Ihonhoito

Kosmetologin vinkit silmänympärysvoiteen valintaan

14.5.2018,
Natural Goods Company

Kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistuneen kosmetologimme Johanna Joutsenniemen maagiset kädet ja maadoittava energia ovat jo kaupunginkuuluja.

Yli 25 vuotta kosmetologina ja viimeiset vuodet luonnonkosmetiikan maahantuojan kouluttajana ovat antaneet Johannalle vahvaa ymmärrystä ja laajaa näkemystä alasta ja ihonhoidosta.

Kokonaisvaltaisuuden lisäksi Johannaa kiinnostavat yksityiskohdat – kertoohan iho kaiken hyvinvoinnistamme, kun sitä vain osaa lukea.

Silmänalukset heijastavat usein sekä elintapoja, että fyysisiä sisäisiä muutoksia. Siksi ihon kuntoa tarkastellessaan Johanna kiinnittää huomiota silmänympärysihon muutoksiin, kuten turvotukseen, kuivuuteen ja poikkeuksellisiin juonteisiin.

Kosmetologin tuotevinkit:

Turvotukseen? 

“Turvotukseen suosittelen kevyitä, geelimäisiä tuotteita ennemmin kuin tuhdimpia voiteita”, Johanna vinkkaa. “Esimerkiksi Kaé Eye Contour Gel  on mukavan viilentävä geeli, varsinkin jos sen säilyttää jääkaapissa.

Geeli napakoittaa ihoa ja laskee turvotusta. Antioksidanttirikas hamamelis ja rauhoittava aloe vera pitävät ihon kosteutettuna ja kimmoisana”.

Keväällä ja kesällä geelimäinen tuote alkaa varmasti riittää, mutta talvi tuo silmänympärysihon hoitoon oman lisämausteensa. Geelimäisen voiteen kosteusteho ei välttämättä riitä pahimpina pakkaspäivinä, mutta sitä voi käyttää tällöin vain iltaisin turvotusta ehkäisemään.

Kosteutusteholtaan kermaisempi, mutta silti hyvin ohut ja nopeasti imeytyvä Mádara Eye Contour Cream sopii kaikille ihotyypeille. Sen sisältämä persilja vähentää tehokkaasti turvotusta, koska se kiihdyttää lymfanesteen kiertoa”.

Ikääntymisen ensimerkkeihin?

“Ikääntymisen ensimerkkejä 30+ -iholle hidastaa Mádara Smart Antioxidants Anti-Fatigue Eye Rescue Cream. Se vähentää juonteita, tummia silmänaluksia, turvotusta ja väsymyksen merkkejä kiihdyttäen kollageenin muodostumista.

Voide tehostaa silmänympärysihon verenkiertoa ja vahvistaa hiussuonia, jolloin turvotus laskee ja tummuus vähenee. Tämä kirkastaa koko silmänympärysihon aluetta”.

Aikuiselle iholle?

“Mikäli ikääntyessä pussittava iho alkaa olla ongelma, Mossa Firming Wrinkle Smoothing Eye Creamin mustanseljan antioksidantit korjaavat ihoa tehokkaasti samalla kun luonnolliset biopolymeerit täyttävät juonteita ja silottavat silmänympärysalueen ihoa”.

Mádara Time Miracle Wrinkle Smoothing silottaa rypyt ja juonteet, vaalentaa tummat silmänympärykset samalla kosteuttaen herkkää silmänympärysihoa. Säännöllisellä käytöllä naururypyt ja juonteet vähenevät huomattavasti”.

“Jo ikääntynyt aikuisempi iho vaatii runsaasti aktiiviaineita sisältävän, hoitavamman voiteen. Esse Eye Contour Cream+on silmänympärysvoiteiden Ferrari! Se vaalentaa tummia silmänaluksia ja pigmenttiläiskiä hyvin tehokkaasti.

Voide suojaa ja vahvistaa silmänympärysihon pintaverisuonistoa ja stimuloi toksiinien poistumista silmänympärysiholta vähentäen samalla turvotusta. Kollageeni- ja elastiinisynteesiä yli 220% vahvistavat silkkialbitsianuute ja darutoside suojaavat ihoa ja madaltavat naururyppyjä silminnähden. Tämä on oma suosikkini!”.

Tummille silmänalusille?

Whamisan fermentoitu silmänympärysvoide Eye Essence on monikäyttöinen tuote – sitä voi käyttää myös seerumin tavoin koko kasvoille. Luomulaatuinen silmänympäryshoide sisältää pintaverenkiertoa kiihdyttävää ja kiinteyttävää adenosiinia, kirkastavaa lakritsanjuurta ja bisabololia sekä ravitsevaa murumuru-voita.

Voide auttaa sekä silottamaan pieniä juonteita, että kiinteyttämään ihoa ja häivyttämään turvotuksia ja tummia silmänalusia. Raaka-aineiden ominaisuuksia on tehostettu fermentaatiomenetelmän avulla maksimaalisen tehon saavuttamiseksi. Whamisa Eye Essencestä löytyy myös kätevä testi- ja matkaversio“.

Mikä saa silmänympärysihon reagoimaan niin helposti kaikkiin ärsykkeisiin? 

“Silmänympärysalueen iho on muuta ihoa ohuempaa ja rasvattomampaa.Siksi siinä näkyvät niin selkästi erilaiset ongelmat.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan munuaisten kunto ja nestekierron heikkous heijastuvat tummista tai pussittavista silmänaluksista. Myös pigenttimuutokset auringon vaikutuksesta voivat omalta osaltaan tummentaa silmänaluksia.

Valkoiset luufinnit eli miliumit esiintyvät niinikään silmänympärysiholla. Ne koostuvat sarveistuneesta keratiinista, mutta niiden syntymekanismia ei vielä tunneta.

Turvallisimmin miliumit saa poistettua kosmetologin luona, jolloin minimoidaan ihon vaurioituminen”. 

Silmänympärysiho vaatii erityistä hoivaa

“Kyllä. Ohut silmänympärysiho ei siedä mitä tahansa voidetta, ja vääränlainen voide voi saada sen jopa turpoamaan lisää.

On siksi tärkeää käyttää vain silmänympärysiholle soveltuvia tuotteita aamuin illoin.

Silmämeikin poistoon yhteydessä iholle tulee väkisinkin aina mekaanista hankausta, vaikka olisi varovainen.

Siksi silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa viimeistään parinkympin paremmalla puolella. Tässä iässä voi aloittaa kevyemmästä tuotteesta, kuten Mossa Restoring Eye Creamista.

Se on hyvin vitamiinipitoinen, ja häivyttää pieniä juonteita sekä laskee turvotusta.

Silmänympärysvoidetta tarvitaan hyvin pieni määrä. Noin riisinjyvän kokoinen pisara riittää.

“Itse pumppaan voidetta yleensä nimettömälle ja käytän sormet yhdessä. Levitän voiteen silmänympärysiholle kevyesti painelemalla, aloittaen aina ulkonurkasta sisänurkkaan. Silmän yläpuolella voide taputellaan kulmaluun kohdalle”, Johanna opettaa.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.