Marimiina / Kohtuudella kaikkea

Kosmetiikan syötävät hyvikset: Puolukka häätää pöpöt ja pahat bakteerit

29.10.2019,
Maria / Natural Goods Company

Puolukka alkaa juuri nyt olla parhaimmillaan. Se on kesäisen satokauden viimeisiä väripilkkuja ja kotimaisia antioksidanttipommeja. Se jää harmillisen usein hyvänkaverinsa, mustikan, varjoon – ja ihan suotta. Vaikka puolukka ei sisällä suuria määriä vitamiineja, eikä kivennäisaineita, se päihittää monet kasvikunnan tuotteet antioksidanttipitoisuudellaan.

 

Kevyt kuitupommi

Puolukka on myös laihduttajan ystävä. Se sisältää erittäin vähän kaloreita (n, 54 kcal). Sen ihanan kirpakka maku johtuu vähäisestä sokeripitoisuudesta. Puolukka on myös täyttävä marja, ja tämä johtuu pääosin sen runsaasta kuitupitoisuudesta. Sadassa grammassa on jopa 9 prosenttia kuituja.

Jo näistä syistä puolukkaa voidaan pitää laihduttajan ystävänä. Lisäksi tutkimuksen valossa puolukasta on apua verensokeripiikkien kurissa pitämiseen. Tämä auttaa pitämään myös insuliinia aisoissa ja tämä taas auttaa painonhallinnassa.

Puolukan teho kilojen karistamisessa liittynee myös siihen, että se auttaa suolistoa voimaan hyvin, isolta osin pitämällä huolta terveyttä ja hyvinvointia tukevasta bakteerikannasta. Tämän uskotaan liittyvän pitkälti puolukan runsaaseen ja monipuoliseen antioksidanttipitoisuuteen. Lisäksi puolukkaa sisältää runsaasti orgaanisia happoja, ja tällä on todennäköisesti osuutta puolukan terveysvaikutuksiin ja suolistoa hoitavaan rooliin.

Suoliston, sydämen ja suun ystävä

Runsas antioksidanttipitoisuus tekee puolukasta myös erityisesti sydämen ja verenkierron ystävän. Punaisesta väristä kertovien antosyanidien tiedetään omaavan positiivisia vaikutuksia muun muassa veren virtaamiseen, ja niiden uskotaan osaltaan ehkäisevän sydän- ja verenkiertosairauksia.

Antosyaniidit ovat puolukan sisältämän kversetiinin ja flavonoidien ohella myös tehokkaita tulehduksia ehkäiseviä yhdisteitä. Puolukan tiedetään myös nujertavan niin suussa, suolistossa kuin mm. virtsateissäkin lymyileviä haitallisia bakteereja, joissain tapauksissa jopa paremmin kuin antibiootit.

Lisäksi puolukka sisältää C- ja E-vitamiineja, noin 10% päivittäisestä tarpeesta. Nämä täydentävät marjan antioksidanttipalettia, sillä ne osaltaan pystyvät kierrättämään jo kerran käytettyjä antioksidanttisia yhdisteitä. C-vitamiini huolehtii vesiliukoisten kierrätyksestä, ja E-vitamiini rasvaliukoisten. Puolukka ei siten todellakaan ole turha marja antioksidanttien näkökulmasta.

Anti-aging -tuotteiden aatelia

Ulkoisesti käytettynä puolukkaa pidetään erityisen tehokkaana anti aging –tuotteena. Tämä johtuu – yllätys, yllätys – sen lyömättömästä antioksidanttipitoisuudesta. Pienenpienistä puolukan siemenistä uutetussa öljyssä on lisäksi tärkeitä rasvahappoja, jotka yhdessä antioksidanttisten yhdisteiden sekä puolukan sisältämien rasvahappojen kanssa auttavat taistelemaan ikääntyvistä vastaan.

Puolukka sopii myös erittäin hyvin ärtyneelle ja auringon ahavoittamalle ja myös polttamalle iholle. Tutkimusten mukaan erityisesti puolukan antosyanidit auttavat sekä suojaamaan että korjaamaan UVA-säteiden vaurioita niin iholla kuin silmissäkin.

Edellisessä blogissa kirjoitin kehon öljyjenvaihdosta. Puolukka sopii tähän projektiin kuin nenä päähän, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin käytettynä. Se auttaa tasapainottamaan ja korjaamaan kesän jäämiä sekä valmistamaan kehoa kohti ovella koputtelevaan syksyyn.

 

Puolukkaa löydät mm. näistä tuotteista:

0 0 votes
Article Rating
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.