Ihonhoito

Asiakas kysyy: mikä avuksi juonteisiin ja ryppyihin? Asiantuntijan vinkit ja tuotesuositukset

11.2.2019,
Natural Goods Company

Kosmetologi ja kouluttaja Johanna Joutsenniemi vastaa usein kysyttyyn kysymykseen: kun ensimmäiset juonteet ilmestyvät tai rypyt ovat jo syventyneet, onko mitään enää tehtävissä?

“On. Ihan ensiksi asenne ratkaisee: miten kannat itsesi ja ”ryppysi”. Kun puhutaan rypyistä, tarkoitetaan yleensä juonteita syvempiä uurteita kasvoissa. Juonteita voidaan hoitaa kevyemmillä tuotteilla ja niiden syventymistä voidaan jopa ehkäistä, mutta ryppyjen suhteen paluuta sileään ihoon ei oikeastaan enää ole ilman kirurgisia toimenpiteitä. Ryppyjä voidaan jossain määrin kuitenkin madaltaa pehmeinkin keinoin tehokkailla tuotteilla“.

MISTÄ RYPYT JOHTUVAT? MITEN JUONTEET SYNTYVÄT?

“Juonteita ja ryppyjä voi alkaa syntyä jo nuoremmallakin iällä, riippuen elämän- ja ihonhoitotavoista, ihon tyypistä sekä geeniperimästä, mutta viimeistään noin 45-vuoden iän jälkeen näitä syntyy meille kaikille. Ihon vanhetesssa se ohenee ja kuivuu, sen kollageenintuotanto hidastuu, ja estrogeenin ja testosteronin muodostuminen kehossa vähenee. Vähäinen kollageenin määrä ei jaksa kannatella ihoa enää kimmoisana ja kiinteänä, ja kuivuvan ihon vähenevä sisäisen ja ulkoisen rasvan määrä rutistaa ihoa”.

MISTÄ ALOITTAA RYPPYJEN JA JUONTEIDEN HOITO?

“Ryppyjen hoito on erilaista riippuen siitä, missä kohtaa kasvojen ihoa rypyt sijaitsevat. Ihonalainen rasvakudos vähenee, jonka vuoksi muutoinkin rasvattomiin silmänympäryksiin muodostuu entistä syvempiä ryppyjä. Ohut silmänympärysiho vaatii siis toisenlaisen tuotteen, kuin vaikka veltostunut leukalinjan iho, tai ilmeilystä ja lihasten liikkeistä johtuvat rypyt. Onkin tärkeä valita tuote sen mukaan, mitä ongelmaa sillä hoidetaan.

Ihonhoito on aina yksilöllistä. Siihen vaikuttavat muun muassa ikä, ihon tyyppi ja sen hetkinen kunto, elämäntavat, geenit, hoitorutiinit ja käytetyt tuotteet, ympäristö ja esimerkiksi auringolle altistuneisuus. Ihosi on aina monen tekijän summa! Siksi on mahdotonta antaa vedenpitäviä tuotesuosituksia näkemättä ihoa, mutta tietyt yleiset ihonhoitoperiaatteet toimivat kaikilla”.

“Suosittelen lämpimästi säännöllistä hoitolahoitoa, esimerkiksi meillä Töölön Salon & Shop by Natural Goods Company –hoitolassa tai koulutetun Esse Probiotic Skincare -kosmetologin luona. Hoitolassa voidaan käyttää kotihoitoa tehokkaampia täsmätuotteita, joita ei ole kuitenkaan tarve käyttää jatkuvasti kotihoidossa. Yhtä lailla hoitajan kosketus rauhoittaa myös hermostoa ja alentaa stressiä, jonka vaikutusta ihon kuntoon ei pidä väheksyä”.

Ryppyjen hoito ja ehkäisy on yhtä lailla riippuvainen myös sisäisestä hoidosta, kuin mikä tahansa muukin ihonhoito: tässäkin tapauksessa puhtaan veden riittävä juonti on tärkeää! Katoavaa kollageenia voi paikata sisäisesti laadukkaalla kollageenivalmisteella. Ikääntyessä hormonitasojen heittelyä voi tasapainottaa esimerkiksi punaisella maca-jauheella. Yrttejä saa käyttää reippaasti ruoanlaitossa ja smoothieissa, ja niistä erityisesti salvian on hyvä kuulua ruokavalioon, erityisesti vaihdevuosi-iässä. Lisää konkreettisia vinkkejä saat kokonaisvaltaisen hyvinvoinin Re-Start -verkkovalmenuksesta.

KOSMETOLOGIN TUOTE- JA HOITOVINKIT ERI IKÄRYHMILLE

30 – 45 v:

Ihonhoidossa valitaan antioksidanttipitoisia tuotteita, joilla voidaan ehkäistä ja jopa korjata soluvaurioita, ja joilla suojaudutaan ympäristön vanhentavaa vaikutusta vastaan. Antioksidantit ovat tärkeässä asemassa, sillä ne pystyvät tukahduttamaan vapaiden radikaalien muodostumisen ja vähentämään soluvaurioita.

Esimerkiksi Mádara Smart Antioxidants –sarjan voide auttaa ensimmäisissä ikääntymisen merkeissä kolmenkympin molemmin puolin. Kasvipohjaisen Smart Antioxidants -yhdisteen on tieteellisesti todistettu kosteuttavan ihoa lisäämällä sen kosteuspitoisuutta 48% sekä neutraloivan vapaiden radikaalien vaikutusta 90%. Yhdiste sisältää pohjoisen ikivihreiden ja kosteiden metsien jäkälää, sammalta, saniaista ja poimulehteä. Sarjan Smart Antioxidants Anti-Fatigue Eye Rescue Cream vähentää juonteita, tummia silmänaluksia, turvotusta ja väsymyksen merkkejä kiihdyttäen kollageenin muodostumista. Voide tehostaa silmänympärysihon verenkiertoa ja vahvistaa hiussuonia, jolloin turvotus laskee ja tummuus vähenee.

Neljänkympin jälkeen Smart-sarjan voi vaihtaa vaikkapa Mádaran Time Miracle –sarjaan , jonka “Cell Repair Bio-Complex”, eli soluja korjaava aktiiviaineiden yhdistelmä koivunmahlaa ja pohjoisia kasviuutteita vaikuttaa tutkitusti ihon ikääntymismuutoksia ehkäisten. In vitro -tutkimukset ovat todistaneet, että näillä kasveilla on tehokas vapaita radikaaleja neutralisoiva ja ryppyjä madaltava vaikutus iholla. Time Miracle –linjassa on vahvempi anti age –vaikutus kuin Smart Antioxidants –linjassa.

45 – 55 v:

Tässä iässä voidaan ottaa käyttöön ihoa aktivoivat tuotteet, suhteutettuna kuitenkin ihon omiin tarpeisiin. Elvyttävä seerumi voi kuulua kotihoitoon jo jatkuvassa käytössä. Ehdottoman tärkeänä on nyt myös tehokas silmänympärystuote.

Esse Eye Contour Cream+ vaalentaa tummia silmänaluksia ja pigmenttiläiskiä todella tehokkaasti. Voide suojaa ja vahvistaa silmänympärysihon pintaverisuonistoa ja stimuloi toksiinien poistumista silmänympärysiholta vähentäen samalla turvotusta.

Esse Probiotic Serum on tehohoitoseerumi, johon on valikoitu kolmea eri lajia Lactobacillus-mikrobeja, tasapainottavat tutkituti ihon toimintoja ja vahvistavat sen suojamekanismeja. Probioottiseerumin säännöllinen käyttö yhdessä täydentävien Esse-tuotteiden kanssa hidastaa ihon ikääntymistä parantamalla sen kosteudensitomiskykyä ja ehkäisemällä elastiinin ja kollageenin hajoamista. Ihosta tulee kiinteämpi ja vastustuskykyisempi.

Jos iho on herkkä, ohut ja couperoottinen tai kärsii rosacean oireista, suosittelen aloittamaan hoidon Esse Sensitive –linjasta, sen probioottiseerumista ja voiteista, ja siirtymään vasta ihon herk kyyden hellitettyä tähän plus-linjan Probioottiseerumiin. Parhaat hoitotulokset saadaan, kun seerumia käytetään yhdessä muiden Esse-tuotteiden kanssa, kuten Esse Omega Moisturiserin, jonka prebiootit tukevat probioottien toimintaa.

55 +:

Jo ikääntynyt iho vaatii runsaasti aktiiviaineita sisältävät, hoitavammat tuotteet. Ikääntyessä myös solujen uudistuminen hidastuu, joka voi aiheuttaa limakalvojen kuivumista. Tällöin on kiinnitettävä huomio, että tuotteet myös kosteuttavat pitkäkestoisesti ja tehokkaasti. Kotona voi olla jatkuvassa käytössä jo esimerkiksi Esse+ -linjan tuotteet, sekä Probioottiseerumi kuurina 2 kertaa vuodessa.

Essen Ageless -seerumi sopii säännölliseen käyttöön aikuiselle iholle, joka on jo menettänyt kimmoisuuttaan ja jossa on näkyviä juonteita tai muita ikääntyisen merkkejä, kuten pigmenttiläiskiä. Seerumi sisältää runsaasti ihoa vahvistavia ja suojaavia antioksidantteja, joilla on tutkitusti ihon ikääntymismuutoksia hidastavia vaikutuksia. Sumajuuren, muira puaman ja valkoisen liljan uutteet muodostavat tehokkaan kasviuuteyhdistelmän, jolla on kirkastava ja silottava vaikutus 
ihoon. Tämä yhdistelmä myös vähentää turvotusta ja kiinteyttää ihoa parantamalla sen elastisuutta
 erityisesti silmien ympärillä, mutta myös koko kasvoilla. Vaikutukset voidaan silminnähden huomata 
noin 25:n päivän kuluessa. Seerumin sisältämät inaktivoidut Lactobacillukset stimuloivat ihon β-defensiinien tuotantoa. Nämä peptidit auttavat hyödyllisiä mikrobilajeja kilpailemaan tehokkaammin ikääntymistä vauhdittavia mikrobilajeja vastaan. Tällöin myös ihon suojabarriääri vahvistuu, joka edistää ihon tervettä toimintaa. Käytä seerumia aamuin illoin tai vuorotellen Essen Probioottiseerumin tai Intensity seerumin kanssa.

Esse Intensity Serum silottaa ryppyjä nopeasti, jo 30-60 minuutin kuluessa levityksestä. Seerumilla on sekä välittömiä että pitkäaikaisia ihoa silottavia vaikutuksia, kun sen luonnollinen spilantoli-uute toimii botoxin tavoin lihaksia rentouttaen. Ihon pinta silottuu, juonteet ja rypyt madaltuvat. Jos koet, että rypyt eivät vaivaa, mutta ihosi ei ole riittävän kimmoisa, suosittelen valitsemaan Esse Ageless -seerumin. Intensity seerumi on erittäin aktivoiva – todellinen tehoseerumi. Jos ihosi on herkkä, ohut ja couperoottinen tai kärsii rosacean oireista, suosittelen jälleen aluksi vahvistamaan ihoa Esse Sensitive -linjan probioottiseerumilla ja voiteilla.


MIKÄ AVUKSI AIKUISIÄN AKNEEN JA HORMONIFINNEIHIN? MITEN HOITAA COUPEROSA- TAI ROSACEA-IHOA?

“Kysymykset ovat hyviä ja valitettavasti hyvin yleisiä vaivoja nykypäivänä, kantajalleen turhauttavia ja kiusallisiakin. Niin paljon kuin haluaisinkin auttaa kaikkia kysyjiä, vaativat nämä isommat iho-ongelmat kuitenkin aina yksilöllistä perehtymistä kunkin kysyjän ihoon, ihonhoitohistoriaan, elämäntapoihin, ruokavalioon ja käytettyihin tuotteisiin. Siksi valitettavasti yhtä hyväksi todettua hoito/tuotekaavaa tai vastausta kysymyksiin ei ole. Nämä ongelmat vaativat aina enemmän kokonaisvaltaisempaa hoitoa ja ymmärrystä ihon tilasta ja siihen vaikuttaneesta historiasta, kuin mitä terveen ihon ylläpito vaatii. Syitä ongelmiin voi olla useita.

Rosaceaan liittyy usein ohutsuolen bakteeriylikasvua. Se taas on osa mikrobitasapainon epätasapainon ongelmaa. Atopiaan ja akneen liittyy muuttunut ihon ja suoliston mikrobikanta. Tämä tilanne ylläpitää tulehdustilaa. Tulehdus iholla voi aiheutua myös allergioista ja ruoka-aineylihekkyyksistä (joka on eri asia kuin allergia) Atopiaan liittyy Stafylococcus Aureus-bakteeri, mutta muutenkin ihon mikrobiomi on vääränlainen. Akneen liittyy P.Acnes-bakteeri, mutta siinäkin koko ihon mikrobiomi on häiriintynyt. Näitä voidaan onneksi korjata, ja yksi tärkeä keino on ravinto.

Ongelmatapauksissa suosittelen lämpimästi kääntymistä kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta kiinnostuneen kosmetologin luo, kuten esimerkiksi probioottisen ihonhoidon asiantuntijan Esse-kosmetologin puoleen. Joissain tapauksissa ongelmien parantaminen ja ihon tervehtyminen saattaa kestää pidemmänkin ajan, joten kärsivällisyyttä ja sitoutumista kosmetologin neuvoihin tarvitaan. Myös Re-Start -hyvinvoitivalmennuksesta voi olla apua, mm. suolistonn, ravinnon ja mielen hoidossa”.

5 1 vote
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.