Toimitus / Natural Goods Company

Olet yksilö – niin myös ihotyyppisi

10.1.2020,
Natural Goods Company

On yleisesti tunnustettu tosiasia, että kaikki ihmiset ovat keskenään erilaisia. Ei ole kahta samanlaista sormenjälkeä eikä identtisiä kasvoja löydy kuin kaksosilta. Joten miksi oletamme, että ihotyyppejä on vain muutama, joihin voimme kategorisoida kaikki maailman iho-ongelmat ja poikkeamat?

Ihon yksilöllisyys unohdetaan usein, ja tyyppi pyritään määrittämään vain yleisten ihotyyppien mukaan. Ihotyypin määrittäminen on erittäin hyödyllistä miettiessä sopivaa kauneusrutiinia ja oikeanlaisia tuotteita omalle iholle.

Samassa perheessä äidillä ja tyttärellä saattaa esimerkiksi vaikuttaa siltä, että molemmilla on hyvin herkkä mutta muuten normaali iho, ja täten he molemmat ottavat käyttöön herkälle iholle sopivia tuotteita ja ihonhoitorutiineja. Hoidot aloitettuaan äiti huomaa niiden sopivan itselleen täydellisesti, mutta tyttärellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja iho-ongelmat jatkuvat, koska ihotyyppi onkin todellisuudessa epätasapainossa oleva kuiva iho.

Ihotyypin määrittäminen itse saattaa olla haastavaa, ja asiakaskohtaamisiimme perustuen analysoivatkin ihonsa käytöksen virheellisesti. Aivan liian moni esimerkiksi ajattelee, että heidän ihotyyppinsä on rasvoittuva, vaikka oikeasti se onkin normaali tai kuiva, ja käyttävät näin aivan turhaan liian kuivattavia tai vahvoja tuotteita.

Normaali-ihoinen tulkitsee oman ajoittaisen T-alueen rasvaisuuden siten, että hänellä onkin öljyinen iho ja päätyy kuivattamaan ihonsa täysin.

Paras tapa tutustua omiin yksilöllisiin tarpeisiin on hellävaraisesti testata omalle ihotyypille sopivia tuotteita ja katsoa, miten tuotteet toimivat iholla.

Tässä kohtaa on syytä myös huomauttaa, että useimmilla iho kaipaa erilaisia asioita kesäisin ja talvisin. Talveen kuuluvat yleensä paksummat ja täyteläisemmät voiteet sekä tehonaamiot, kesällä kasvoille pirskotellaan hoitonesteitä ja emulsioita. Mutta ei aina. Ihoaan kannattaa syynätä tarkasti uusien tuotteiden käyttöönoton aikaan. Se, mikä sopii toiselle, saattaa olla toiselle kauhistus.

Tutustu ihotyyppiisi – säästät rahaa ja hermoja

Käyttämällä hieman aikaa ja vaivaa oman ihotyypin ja sen tarpeiden selvittämiseen maksaa itsensä takaisin usein ruhtinaallisesti. Hutiostosten tekeminen päättyy, kun tietää tasan tarkkaan, mitkä ainesosat sopivat omalle iholle ja minkä tyyppiset tuotteet toimivat parhaiten.

Oman ihon perusteellinen tuntemus myös yleensä pienentää tarvittavien tuotteiden määrää, kun jokainen yksittäinen tuote on täydellisesti räätälöity ihonhoitoon.

Ihonhoitorutiinia kannattaa muokata aina myös vuodenaikojen suhteen, ja on usein täydellista rahantuhlausta käyttää samoja tuotteita samoissa määrissä ympäri vuoden.

Liiallinen hoitaminen tai hoitamatta jättäminen on haitallista myös iholle. Yleisimmin kesäisin tuotteita tarvitsee vähemmän ja painopiste on enemmänkin puhdistuksessa, kun taas kovissa talven pakkasissa tärkeintä on nimenomaan paksut kosteusvoiteet ja naamiot.

Kun ottaa asiakseen ihonsa kunnossapitämisen, se ei vaikuta ainoastaan kauneusbudjettiin. Kun ostoslistalta vetää yli turhat prosessoidut einekset, synteettiset makeutusaineet ja tyydyttyneet rasvahapot, ja ostaa tilalle puhdasta, terveellistä, kasvispainotteista perusruokaa, kauppakuitin summakin on pienempi. Suomessa voimme myös olla kiitollisia maailman puhtaimmasta hanavedestä, joka on ensiarvoisen tärkeää ihon hyvinvoinnin kannalta ja lähes ilmaista.

Tuloksellinen ihonhoito vaatii sukelluksen pintaa syvemmälle. Jotta voi ymmärtää oireiden syyt, on ymmärrettävä kokonaisuus. Pelkkää pinnallista ihoa hoitaessa tulokset ovat harvoin pysyviä.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.