Toimitus / Natural Goods Company

Ai ai aurinkoihottuma – Syyt ja hoito

21.7.2018,
Natural Goods Company

Aurinkoihottuma on esteettisesti ikävä ja kivulias vaiva. Se voi ilmentyä kuumotuksena, kutinana, punoituksena, näppylöinä, läiskinä tai jopa rakkuloina iholla. Vaikka tämä monimuotoinen valoihottuma voi näyttää hurjalta ja tuntua kutiavalta, se häviää iholta yleensä parin päivän aikana.  

Aurinkoihottuman syntymekanismi ei ole vielä täysin selvillä, mutta tiedetään ihottuman syntyvän UV-säteiden reagoidessa iholla olevien yhdisteiden kanssa. Nämä yhdisteet voivat olla ihon itsensä tuottamia (esimerkiksi hiki) tai herkistymistä erilaisille kosmetiikkaperäisille kemikaaleille (esimerkiksi synteettiset aurinkosuojatuotteet). On myös huomattu, että aurinkoihottuma on yleisempää meillä pohjoismaalaisilla, herkästi palavilla vaaleaihoisilla, kuin muualla Euroopassa, ja yleensä atoopikot kärsivät tästä vaivasta muita enemmän.

 

AURINKOIHOTTUMAN HOITO 

VÄLITÖN MEKAANINEN SUOJA  

Peitä ihottuma-alue huivilla tai muulla vaatteella ja sen jälkeen korkeammalla suojakertoimella. Älä ota aurinkoa edes aurinkosuojavoiteen kanssa ennen kuin ihottuma on rauhoittunut! Jossitella ei voi, mutta ihon suojaaminen luonnonkosmetiikan fysikaalisella aurikosuojalla ehkäisee aurinkoihottumaa. Useissa tapauksissa aurinkosuojan vaihto synteettisestä suojasta fysikaaliseen on vähentänyt ja jopa poistanut altistuksen kokonaan.

Biosoliksen aurinkovoiteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja niissä käytetään fysikaalisia UV-suoja-aineita (titaanidioksidi ja sinkkioksidi). Fysikaaliset UV-suoja-aineet heijastavat UV-säteet pois iholta imeytymättä syvemmälle ihoon. Ne eivät myöskään reagoi ihossa kuten kemialliset UV-suoja-aineet, jotka imevät UV-säteilyn itseensä.  

LUONNONKOSMETIIKAN AFTER SUN –TUOTTEET 

Ihoa viilentävät luonnonkosmetiikkasertifioidut After Sun -tuotteet soveltuvat yleensä myös herkkäihoisille ja rauhoittavat aurinkoihottuma-aluetta. Ne sisältävät tulehdusta hillitseviä ja ihoa ravitsevia, antioksidanttisia kasviraaka-aineita.

Laboratoire du Haut-Ségala Aloe Vera -geeli on äärimmäisen rauhoittava, hoitava ja parantava after sun -tuote.

Myös luomukookosöljy toimii. Kookosöljyllä on antimikrobisia ja rauhoittavia ominaisuuksia, jolloin se soveltuu hyvin tulehtuneelle tai ärtyneelle, punoittavalle iholle. Ayurvedisesti kookosöljyä pidetään viilentävänä, ja sitä suositellaankin kuumottavalle ja ärtyneelle iholle. Kookosöljy on erittäin riittoisa ja edullinen käyttää: jo pieni määrä sulanutta öljyä leviää laajalle alueelle. Levitä mieluummin ohut kerros usein kuin yksi paksu kerros.  

Hydrokortisonia suosittelemme vain, jos tilanne erittäin paha tai edelliset eivät rauhoita ihoa. Hydrokortisoni auttaa ihon kutinaan ja hieman rauhoittaakin ihoa, mutta kääntöpuolena se ohentaa ja kuivattaa ihoa.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.