Ihonhoito

Voittajan probiootit – terve iho suoliston kautta. Miten tukea suolistoa ja saada terve iho?

13.8.2018,
Natural Goods Company

Voisi kuvitella, että aknen, atopian, rosacean eli ruusufinnin, psoriasiksen ja muiden ihon epätasapainotilojen syyt löytyvät aina ihon pinnalta: esiintyyhän niiden seurauskin kasvoilla ikävinä näppylöinä, punoituksena ja herkkyytenä. Pääsyy löytyy yleensä kuitenkin metrin alempaa, suolistosta, jonka epätasapainotila on monen iho-ongelman juurisyy.

Epätasapainoisesa suolistossa on käynnissä erilaisten mikrobien ja bakteerien kamppailu. Kumpi voittaa – hyvikset vai pahikset?

Tällä ei ole oikeastaan väliä. Yhtä tärkeä tekijä, kuin hyvien suolistobakteerien määrä, on bakteeritasapaino. Myös niillä niinsanotuilla “huonoilla” bakteereilla on tehtävänsä, jotta suoliston tasapaino säilyy. Voidaan kuitenkin yksinkertaistaa, että suolisto voi silloin paremmin, kun hyvikset ovat voitolla.

Useat tekijät, kuten epäsopiva ravinto, liian pieni rasvaprosentti, erilaisten hormonivalmisteiden käyttö (esim. e-pillerit, tyroksiini), antibioottikuurit, antibakteeristen tuotteiden käyttö ja stressi yhdessä kehon oman sukupuolihormonien (estrogeeni, testosteroni) tuoton kanssa voivat saattaa kehon mikrobiomin ja suoliston bakteerikannan epätasapainoiseen tilaan, jolloin akne, rosacea tai joku muu ihosairaus puhkeaa.  

 

MITEN SUOLISTOA VOI TUKEA JA SAADA TERVE IHO?

Jotta suolistosi hyvien bakteerien määrä voittaisi huonojen ylivallan ja löytäisi tasapainon, niiden hyvinvoinnissa suoliston vaatimuksena ovat  

  1. suotuisa elinympäristö elää ja lisääntyä 
  2. tarpeeksi monipuolinen bakteerikanta (sekä “hyviä” että “huonoja” bakteereja)
  3. tarpeeksi suuri kappalemäärä voittajabakteereja

Helpoin tapa suolistobakteerien auttamiseen ovat niitä tukeva kuitu- ja prebioottipitoinen ruokavalio sekä probiootit. Ruokavaliota pidetään yhtenä suolistomikrobiston päämuovaajan. Monet ruoka-aineet sisältävät jo itsessään probiootteja, mutta tehokkaammin ja vaivattomimmin suolistosi bakteerikantaa avitat voittoon probioottivalmisteilla, kuten mm. hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen, brittiläisen ja vegaanisen Living Nutritionin tuottein.  

Living Nutrition tuo lisäravinneajatteluun uuden käsitteen: sen sijaan, että yhteen kapseliin yritettäisiin tiivistää mahdollisimman paljon ravinteita, Living Nutrition fermentoi ravintoaineet. Tuloksena on yhdistelmä eläviä ravinteita eli aktiivisia ravintoyhdisteitä, jotka mukautuvat luontaisesti suoliston ekosysteemiin ja tukevat yksilöllisesti sen hyvinvointia. Ne ovat suoraan elimistön hyödynnettävissä.  

Täydellistä laatua tavoitellessaan Living Nutrition pyrkii välttämään kompromisseja: jokainen tuote on suunniteltu ja valmistettu siten, että ainesosat tuottavat keskenään parhaan mahdollisen synergian. Tuotannossa myös eettisyys ja vegaanius ovat avainasemassa.  

Living Nutrition Your Flora -tuoteperheen valmisteissa on suuri annos ainutlaatuisesti fermentoitua soijamaitoa, 35 erittäin aktiivista bakteerikantaa ja hiivaa sekä runsaasti ruoansulatukselle tärkeitä ravinteita ja yrttejä (kuten sikuri, artisokka, afrikkalainen baobab). Nämä mikro-organismit on valittu mukaan, sillä niillä on kyky muuntaa ruoka mahdollisimman laajaksi kirjoksi aktiivisia ravintoaineita. 

VALITSE OIKEA VALMISTE:

IHO-ONGELMIIN: 
Your Flora Terrain – atopia, akne, POD, muut ihon epätasapainotilat

 

YLEISEEN HYVINVOINTIIN: 
Your Flora Family koko perheen suolistoflooran hyvinvoinnin tukemiseen  
Kef-Flamextehostaa kehon puhdistautumista ja vahvistaa immuunipuolustusta  

 

SAIRASTELUUN JA SEN JÄLKEEN: 
Turmeric Alive yleiseen vastustuskyvyn vahvistamiseen  
Your Flora Regenesis – käytettäväksi antibioottien tai tulehdusten jälkeen  

 

VATSAONGELMIIN: 
Your Flora Tranquililmavaivoihin ja turvotukseen  
Your Flora Terrain suoliston/vatsan pinnan ongelmiin (vatsahaava) sekä liikahappoihin 
Candi-x – suolistotulehduksista tai hiivaisuudesta kärsiville

 
ULKOMAANMATKOILLE:  
Candi-xerinomainen lisäravinne ulkomaanmatkoille suojaamaan vatsataudeilta 

FERMENTOINNIN HYÖDYT

Fermentointi on ikivanha tapa säilöä ruokaa. Fermentointi, eli kotoisammin hapattaminen, kohottaa ruoan ravintoarvoa ja luo valtavan joukon terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä. Fermentointi muokkaa tavallisesta ruoasta superravinteikasta terveysruokaa ja tekee ruoan ravinteista helposti imeytyviä. Living Nutrition käyttää valmistuksessa kefiiri-kombutsa fermentointimenetelmää, joka muuttaa ruoka-aineet ja yrtit eläväksi ravinto-aineiden, entsyymien ja mikro-organismien yhdistelmäksi. Tästä johtuen elävä yhdistelmä ravinteita on suoraan elimistön hyödynnettävissä. 

Ruoka-aineet eli makroravinteet ja yrtit sekoitetaan keskenään kombutsa-liemeksi ja fermentoidaan kefiirin siemenillä. Fermentointi tyypillisesti kestää jopa kuukauden. Prosessia valvotaan tarkasti,  jotta varmistetaan, että lopputuotteeseen päätyy tarvittava määrä mikrobistoa, entsyymejä ja aktivoituja ravinteita. 

Kefiiriä ja kombuchaa voidaan pitää fermentaation kultaisena standardina. Molemmissa käytetään bakteerien ja hiivojen synergistä sekoitusta, jolloin fermentointi tapahtuu huomattavasti monipuolisemmin, kuin tavallisessa maitohappokäymisessä. Kefir-fermentaatiota on käytetty vuosisatojen ajan terveysvaikutustensa ansiosta ja sen väitetään olevan paljon terveellisempää ja vahvempaa kuin yksinkertaiset bakteerifermentaatiot, kuten esimerkiksi jogurtti. 

Jotta elävä mikro-organismien, entsyymien ja aktivoitujen ravinteiden kokonaisuus saadaan säilöttyä, raaka-aineet pakastekuivataan huolellisesti. Näin lopputuote säilyy  tuoreena ja herkät ravinteet vaurioitumattomina. Lopputuote kapseloidaan ja pullotetaan välttäen kuumuutta tai muuta raaka-aineisiin kohdistuvaa painetta. Mikä tärkeää, tuotteisiin ei missään vaiheessa lisätä säilöntäaineita täyte-, sidos- tai muita lisäaineita. 

 

”Liika on liikaa ja liian vähän on liian vähän. Usein ajatellaan, että pitää olla superterveellistä. Ei keho halua superterveellistä, vaan balanssin – tasapainon”

– Living Nutritionin perustaja Graham Botfield

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.