Zero waste -tuotteet

Valitsemalla zero waste -tuotteen tuet kiertotaloutta. Samaan aikaan vähennät kallista ja ympäristöä kuormittavaa jätettä.

Zero waste eli nollahukka tavoittelee jätteettömyyttä

Zero waste -ideologian mukaan kulutuskäyttäytymisessä pyritään välttämään sekä sekajätteen että energiajätteen syntymistä.

Nollahukka-ajattelu on lähellä kiertotalouden, minimalismin ja kierrättämisen ajatuksia. Kiertotaloudessa vältetään jätettä ja hukkaa maksimoimalla tuotteiden ja materiaalien kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Kierrättäminen on kiertotalouden väline. Minimalismi puolestaan merkitsee vähempää kuluttamista, tavaran omistamista ja yksinkertaisempaa elämäntapaa vastareaktiona kulutuskulttuurille.

Tähän elämäntapaan kuuluu korjaaminen ja uudelleen käyttäminen mahdollisimman monta kertaa – jopa loppuun asti. Tavallisia zero waste -tavaroita ovat esimerkiksi kestovaipat ja -kassit, eväsrasiat, kestovanulaput ja kuukupit. Kosmetiikan tärkeitä zero waste -piirteitä ovat muutoin hävikkiin joutuvien raaka-aineiden hyödyntäminen ja minimalistiset, täysin kierrätettävät pakkaukset.

Zero waste -tuotemerkit

Kestohöylä ja saippua ihokarvojen poistoon.

Palasaippuasta ei jää palaakaan

Voit valita helposti zero waste -ideologiaan sopivia tuotteita. Osasta ei jää lopuksi jäljelle palaakaan, osa kestää käytössä käytännössä ikuisesti ja osa hyödyntää tuotannossaan muuten hävikkiin joutuvia materiaaleja.

Geisha Shaver -höylä ihokarvojen poistoon on järkevä zero waste -valinta. Kertakäyttöisten terien sijaan vaihdettava terä on pelkkää kierrätettävää metallia ja pysyy terävänä pitkään.

Nurmen palasaippuat ovat paitsi ilahduttavan monikäyttöisiä, toimivia ja helliä iholle sekä kauniita. Sopiva lahja esimerkiksi mökkituliaisiksi! Nurmen Ladies shaving soap on oivallinen, riittoisa kumppani Geisha Shaverille. Jos haluat ihostasi silkkisen, tämä parivaljakko on hyvä valinta.

Luonkosin puhdistus- ja ihonhoitokakut on pakattu innovatiiviseen, kokonaan biohajoavaan kartonkipakkaukseen. Jäljelle jäävä jäte: kokonaan zero!

Osassa Iberon valikoimaa on hyödynnetty kahvia. Kyllä, luit oikein: kahvinporoja on käytetty ekologisessa materiaalissa, josta siveltimien varret on tehty.

Zero waste -tuotteemme

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.