Toimitus / Natural Goods Company

Yksi harja, kaksi hymyä :) The Humble Co. tekee hyvää

1.9.2019,
Natural Goods Company

Humble Brush –suunhoitotuotteet on suunniteltu ja testattu yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Niitä valmistava ruotsalainen The Humble Co. suojelee ympäristöä käyttämällä tuotannossa kestävää energiaa ja vähentämällä jätteiden määrää.

Myös hyvätekeväisyys on tärkeänä osana The Humble Co.:n ideologiaa. Humble Smile Foundationinhyväntekeväisyysjärjestö jakaa kattavaa ja ennaltaehkäisevää tietoa ja hammashoitoa sitä tarvitseville lapsille ympäri maailman Humble Brush –hammasharjamyyntien rahoittamana. Jokaisesta myydystä harjasta Humble Brush lahjoittaa yhden harjan kehitysyhteistyöhön.

Humble Smile -järjestön projektien määrä on kasvussa ja niitä on jo meneillään ympäri maailman. Projektit rahoitetaan hammasharjojen myynnin sekä yrityskumppaneilta saadun tuen avulla. Yksi harja, kaksi hymyäperiaatteena on siis enemmän kuin vain hammasharjojen lahjoittamista

Harjoissa, vanupuikoissa ja hammasharjakoteloissa on käytetty100 % kompostoituvaa bambua. Bambu on maapallon nopeiten kasvava materiaali, eikä sen viljelyssä tarvita lannoitteita tai torjunta-aineita. Hammasharjan varreksi bambu sopii loistavasti, sillä se on luonnostaan antibakteerista ja luistamatonta materiaalia

Humble Brushin bambu on MOSO-bambua, joka kasvattaa lehtiä vasta viiden metrin korkeudessa. Pandat syövät vain niitä bambulehtiä, joihin yltävät. Näin MOSO-bambun käyttö ei vie ruokaa pandakarhuilta.

Hammastahnat on pakattua Greenleaf-tuubiin, jossa käytetään vähemmän muovia, ja jonka avulla ympäristövaikutuksia on vähennetty. Tämä tarkoittaa 34 % vähemmän hiilijalanjälkeä ja 17 % vähemmän tuubin painoa. Tuubin tehdään yhdessä osassa verrattuna tavalliseen muovituubiin, johon tarvitaan 4x enemmän työvaiheita ja energiaa.

humble brush

Humble Brush -hammasharja on huolellisen suunnittelun ansiosta helppo ja turvallinen käyttää ja se poistaa plakkia tehokkaasti. Luonnollinen ja kevyt bambuvarsi istuu hyvin sekä aikuisten että lasten käteen.

Hammasharjan pään pyöreä muoto on suunniteltu niin, että harja ylettyy kaikkialle suuhun. Pehmeät ja pyöristetyt harjakset ovat hellävaraisia hampaille ja ikenille.

Harjakset on valmistettu nylonista (BPA- eli bisfenoli-A -vapaasta Nylon-6 DuPont –materiaalista). Täysin luonnollinen vastine näille yhtä laadukkailla, kestävillä ja terveellisillä puhdistusominaisuuksilla olisi joko sian tai mäyrän karva, mutta Humble Brush haluaa pysyä vegaanina.

Bambuharja säilyy parhaiten pitkään, kun sen säilyttää kuivasti ja ilmavasti. Vaikka varsi onkin käsitelty kevyesti soijavahalla, emme kuitenkaan suosittele harjan jatkuvaa säilyttämistä kosteutta keräävässä hammasmukissa.

Soijavahakäsittely antaa paremman pidon ja parantaa hygieenisyyttä. Suuhusi osuva harjaosa saattaa kuitenkin ajan saatossa vaaleta tai muuttaa väriään. Tämä on ihan normaalia luonnonmateriaalin käyttäytymistä, eikä vaikuta harjan hygieenisyyteen saati harjausominaisuuksiin.

The Humble Co:n kokonaisvaltainen ekologisuus jatkuu myös pakkauksessa. Harjat on pakattu paperiseen ja biohajoavaan kääreeseen. Harjan pahvipakkaus on tehty 100 % kierrätysmateriaalista.

Bambutuotteet voi kompostoida.  Bambun hajoaminen kokonaan kestää noin 6kk. Harjakset on tällöin syytä nyppiä pois esimerkiksi pihdeillä ja kierrättää muovijätteen mukana. Voit toki keksiä jonkun uuden innovatiivisen tavan jatkokäyttää käytöstä poistettu hammasharjasi.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.