Toimitus / Natural Goods Company

Vältä nämä 5 virhettä talvella

helmikuu 18, 2019,
Natural Goods Company

Talvella ihonhoito vaatii täysin erilaiset rutiinit, kuin ihonhoito kaikkina muina vuodenaikoina. Kuten viime vuonna huomasimme, voivat pakkaset laskea pahimmilleen jopa -35 asteeseen. Ihon kannalta tästä alkaa olla jo leikki kaukana.

Pohjoisen kauniissa tykkylumitalvissa on puolensa, mutta ihomme kannalta ilmastomme on kaikkea muuta kuin optimaalinen.

Pimeys, kuivuus, pakkanen ja lämpötilojen vaihtelut koettelevat hermojemme lisäksi myös ihoa, eikä ihonhoito talvella ole helpoimmasta päästä. Sinulla on kuitenkin valta ja keinot päättää, miten kohtelet ihoasi.

 

Suurimmatt mokat talvi-ihon hoidossa ovat: 

1. PUHDISTUSVAAHDON TAI -GEELIN KÄYTTÖ

Loka-huhtikuun ajaksi on syytä vaihtaa kaikki vaahtomaiset ja geelimäiäset puhdistustuotteet maitomaisiin emulsioihin. Nämä tunnistaa usein sanasta ”milk”. Puhdistusmaidot ovat yleensä hellävaraisempia, ja ylläpitävät ihon omaa elintärkeää suojarasvaa. Hellävaraisuus ei suinkaan tarkoita samaa, kuin tehottomuus! Usein jopa silmämeikit lähtevät maitomaisilla putsareilla paremmin, kuin vaahdolla tai geelillä. Emulsiot ja maidot ylläpitävt siis ihon omaa kosteustasapainoa, eikä iho kuivu niin helposti. Ihon pintakuivuus talvella saatta johtua niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin liian pesevästä, vääränlaisesta puhdistustuotteesta.

2. SAMAT TUOTTEET YMPÄRI VUODEN

Isolla osalla suomalaisista on pintakuiva sekaiho, joka kuivuu entisestään koneellisen ilmastoinnin, sähkölämmityksen ja kuivien pakkaskelien vaikutuksesta. Pintakuivuus helpottaa kesällä ilmankosteuden noustessa, jolloin kosteuttaviksi voiteiksi riittävät emulsiot ja kevyen kepeät voiteet. Kun lämpötila laskee, ilma kuivuu, eivätkä kesävoiteet enää riitä. Panosta siis täyteläisempiiin, sekä vesi- että öljykosteutta sisältäviin voiteiisin. Iho tarvitsee kummankinlaista kosteutta. Katso, että voiteesi sisältää ihoa vesikosteuttavaa raaka-ainetta, kuten vesi, koivunmahla, aloen mehu, sekä jotain kasviöljyä.

Ainoa poikkeustuote, joka toimii ympäri vuoden, on kosteuttavat suihkeet. Ne eivät mene pois muodista – niin tehokkaat ja näppärät mistit ovat ihon kosteuttamisessa. Erityisen hyvä kosteussuihke on paljon tietokoneella nököttävälle, sillä näyttöpäätteen äärellä istuminen kuivattaa ihoa. Erilaiset kukkaisvedet sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti, sillä ne kosteuttavat ihoa, mutta rauhoittavat myös mieltä huumaavalla tuoksullaan. 

3. KAIKKIEN ÖLJYJEN KARTTAMINEN

Kasvoöljyt ovat paras keino kosteuttamiseen. MIhin sitten perustuu öljyjen ylivoimaisuus talvi-ihon hoidossa? Ihomme tuottaa omaa rasvaa eli seebumia suojatakseen itseään ulkoisilta rasituksilta ja kosteuden haihtumiselta. Kylmä ja kuiva ulkoilma sekä lämmin ja kuiva sisäilma aiheuttavat kuitenkin usein sen, että ihon oma rasva ei riitä hoitamaan näitä tehtäviä.

Kasvoöljyä voi sekoittaa päivävoiteen sekaan tai lisätä pienen määrän päivävoiteen päälle. Parhaan tehon öljystä saa, kun sen levittää aina kostealle iholle, esimerkiksi kasvoveden päälle. Öljyn annostelussa ei kannata liioitella ja jo pieni määrä usein riittää ihon avuksi.  

4. SEERUMIEN UNOHTAMINEN

Joillain ihoilla alkaa kiristys, kutina ja epämiellyttävä kuiva tunne heti ensimmäisten viileiden päivien aikana. Helpoin tapa palauttaa ihon kosteustasapaino on aloittaa kosteusseerumin käyttö päivä- ja yövoiteen alla. Seerumi tuo lisää kosteutta iholle. Seerumit sisältävät usein kosteuttavia sekä ihoa tehokkaasti hoitavia ainesosia, ja seerumi parantaa myös sen päälle laitettavan kasvovoiteen imeytyvyyttä. 

5. TYMÄKÄT DETOX-NAAMIOT

Talvi-iho rakastaa naamioita, mutta ei mitä tahansa naamioita. Jätä tehokkaat detox- ja peel –naamiot vähemmälle ja keskity sen sijaan kosteusnaamioihin. Kosteusnaamion olisi syytä kuulua talvella ihan jokaisen ihonhoitorepertuaariin viikoittain, tai jopa useita kertoja viikossa. Todella kuivaihoinen voi ottaa pahimman pakkasjakson ajaksi kosteusnaamion myös jokailtaiseksi yövoiteeksi Naamiot tehohoitavat ihoa, pakkaavat ihoon enemmän erilaisia ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineita verrattuna kasvovoiteisiin – iho saa uutta elinvoimaa. Kun aloitat säännölliset naamiohoidot, tule pian huomaamaan eron ihosi kunnossa ja kosteuksessa.  

Paras tapa talvi-ihon suojaamiseen on ennakoint

Kun pakkaskelit alkavat, iho tarvitsee lisää suojaa, jotta kosteutta ei haihtuisi liikaa. Mitä enemmän olet onnistunut pakkaamaan ihoon kosteutta ennen kylmiä keliä, sen paremmin olet suojautunut.  

Talvi-iIhonhoito on tietysti myös sisäistä! hosolujemme solukalvot muodostuvat rasvoista eli lipideistä. Kaikki rasvat joita tarjoamme iholle niin ulkoisesti kuin sisäisestikin kiinnittyvät solujen pinnalla sijaitseviin reseptoripaikkoihin. Ei siis ole täysin samantekevää millaisia rasvoja ihollemme laitamme.

Leave a Reply

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita
Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.