Marimiina / Kohtuudella kaikkea

Uuden ajan aromaterapiaa perinteisellä twistillä

22.10.2019,
Marimiina / Kohtuudella kaikkea

Aromaterapia ei ole vain vanhojen pölyttyneiden terapeuttien ja pitkätukkaisten hippien hömpötystä. Vilkaisu arvostettuun tieteellisten julkaisujen luetteloon tuotti liki 2000 osumaa, mikä tarkoittaa sitä, että aromaterapiaa tutkitaan vakavasti myös tieteellisesti. Vieläpä ihan äskettäin. Myös monet luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet saavat tuoksunsa aromaterapisista öljyistä. Kuten myös uusi korealainen herkän ihon Urang.

 

 

100 % luonnollista ja lempeän tehokasta

Aromaterapia on kaikessa yksinkertaisuudessaan uutettujen kasvi-, kukka- ja yrttitippojen käyttöä joko ennaltaehkäisevästi tai parantavasti. Eri raaka-aineet toimivat erilaisiin kehon epätasapainotiloihin. Eteerisillä öljyillä on myös ihonhoidollisia vaikutuksia siinä, missä ”kiinteillä” raaka-aineillakin.

Perinteisesti aromaterapiaa on käytetty kasviöljyihin sekoitettuna ulkoisesti iholla, hengitettynä aromaterapeuttisissa vesihöyryissä sekä tietyiltä osin myös sisäisesti.

Aromaterapian teho perustuu toisaalta kasvikunnan ihmeaineiden antibakteerisiin ja antiviraalisiin sekä muun muassa solujen uusiutumista nopeuttaviin ominaisuuksiin.

Eteerisissä öljyissä olevat vaikuttavat aineet ovat molekyylikooltaan erittäin pieniä ja imeytyvät siten helposti ihon kautta verenkiertoon ja verenkierron välityksellä kaikkialle kehoon. Tämä nopea ja hyvä imeytyminen tekee aromaterapiasta erittäin tehokasta.

Toisaalta teho perustuu tuoksujen tasapainottavaan, stressiä ja kipua lieventävään vaikutukseen. Tämä vaikutus liian usein dissataan ajattelemalla, että se on vain stressin lievitystä ja hyvän olon hakemista.

Samalla unohdetaan stressin moninaiset negatiiviset vaikutuksen fyysiseen kehoon, ja siten aromaterapian mahdolliset ja laaja-alaiset, positiiviset vaikutukset.

kometiikka herkälle iholle

Korealainen ja aromaterapinen Urang sopii loistavaksi suomalaiselle herkälle iholle

Tuoksujen huuma karkottaa stressin

Nimittäin tuoksut – mitkä hyvänsä – kulkeutuvat aivoista suoraan ns. limbiseen järjestelmään, joka on sekä muistin että tunnemaailman keskus. Tästä syystä tuoksut ohittavat tavanomaisen järkeilyn ja älyllisen tulkinnan, mitä teemme joko tiedostetusti tai tiedostamatta esimerkiksi näköaistin kautta tuleville havainnoille.

Tästä syystä sanotaan, että tuoksut eivät ”huijaa”. Ne voivat elävästi tuoda mieleen muiston kaukaa lapsuudesta ja saada kyyneleet silmiin, ja ne voivat yhtä lailla ällöttää tai miellyttää ilman tahdonalaista rationalisointia.

Mikä tärkeintä, tuoksut pääsevät limbisen järjestelmän ja erityisesti hypotalamuksen kautta vaikuttamaan keskushermostoon ja sen parasympaattisen ja sympaattisen hermoston toimintaan.

Miellyttävät ja hyvää oloa tuottavat tuoksut aktivoivat välittömästi stressiä lieventävän ja kehoa korjaavan parasympaattisen järjestelmän. Parasympaattinen järjestelmä laukaisee myös ruuansulatuksen ja ravintoaineiden imeytymisen sekä kuonan poiston.

K-beauty urang

URANG Clarifying Blue Mask on kevyesti kuoriva, ihoa puhdistava savinaamio joka kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia

 

Bakteerien, virusten ja tulehdusten häätäjä

Puhtaan kehollinen vaikutus tulee kunkin raaka-aineen omasta typologiasta. Toiset, kuten laventeli, teatree, ravintsara ja timjami ovat omiaan poistamaan tulehduksia. Sitrustuoksut, ja erityisesti mandariini sen auttavat nostamaan mielialaa.

Ruusu, geranium ja kamomilla sen sijaan tepsivät tehokkaasti stressiin ja sen aiheuttamiin epätasapainotiloihin, kuten esimerkiksi stressi-ihoon ja hormonaalisiin ongelmiin. Lista on pitkä. Uudessa korealaisessa Urangissa oleva eteerinen ruusu sopii myös äärimmäisen herkälle iholle.

Moderni aromaterapia

Aromaterapia on tullut aimo askelia 1930-luvulta, jolloin ranskalainen kemisti teki ensimmäisiä aromaterapiakokeiluja laventelin eteerisellä öljyllä. Tarkalleen 1939 hän lanseerasi nimityksen aromaterapia.

Hän todennäköisiesti hyppisi ilosta, jos tietäisi kuinka laaja-alaisesti modernia aromaterapiaa hyödynnetään.

Tänä päivänä aromaterapia tuo tehoa ja luonnollista tuoksumaailmaa moneen kosmetiikkasarjaan, ja siitä saa niin kotiin kuin konttoreillekin luonnollisen huonetuoksun, jolla huumaavan tuoksun lisäksi on vaikutusta tunnelmaan ja ilmapiiriin.

Aromaterapiaa käytetään nykyisin enenevässä määrin myös ruuanlaitossa. Trenditietoiset lisäävät raakasuklaaseen hiukan appelsiinin eteeristä öljyä tuomaan kirpakkuutta, timjami maustaa vienosti syksyisen kurpitsakeiton ja kanelista saa lämpimän vivahteen kurkumalatteen.

herkän ihon kosmetiikka

Urang on korealainen ihonhoitosarja herkälle iholle, jossa korkealaatuiset luonnonkosmetiikan raaka-aineet ja aromaterapia yhdistyvät korealaiseen ihonhoitorutiiniin

 

Miksi aromaterapia?

Aromaterapia – silloin kun se on laadukasta – on erittäin puhdasta ja siinä on vähän ärsyttäviä ja allergisoivia elementtejä. Myös monet tuoksuallergikot voivat huoletta käyttää aidoista eteerisistä öljyistä valmistettuja tuotteita.

Aromaterapeuttiset tuotteet eivät myöskään lisää kehon haitallista kemikaalikuormaa. Eteeriset öljyt nimittäin toimivat myös säilöntäaineena, ja tämä lyhentää reippaasti tuotteiden synteettisten raaka-aineiden listaa.

 

 

 

Aromavinkit top 3

1. Sipaise hiukan laventelia korvan taakse ja pidät pipokauden viheliäimmät kaverit, täit, loitolla. Kesällä meduusan poltto talttuu aspic-laventelilla.

2. Laita 1-2 tippaa timjamia lusikalliseen hyvälaatuista hunajaa ja imeskele hyvin ennen nielaisemista. Kurkkukipu ja orasta flunssa karkaavat tiehensä.

3. Laita n. 5 tippaa geraniumia kouralliseen hyvälaatuista kasviöljyä ja hiero alavatsanseutua silloin, kun kuukautisvaivat ovat pahimmillaan. Geranium auttaa säännöllisesti käytettynä myös tasoittamaan epäsäännöllistä ja harhailevaa kiertoa.

0 0 votes
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.