Toimitus / Natural Goods Company

Vesittääkö meikkivoide kaiken vaivannäkösi? Ei enää – Essen Foundation -meikkivoide tukee aidosti ihon terveyttä

18.7.2019,
Natural Goods Company

Tavanomainen meikkivoide on usein viimeinen asia, joka vaihdetaan luonnonkosmetiikkaan, vaikka koko muu ihonhoitorutiini olisikin jo tarkasti mietittyä, laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Ensin iholle tarjotaan huolella valittuja raaka-aineita ja mikrobiomille elintärkeitä prebiootteja, mutta lopulta meikkivoide vesittää kaiken vaivannäön ja ihonhoitotuotteisin kuluneen rahan. Tämä on harmillinen asia, sillä iholle jäävällä meikillä on aivan yhtä iso rooli ihon hyvinvoinnissa kuin hoitotuotteillakin.

 

Tavanomaisen meikkivoiteet haitat iholle

Tavanomaisen kosmetiikan meikkivoiteet sisältävät paljon niin kutsuttaja “sensorisia” raaka-aineita, joilla luodaan tuotteeseen mukava iho- ja levitystuntuma. Näitä voivat olla esimerkiksi silikonit, jotka edesauttavat voiteen liukumista iholla ja ovat valmistajalle erittäin halpoja käyttää, sekä “kovan kemian keinoin” valmistetut säilöntäaineet. Näistä raaka-aineista iho ei hyödy millään tavalla, mutta niillä voi olla ihon toiminnan kannalta haitallisia vaikutuksia. Esimerkiksi säilöntäaineiden tehtävänä on taata tuotteen turvallisuus ja tuhota haitallisia bakteereja, mutta ikävänä bonuksena niillä on se, että säilöntäaineet tappavat iholta myös kaikki sen terveen toiminnan kannalta oleelliset hyvät bakteerit ja vaikuttavat sen mikrobitasapainoon negatiivisesti.

Kun käytät sertifioidun luonnonkosmetiikan meikkivoiteita tai 100% puhdasta mineraalimeikkiä, voit olla lähes huoletta. Jos haluat ottaa täysin varman päälle, tai jos kärsit vähääkään mistään iho-ongelmasta, kuten akne, rosacea tai atopia, valitse Essen uusi meikkivoide.

 

Mitä Essen probioottinen meikkivoide sisältää?

PROBIOOTTEJA:

Essen meikkivoiteesta tekee ainutlaatuisen sen sisältämät kahden tason probioottiuutteet. Yksinkertaistettuna nämä ovat voittavia hyvisbakteereja:

2.-tason probiootit ovat lysaatteja, eli solulimaa lactobasillus-mikrobin sisältä. Lysaatti vaikuttaa ihon mikrobiomiin häiritsemällä patogeenisten eli “haitallisten” mikrobien lisääntymistä. Lysaatti voi estää esimerkiksi stafylokokkibakteerin liiallista lisääntymistä ja auttaa näin ylläpitämään ihon mikrobitasapainoa.

3.-tason tyndalisoduille lactobasilluksille solukalvoilla on varattuna oma reseptoripaikka, eli ne sopivat soluun kuin oikeanmuotoinen pala palapeliin. Ne vaikuttavat ihon mikrobiomiin niin, että ihon omat solut alkavat tuottaa peptidejä, eli tietynlaisia antimikrobisia aminohappoja, jotka estävät aggressiivisesti lisääntyvien mikrobien mahdollisuutta viedä elintilaa muilta bakteereilta. Toisinsanoen tyndallisoidut Lactobacillukset voivat kilpailla elintilasta epätasapainoa aiheuttavan mikrobin kanssa.

 

PREBIOOTTEJA:

Probiootit tarvitsevat ruokaa toimiakseen. Ruokana toimivat prebiootit, kuten alfaglukaanioligosakkaridi, inuliini ja baobab-hedelmän uute. Nämä prebiootit ruokkivat ihon tasapainoa ylläpitäviämikrobeja ja tukevat sitä kautta ihon hyvinvointia. Kun iholla elävä mikrobiomi on tasapainossa, iho pystyy säilyttämään kosteustasapainon ja luonnolliset suojamekanisminsa.

Pro- ja prebioottien lisäksi Essen meikkivoiteen raaka-aineina on käytetty kasviöljyjä ja kasviuutteita. Nestepohjan muodostaa aloe vera, joka kosteuttaa ihoa ja auttaa muita raaka-aineita kulkeutumaan syvemmälle. Jojoba ja karitevoi ovat sulamispisteiltään lähellä ihon omaa lämpötilaa ja saavat meikkivoiteen levittymään silkkisesti ja helposti – kuin luonnon silikonina. Ne tekevät sekä luonnollisen suojakerroksen ihoon, eli lukitsevat kosteuden ihoon, että rauhoittavat ihoa.

 

AURINKOSUOJAN:

Essen meikkivoiteessa on huomioitu hoitavuus ja ravitsevuus. Kaiken tämän lisäksi meikkivoiteessa on myös turvallinen UV-suoja 30, joka saadaan luonnollisesta, kapseloidusta titaanidioksidista.

Entäs se säilöntäaine? Essen meikkivoiteessa käytetään tuotteen turvallisuutta takaamaan täysin ilmatiiviitä pakkauksia (alipaineella tyhjentyvä pussi lasipullon sisällä).  Tuote ei sisällä lainkaan vettä, joka olisi hyvä kasvualusta haitallisille mikrobeille , vaan aloe veran mehua sekä erilaisia, puhtaita kasviöljyjä. Tämän vuoksi vain pieni määrä mietoja säilöntäaineita, kuten dehydroetikkahappoa ja fenkolista johdettua natriumanisaattia riittävät pitämään huolen tuotteen turvallisuudesta.

 

Paras meikkivoide atooppiselle iholle

Suosittelemme meikkivoidetta jo Esseä käyttäville täydentämään hoitorutiinia, mutta erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle, sekä rosacean ja atopian hoitoon.   

Sävyjä löytyy 10 erilaista. Jopa vaalein pohjoismaalainen alabasteri-iho löytää itselleen sopivan sävyn. Muista sävyistä löytyy valikoimaa sekä punaettä keltapigmenttisille ihoille sekä kaikista tummimman sävyiselle iholle. 

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.