Toimitus / Natural Goods Company

Luonnonkosmetiikka on ylivoimainen valinta – 5 syytä

9.6.2017,
Natural Goods Company

Valitsemalla aitoa luonnonkosmetiikkaa teet pitkällä tähtäimellä kaiken kannalta järkevän sijoituksen. Luonnonkosmetiikan säännöllisellä käytöllä on monia radikaalisti positiivisia vaikutuksia ympäristön lisäksi myös ihollesi ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi.

1. PUHTAAT JA AIDOT RAAKA-AINEET PALVELEVAT KOKO KEHOSI HYVINVOINTIA

Sertifioitu luonnonkosmetiikka sisältää vastuullisesti tuotettuja tai poimittuja aitoja kasviraaka-aineita, joiden ravinteita, antioksidantteja, öljyjä ja rasvoja solusi voivat käyttää oikeasti ravinnokseen. Ihosi tunnistaa luonnonkosmetiikan kasviraaka-aineet ja osaa ottaa niistä kaiken hyödyn irti: tuet tällöin aidosti ihoasi ja sen toimintaa. Valitsemalla aidon luonnonkosmetiikan tiedät myös, ettei kosmetiikkasi sisällä esimerkiksi synteettisiä hormonihäiritsijöitä, mikrobikannan tuhoajia tai muita soluillesi kyseenalaisia raaka-aineita.

Et välttämättä tule ajatelleeksi, että ihollesi sivellyn voiteen tuoksu voi vaikuttaa myös positiivisesti hyvinvointiisi. Koska luonnonkosmetiikassa ei ole  sallittua käyttää keinotekoisia hajusteita, on kaikkien tuoksukomponenttien tultava eteerisistä öljyistä, eli kasvien osista, kukista, siemenistä ja juurista. Tuhansia vuosia testatuilla eteerisillä öljyillä on monia lääkinnällisiä ominaisuuksia: tuoksut voivat desinfioida, hillitä tai estää tulehduksia, vahvistaa immuniteettia, poistaa nestettä, lievittää kipuja ja tasapainottaa hormonitoimintaa sekä vaikuttaa mielialaan. Ihon läpi  imeytyvät öljyt liikkuvat verenkierron välityksellä kaikkialle kehoon. Hengitettynä tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen kautta.

Synteettiset tuoksut eivät vaikuta samalla tavalla aivojen tuoksukeskukseen, vaan ne voivat aiheuttaa jopa päänsärkyä, ahdistusta ja yliherkkyyttä. Joka kerta, kun peset itsesi luonnonkosmetiikan suihkugeelillä tai voitelet kasvosi päivävoiteella, saat samalla annoksen aromaterapiaa.

2. ANTI-AGE -AINEET VAIKUTTAVAT VIELÄ HUOMENNAKIN

Synteettiset raaka-aineet voivat hetkellisesti luoda ihosi pinnalle esimerkiksi sileän tunteen, mutta koska ihosi ei kuitenkaan pysty käyttämään tavallisen kosmetiikan raaka-aineita aidosti ravinnokseen ja hyötymään niistä, vaikutus ei ole pitkäkestoinen. Rypyt palaavat ja kasvot valahtavat jo iltapesun aikana.

Pahimmillaan ihon omat toiminnot, kuten seebumintuotanto ja kollageeni- sekä elastiinisynteesi vaimenevat ja iho alkaa ohentua. Toisin sanoen pitkässä juoksussa iho vanhenee ennenaikaisesti, vaikka vaikutuksen pitäisi olla juuri päinvastainen.

Luonnonkosmetiikan anti age -vaikutus on oikeasti toimiva, koska sisältö on arvokasta ravintoa ihollesi eikä perustu vain ihon pinnalle saatavaan tuntumaan, ryppyjen täyttöön tai ihon kiristämiseen. Luonnonkosmetiikan antioksidantit, polyfenolit ja vitamiinit  neutraloivat ympäristön haittoja ja niiden vaikutuksesta syntyviä happiradikaaleja, jotka ovat pääasiallinen syy ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen: ohenemiseen, juonteisiin ja maksaläiskiin. Luonnonkosmetiikan anti-age -tuotteiden teho säilyy ja tehostuu joka kerta, kun levität niitä  kasvoillesi.

Kaikissa luonnonkosmetiikan tuotteissa on kevyt anti-age -vaikutus, sillä ne sisältävät lähes poikkeuksetta antioksidantteja.

Kun ihosi on terve, vastustuskykyinen, ravittu ja sen mikrobiomi on tasapainossa, iho näyttää heti nuoremmalta, rypyt sileämmältä ja iho hehkuu terveenä.

3. AITO SISÄLTÖ ON PARASTA VASTINETTA RAHOILLESI

Ostamalla sertifioitua luonnonkosmetiikkaa saat rahoillesi eniten vastinetta – et maksa täyteaineista tai muovipartikkeleista. Olet jo oppinut, että tuotteen koko koostumus hoitaa ja ravitsee ihoasi.

Sertifioidun luonnonkosmetiikan raaka-aineita ei saa käsitellä kovilla kemiallisilla prosesseilla, josta syntyy kemikaaleja, joita kehomme ei tunnista. Luonnonraaka-aineita saa käsitellä vain sen verran, kuin niiden turvallinen käyttö vaatii. Näin säilyvät arvokkaat vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet sekä rasvahapot.

Tavanomainen, “synteettinen” kosmetiikka koostuu raaka-aineista, joista osasta ihosi ei voi hyötyä millään lailla. Ne ovat tuotteessa vain parantamassa koostumusta, ihotuntumaa, käyttömukavuutta tai tuoksumaailmaa, mutta eivät millään tavalla ravitsemassa ihoasi. Maksatko mieluummin täyteaineista, vai siitä, että tuotteen koko koostumus hoitaa ihoasi?

Nykyaikainen luonnonkosmetiikka on yhtä miellyttävää käyttää, kuin tavanomainenkin – ainoana erotuksena se, että luonnonkosmetiikan käyttömukavuutta parantavat aineet usein myös hoitavat ihoa.

Maksat vain sisällöstä

Ei ole salaisuus, että synteettisen voidepurkin valmistus maksaa vain murto-osan luonnonkosmetiikan voiteen valmistuskustannuksista. Jo luonnonraaka-aineiden kasvatus ja keräily on hidasta puhumattakaan pakkauksille asetetuista kierrätysvaatimuksista. Laboratorio-olosuhteissa synteettisesti valmistetulla raaka-aineella on myös korkeammat katteet, sillä valmistusprosessi on nopea – eihän tarvitse odottaa vaikkapa ruusuntaimen kasvua, nuppujen puhkeamista ja raaka-aineen prosessointia käsinkeräyksen jälkeen. Monet luonnonkosmetiikan valmistuksen pioneerit ovatkin joutuneet tinkimään pakkausmuotoilun tai maksetun julkkismainonnan kustannuksista, jotta tuotteen hinta pysyy kohtuullisena. Voisi siis sanoa, että ostaessasi luonnonkosmetiikkaa maksat vain sisällöstä, etkä esimerkiksi osaa Hollywood-kaunottaren palkkiosta.

4. LUONNONKOSMETIIKKA AUTTAA VÄLTTÄMÄÄN IHO-ONGELMIA

Nykyaikana kärsitään paljon iho-ongelmista, kuten rosacea, akne ja atopia. Useat iho-ongelmat johtuvat yksinkertaisesti siitä, että häiritsemme ja tuhoamme ihomme elintärkeää mikrobiomia vääränlaisilla tuotteilla. Ihon mikrobitasapaino järkkyy ja haitalliset bakteerit saavat vallan. Tähän vaikuttavat ulkoisen mikrobiomin lisäksi tietysti myös sisällämme suolistossa elävät mikrobit. Ihosihan uusiutuu sisältä ulos!

Nyt 2000-luvulla on alettu ymmärtää mikrobiologista kokonaisuutta nimeltä ihmiskeho. On tajuttu, ettemme olekaan yksi eliö, joka koostuu ihmissoluista, vaan yhdistelmä ihmissoluja ja erilaisia mikrobeja. Meissä on itse asiassa enemmän mikrobien geenejä kuin ihmisgeenejä! Myös ihomme toiminta on suurelta osin riippuvainen siinä elävistä mikrobeista.

Yksi iso oleellinen asia mikrobien hyvinvoinnin kannalta on ihon pH, eli hydrolipidikalvon happamuus. Se toimii suojavaippana ihon ja ulkomaailman välissä, pitää kosteuden sisällään ja muodostaa ihon immuniteetin. Hyvät mikrobit elävät parhaiten terveen ihon pinnalla, jonka pH on 4,5-5 välillä. Liian hapan tai liian emäksinen iho ei toimi optimaalisesti  ja altistuu tulehduksille ja ihosairauksille.

Elintärkeät mikrobimme hyötyvät myös enemmän luonnollisista kasviöljyistä, kuin pitkälle jalostetuista tavanomaisen kosmetiikan maaöljypohjaisista raaka-aineista, sillä kasviöljyjä hyvät mikrobit voivat käyttää myös ravintonaan.

Maaöljypohjaisten raaka-aineiden, kuten vaikka silikonijohdannaisia sisältävien voiteiden sijaan kasvivahat ja -öljyt ovat myös kemialliselta rakenteeltaan lähempänä ihon omaa rasvaa, seebumia. Tällöin ne eivät häiritse ihon omaa rasvatuotantoa, eivätkä tapa ihon hyviä mikrobeja. Myös esimerkiksi luonnolliset antioksidantit säilyvät kasviöljypohjassa paremmin, kuin synteettisesti valmistetut antioksidantit maaöljypohjaisessa raaka-aineessa.

Näitä seikkoja silmällä pitäen on entistä tärkeämpää, että iholle laitetaan sellaisia tuotteita, jotka tukevat oikeasti sen toimintaa, eikä tuotteita, jotka steriloivat voimakkaasti ihon pintaa tai jotka pyrkivät korvaamaan ihon oman toiminnan.

 

5. LUONNONKOSMETIIKAN RAAKA-AINEET OVAT TUTKITTUJA JA TURVALLISIA

Sertifioitu luonnonkosmetiikka on turvallista, ellei jopa turvallisempaa, kuin synteettinen, tavanomainen kosmetiikka. Niitä kumpaakin koskee sama EU:n kosmetiikkalainsäädäntö, mutta sertifiointitahot ovat määritelleet vielä tiukemmiin luonnonkosmetiikassa sallitut raaka-aineet. Siinä, missä EU:n kosmetiikkalainsäädäntö hyväksyy monia ympäristön ja ihmisen kannalta kyseenalaisia kemikaaleja, on ne luonnonkosmetiikassa ehdottomasti kielletty! Tyypillistä näille raaka-aineille on, että niistä ei ole riittävästi kokemustietoa, eikä niiden vaikutuksia tai ristireaktioita muiden kemikaalien kanssa todellisuudessa tunneta.

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ei testata koskaan eläimillä, vaan testauksen suorittavat dermatologit ja vapaaehtoiset kuluttajat. Näin tuotteiden turvallisuudesta saadaan myös tehokkaampaa ja rehellisempää palautetta, sillä ihmiset osaavat puhua – puput eivät. Ihmisen iho ja mikrobit ovat myöskin aivan erilaisia, kuin steriileissä oloissa kasvaneilla koe-eläimillä, jolloin koetulokset ovat luotettavia.

Vaikka valitsisitkin luonnonkosmetiikan ensisijaisesti tehokkuuden perusteella oma napa edellä, tulet samalla tukeneeksi ekologisia arvoja. Kosmetiikassa ei ole kyse vain itsensä hemmottelusta ja vaaleanpunaisesta hömpästä, vaan sillä on oikeasti todella suuri merkitys oman sekä ympäristömme terveyden kannalta. Valitsemalla aitoa luonnonkosmetiikkaa teet pitkällä tähtäimellä kaiken kannalta järkevän sijoituksen.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.