevän pigmenttiläiskien muodostumista ja kirkastavan ihon sävyä. Yhdiste toimii pigmenttiläiskien hoidossa hillitsemällä ihon melaniinisynteesiä, joka aktivoituu auringonsäteistä aiheuttaen pigmentinmuodostumista.

Antioksidanttinen bisabololi rauhoittaa ärtynyttä ja punoittavaa ihoa ja ihottumia. Se hillitsee ihon pigmentinmuodostumista eli melaniinisynteesiä ehkäisemällä melanosyyttejä stimuloivien hormonien tuotantoa. Se myös vaalentaa jo syntyneitä läiskiä.

Acaimarjaöljyssä on runsaasti omega-9- eli oleiinihappoa (noin 35–55 %), omega-6- eli linolihappoa (noin 10–20 %), runsaasti antioksidantteja ja e-vitamiinia. Acaimarjaöljy hillitsee ihon pigmentinmuodostumiseen osallistuvan tyrosinaasientsyymin toimintaa. Se kirkastaa ihon sävyä, tasapainottaa talineritystä, parantaa ihon elastisuutta, rauhoittaa tulehduksia ja suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamilta soluvaurioilta.

Gotu kola

Gotu kolasta olet saattanut kuulla, sillä se on suosittu kosmetiikan raaka-aine sen lukuisten ihoa hoitavien vaikutusten vuoksi. Sitä on käytetty vuosituhansia ayurvedassa ja kiinalaisessa lääketieteessä rohtokasvina. Gotu kola sisältää bioaktiivisia ainesosia, jotka parantavat kollageenin muodostumista, erityisesti I- ja III-tyyppien kollageenia, dermiksen yleisimpiä kollageenityyppejä.

Djusie käyttää 100 % gotu kola -kasviuutetta ilman liuottimia. Sen on todettu suojaavan ihoa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta ja glykaatiolta eli hiilihydraattien käynnistämältä sokeroitumiselta, joka veltostuttaa ihoa. Gotu kola ehkäisee tulehduksia, parantaa kollageenisynteesiä, kiinteyttää ja vahvistaa ihoa sekä lisää sen joustavuutta.

Omenasiiderietikka

Fermentoimalla valmistettu omenasiiderietikka sisältää AHA-happoihin kuuluvaa sitruuna. ja omenahappoa, aminohappoja, oligosakkarideja, monosakkarideja, c-vitamiinia ja kaliumia. Todellinen ihmeaine siis! Omenaviinietikka tasapainottaa ihon pH:ta ja bakteerikantaa. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa poistaen kuollutta ihosolukkoa ja parantaen ihon joustavuutta.

Fermentointi saa omenasiiderietikan sisältämät ainesosat pilkkoutumaan helposti imeytyvään muotoon.

Glukonolaktoni

Glukonolaktoni on PHA-happo, joka on vaikutuksiltaan hyvin samankaltainen kuin AHA-happo. Suurempimolekyylisenä se ei kuitenkaan imeydy yhtä syvälle ihoon kuin AHA-hapoista yleisimmin käytetty glykolihappo eikä siksi ärsytä ihoa niin helposti.

Glukonolaktoni kosteuttaa tehokkaasti ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, silottaa juonteita ja vahvistaa ihon suojabarriääriä. Lisäksi se on antioksidanttinen eli suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Glukonolaktoni on ihanteellinen ikääntyvälle iholle sen ihoa vahvistavien ja juonteita häivyttävien ominaisuuksien ansiosta. Djusie käyttää 100 % kasviperäistä glukonolaktonia.

Kolme ihonhoidon peruspilaria

Puhdistusöljy, hoitoneste ja kasvoöljy ovat ihonhoidon kolme tärkeintä tuotetta. Niin yksinkertainen ihonhoitorutiini voi olla tinkimättä kuitenkaan ihonhoidollisista ominaisuuksista. Sarjan perustaja Katja Kokko on ollut pitkään minimalistisen, turhista tuotteista karsivan ihonhoidon puolestapuhuja. Yksinkertaisuus ei tarkoita ihonhoidon tehokkuudesta tinkimistä. Muilla tuotteilla voidaan tarvittaessa täydentää tai tehostaa ihonhoitoa. Djusien sarja rakentuu näistä kolmesta peruspilarituotteesta ollen ihoa tasapainottava, kosteuttava ja piristävä.

Liquid Silk Perfect Cleansing Oil -syväpuhdistava puhdistusöljy puhdistaa ihon ja vedenkestävän meikin ja huuhtoutuu helposti pois. Iho jää hengittäväksi, kirkkaaksi ja tasapainoiseksi. Puhdistusöljy sopii kaikille ihotyypeille kuivasta rasvaiseen ikää katsomatta. Tuotteen ihanan pirskahteleva ja virkistävä tuoksu tulee limen, verigreipin, jasmiinin ja geraniumin eteerisistä öljyistä. Sisältää tasapainottavia ja rauhoittavia auringonkukan- ja ruusukvittenin siemenöljyjä sekä antioksidanttista skvalaania.

Djusie Acid Bloom Balancing Essence -tasapainottava hoitoneste huolehtii ihon optimaalisesta pH-tasapainosta. Hyvät bakteerit viihtyvät sopivan happamassa ympäristössä, jolloin ihon bakteerikanta pysyy monimuotoisena. Hoitoneste kosteuttaa ihon napakaksi ja elinvoimaa hehkuvaksi. Tuotteen pääraaka-aineita ovat ihon pH:ta tasapainottava ja kirkastava omenasiiderietikka ja miedosti kuoriva sekä kosteuttava PHA-happo glukonolaktoni. Xylitol ja betaiini kosteuttavat, gotu kola uudistaa, rauhoittaa ja korjaa. Lakkakääpä ehkäisee pigmenttiläiskiä ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Hoitoneste sopii kaikille ihotyypeille, jopa herkästi reagoivalle iholle.

Djusie Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil -heleyttävä kasvoöljy sytyttää kasvoille upean kuullon. Öljy imeytyy nopeasti tukkimatta ihoa jättäen sen silkkiseksi, kiinteämmäksi ja kirkkaammaksi. Ihanteellinen hillitsemään epäpuhtaan ihon talineritystä ja sopii erinomaisesti meikin alle. Ruusukvittenin siemenöljy ja ruusunmarjansiemenöljy vahvistavat ja tukevat ihon omaa suojabarriääriä. Skvalaani edistää solujen uusiutumista. Acai-marjan öljy tasoittaa pigmenttiläiskiä. Viinirypäleen- ja puolukansiemenöljyt kirkastavat ja uudistavat ihoa sekä suojaavat sitä vapailta radikaaleilta.

Djusien kolme tuotetta ovat saatavilla myös Full Bloom Box -ihonhoitosettinä, joka pitää täysikokoisten tuotteiden lisäksi sisällään pienen Djusie-julisteen.

Djusie on vuosien suunnittelun ja työn jälkeen henkiin herännyt unelma

Djusien visionääri Katja Kokko on luonnonkosmetiikan ja holistisen ihonhoidon pioneeri. Hän ehti kypsytellä ja miettiä ideaa omasta luonnonkosmetiikkasarjasta vuosikymmenen ajan raviten ja kasvattaen sitä, kunnes oikea hetki ja tiimi löytyivät vision tinkimättömään toteuttamiseen.

Kokko näkee, että jokaista tulee kannustaa luonnonkauneuden näkemiseen sekä ympäristössään että itsessään. Tämä ajatus on ollut Kokon uran kantava voima jo pitkään. Djusie on luotu edustamaan juuri tätä luonnollista kauneutta ja tervettä itsetuntoa ruokkivaa filosofiaa. Djusie edistää kehon lisäksi mielen hyvinvointia ja ystävällisyyttä – osa sen tuotoista lahjoitetaan vuosittain mielenterveystyöhön.

3.8 6 votes
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.