Maria / Natural Goods Company

PHMB:tä ei käytetä sertifioidussa luonnonkosmetiikassa

26.3.2016,
Maria / Natural Goods Company

Viime viikkoina koko loppuvuoden kiivaana käynyt keskustelu biosideista ja muista kosmetiikan kemikaalien haitoista sai uudet mittasuhteet, kun polyaminopropyl biguanidea (eli PHMB tai PAPB), Tukesin mukaan kosmetiikassa kiellettyä kemikaalia, löytyi useista suosituista synteettisen kosmetiikan tuotteista.

Vastikään perustettu kuluttajan media Kemikaalitutka.fi  toi PHMB-löydön julki tanskalaisen tutkimuksen pohjalta. Kemikaalitutkan tavoitteena on selvittää, missä kaikessa on terveyden tai ympäristön kannalta haitallisia tai turhia kemikaaleja tai muita epäpuhtauksia.

Toistaiseksi TUKESin tulkinnan mukaan PHMB:n käyttö kosmeettisissa valmisteissa on kiellettyä, vaikka aine on edelleen EU:n kosmetiikka-asetusten salittujen säilöntäaineiden listalla. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla aiheen ympärillä vellovaa keskustelua sosiaalisessa mediassa ja odottamaan TUKESin selventävää kannanottoa asiaan.

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei käytetä kyseistä kemikaalia, eikä muita tapetilla olleita hormonihäiritsijöitä, tai ympäristölle ja vesistöille haitallisia aineita.  Kun haluat välttää haitallisia kemikaaleja, helpoin tapa varmistua tästä on tarkistaa, että tuotteelle on myönnetty joku yleisimmistä luonnonkosmetiikkasertifikaateista (NaTrue, Ecocert, Bio, BDIH, Demeter, Cosmebio, AIAB, Eco Garantie, ICEA tai Soil Association). Lisätietoja löydät mm.  Pro Luonnonkosmetiikan sivuilta.

Mikäli tuotteissamme joku askarruttaa, otathan rohkeasti yhteyttä.

 

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.