Toimitus / Natural Goods Company

10 syytä, miksi suklaa tekee hyvää

8.10.2021,
Natural Goods Company

Pimenevät illat, lempiohjelma televisiosta, rauhallinen iltahetki, kuppi teetä ja pala suklaata – täydellistä, eikö totta?

Tai nopea haukkaus suklaalevystä torjumaan nälkäkiukkua matkalla töistä kaupan kautta kotiin – ehkei niin täydellistä, mutta ihanaa silti.

Suklaan syöminen tekee meille monin tavoin hyvää, mutta samalla monet ovat hyvin tietoisia suklaan tuotantoon liittyvistä sosiaalisen vastuun ongelmista.

Meillä on sinulle ratkaisu! Valikoimassamme on nyt kaksi lempeän makuista Tony’s Chocolonelyn tummaa suklaata, jotka tekevät hyvää sinulle ja maailmalle. Suklaat ovat myös vegaanisia.

Tony's Chocolonelyn tumma suklaa.

Suklaa tekee sinulle hyvää koska…

1. Suklaa sisältää paljon flavonoideja. Ne ovat kasveissa, kuten kaakaossa, esiintyviä yhdisteitä, jotka toimivat antioksidantteina. Antioksidantit puolestaan suojaavat elimistöä tasoittamalla aineenvaihduntaan kuuluvia hapetusreaktioita. Ne siis hidastavat solujen vanhenemista.

2. Suklaa ihan oikeasti parantaa fiilistä. Se sisältää endorfiinejä, jotka ovat hyvää oloa tuottavia hormoneita lisääviä aineita. Kun näiden aineiden määrä kehossasi kasvaa, stressi voi lievittyä ja mieliala kohentua.

3. Suklaassa on yllättävän paljon proteiinia ja kuituja. Esimerkiksi Tony’s Chocolonelyn tummassa suklaassa on noin kuusi grammaa proteiinia ja neljä grammaa ravintokuitua sadassa grammassa suklaata. Suunnilleen saman verran kuin avokadossa! Emme kuitenkaan suosittele suklaata ensisijaiseksi proteiinin tai kuidun lähteeksi, sillä onhan siinä myös rasvaa ja sokeria.

4. Suklaassa on magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja kalsiumia. Nämä kaikki ravintoaineet ovat ihon kannalta hyödyllisiä ja tukevat sen hyvinvointia sisäisesti.

5. Suklaa tarjoaa nopeasti lisäenergiaa sen sisältämien sokerin ja kofeiinin ansiosta. Kofeiinia on vähemmän kuin kahvissa, joten et menetä yöuniasi. Tummassa suklaassa on vähemmän sokeria, joten energiapiikki ei ole niin lyhytkestoinen kuin vaikka karkeista. Tumman suklaan sanotaan myös helpottavan herkkuhimoa, mikä voi auttaa ruokavalion pitämisessä tasapainoisena. (Muuten, herkuttelun vastapainoksi on hyvä muista hammashuolto, joten tarkista onko hammasharjasi kunnossa ja suuntaa sitten Humblen sivulle.)

6. Verisuonesi ja sydämesi kiittävät. Euroopan elintarviketurvallisuudesta huolehtiva viranomainen on hyväksynyt terveysväittämän, jonka mukaan verisuonten joustavuus paranee tumman suklaan ansiosta. Terveysvaikutuksen saa aikaan 10 grammaa tummaa suklaata, jossa on vähintään 70 prosenttia kaakaota. Kun suklaassa ei ole maitoa, sen sisältämien rasvojen koostumus on aavistuksen terveellisempi.

Tony's Chocolonelyn manteli-merisuolasuklaa.

Tony’s Chocolonelyn suklaa tekee maailmalle hyvää, koska…

7. Tony’s Chocolonely tekee töitä orjuuden poistamiseksi suklaateollisuudesta. Suklaan toimitusketjussa voitot jakaantuvat epätasaisesti – tästä faktasta muistuttavat Tonyn levyjen erikokoiset palat. Eriarvoisuuden vuoksi kaakaontuottajat joutuvat elämään köyhyydessä, mikä johtaa lapsi- ja orjatyövoiman käyttöön. Tony’s Chocolonely pyrkii ratkaisemaan ongelman näyttämällä itse esimerkkiä vastuullisena suklaan valmistajana, levittämällä tietoa suklaateollisuuden ongelmista ja kannustamalla myös muita alan toimijoita vaikuttamaan asioihin.

8. On olemassa Reilun kaupan suklaata. Tony’s Chocolonelyn suklailla on Reilun kaupan sertifiointi. Se edellyttää, että tuotanto-olosuhteet täyttävät tietyt yhteiskunnalliset ja ympäristöön liittyvät vähimmäisstandardit. Tony’s Chocolonely pitää sertifiointia vasta aloituspisteenä, ja haluaa tehdä paljon enemmän kuin sertifiointien vähimmäisvaatimukset. Tony’s Chocolonely tukee myös kaakaon luomuviljelyyn liittyviä hankkeita, ja osa heidän käyttämästään kaakaosta on luomua.

9. Suklaavalinnalla voi varjella ympäristöä. Tony’s Chocolonely kannustaa viljelijöitä ympäristöystävällisten menetelmien käyttöön, joihin sisältyy muun muassa torjunta-aineiden minimointia, kemiallisten lannoitteiden asianmukaista käyttöä ja metsähakkuiden kieltäminen. Tony’s myös kompensoi tuotantonsa päästöt.

10. Saatavilla on yhä enemmän vegaanisia versioita. Voit hyvällä mielellä vähentää eläinperäisten tuotteiden osuutta ruokavaliossasi, mikä on tärkeä teko ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.

Valikoimassamme ovat ensin vegaaniset suklaat. Ota seurantaan tilimme @naturalgoodscompany Instagramissa, niin pääset syksyn aikana vaikuttamaan, mitä uusia makuja valikoimaamme tulee. Lue lisää Tony’s Chocolonelyn vastuullisuudesta.

Hetkinen nyt – mitä suklaa tekee kosmetiikkakaupassa?

Valikoimamme laajentuu kosmetiikan ulkopuolelle, siitä osoituksena ovat jo Mulieres-pyykinpesuaineet ja VESI-juomapullot. Haluamme tarjota laajentuvan valikoiman tuotteita, joita oman elämänsä hyväntekijät, eli te, hyvät asiakkaamme, voisitte tarvita. Valitsemme hyödyllisiä ja hyvää tekeviä tuotteita, jotka sopivat vastuulliseen elämäntapaan.

0 0 votes
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.