Ihonhoito

Gua sha -tekniikka ja Katja Kokon suositukset

23.7.2019,
Natural Goods Company

Jos olet liian kärsimätön käsin tehtävään kasvohierontaan, mutta himoitset heleää ihoa, tässä sinulle oiva vaihtoehto: gua sha. Säännöllinen kasvojen gua sha on edullinen ja tehokas tapa tehdä veitsetön kasvojenkohotus ja vähentää ryppyjä, juonteita ja epäpuhtauksia.

MITÄ GUA SHA ON?

Gua sha on osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Siihen kuuluu alunperin vartalon pehmytkudosten käsittelyä ja sivelyä joko kivestä tai vesipuhvelin sarvesta valmistetulla sileällä “kammalla” tai lastalla. Popularisoiduttuaan ja länsimaihin saavuttuaan meillä suosittu gua sha on keskittynyt eniten kasvoille tehtävään hoitoon, ja kamman materiaaliksi on valikoitunut helpommin lähestyttävät jade-kivi, ruusukvartsi tai laavakivi – ei onneksi enää eläimen sarvi. 

Gua shan perusideana on mikroverenkierron parantaminen, joka taas parantaa imunesteiden virtaamista. Originaalin hoitotekniikan ytimenä on ollut kehon meridiaanikanavien avaaminen – niiden kanavien, joiden kautta energia eli chi / qi virtaa. Sinun ei tarvitse olla kiinnostunut tästä puolesta, vain ymmärtää, että meridiaanireittien stimulointi auttaa vapauttamaan toksiineja. 

Gua sha -käsittely kiihdyttää verenkiertoa ja auttaa näin kuona-aineiden ja turvotusten poistumista kehosta. Kun ihon pintaverenkierto on aktiivinen, saat myös kaikki hoitotuotteesi imeytymään ihoon tehokkaammin. Gua sha voi säännöllisessä käytössä saada aikaan radikaalejakin muutoksia kasvoissa: iho kiinteytyy ja heleytyy, ihon kimmoisuus paranee, rypyt ja juonteet madaltuvat, kaksoisleuka katoaa. 

Gua sha:ta vartalolle harjoittavat kehonhuollon ammattilaiset ja kasvojen hoitoon ovat erikoistuneet monet kosmetologit, mutta edullisin välein hoitoa voi suorittaa myös kotona. Vartalolle gua sha aiheuttaa usein punertavan, “terapeuttisen ihottuman” näköisen vaarattoman verenpurkauman kun ihon pintaverenkierto aktivoituu, mutta kasvojen käsittelyssä on syytä olla hellävaraisempi.

Katja Kokon YIN YOUR SKIN -gua sha -välineitä

 

GUA SHA -HIERONTA

Kampaamisen tarkoituksena on kasvojen lihasten rentouttaminen ja jännitystilojen purku sekä mikroverenkierron parantaminen. Tämä saa aikaan kasvojen kohottumisen ja kiinteytymisen sekä toksiinien paremman poistumisen ihosta. Kampaa siksi napakasti, mutta hellävaraisesti. Ihon pieni punoitus on ihan OK, mutta mustelmat ja verenpurkaumat eivät! Älä koskaan venytä ihoa, vaan anna sen paeta luonnollisesti kamman alta. Kosketuksen pitäisi olla hyvin lempeä, mutta voit varovaisesti kokeilla, miten reagoit painelun vaihteluihin eri kohdissa kasvoja. 

Gua sha:sta voi olla apua erityisesti silmäpusseihin (älä kuitenkaan käsittele suoraan pussittavaa aluetta vaan sen alapuolta) ja kasvojen pöhötykseen, ja se myös kirkastaa sameaa ihoa verenkierron ja lymfanesteiden virtauksen tehostumisen myötä.  

Muutamien viikkojen ajan kasvoille voi nousta epäpuhtaksia, mutta tämä kertoo vain hieronnan tehosta – olet saanut toksiinit liikkeelle. Jos alat huomata näppylöitä, keskity muutaman päivän ajan kaulaan alaspäin suuntautuviin vetoihin alkaen leukaluusta ja päätyen solisluiden imusolmukepisteisiin (ne kuopat, jotka syntyvät, kun työnnät hartioitasi eteenpäin). Näin tehostat kuona-aineiden poistumista lymfakanavista. Jatka normaalia kampaamista, kun näppylät ovat rauhoittuneet. 

Gua sha ei ole pelkkä ihonhoitotekniikka, vaan se on myös kokonaisvaltainen rentoutumisen tila. Rentous ja hyvä olo eivät johdu ainoastaan lihasten rentoutumisesta, vaan myös ihanasta, rauhoittavasta, hellästä kosketuksesta, jota annat itsellesi. Kuinka monta kertaa päivässä kosket itseäsi hyväksyvästi ja kannustaen? Itsensä silittely ja rapsuttely nostavat serotoniinitasoja, laskevat verenpainetta ja rauhoittavat parasympaattista hermostoa. Jos gua sha alkaa tuntua pakonomaiselta rutiinilta, joka on pakko suorittaa, pidä taukoa, kunnes haluat taas tarttua kampaan.

 

GUA SHA -OHJE

Säännöllisen kasvojen gua shan edut ovat vaivan arvoiset. Sillä voi olla detoksifioiva vaikutus kasvoihin ja kaulaan, se vähentää turvotusta ja ehkäisee juonteiden syntymistä. Ihosta tulee napakka ja kirkas. Gua shan avulla voit “veistää” itsellesi selkeämmät piirteet leukaan ja poskipäihin.

Gua shan alla kannattaa käyttää liukasteena kasvoöljyä tai seerumia. Se auttaa kampaa liukumaan kitkatta iholla eikä venytä turhaan ihoa. 

Metodi on helppoa, mutta vaatii säännöllisyyttä ja tietynlaista tekniikkaa: gua sha:ta vedetään aina vain yhteen suuntaan, ei koskaan edestakaisin. Vetäminen on luonnollisinta, kun käytät saman puolen kättä jota hoidat: oikealle puolelle oikealla kädellä ja vasemmalle vasemmalla. Aloita aina kasvojen sisäpuolelta ulospäin tai alhaalta ylös. 

Voit tehdä metodin kerran viikossa, kolmen päivän välein tai vaikka joka päivä. Kuuntele ihoasi ja omia fiiliksiäsi.  Herkälle ja reaktiiviselle iholle emme suosittele päivittäistä gua sha:ta. 

  1. Puhdista kasvot, poista meikki, levitä kasvoille kasvovesi ja runsaasti laadukasta kasvoöljyä tai öljymäistä seerumia kasvoille. Jos seerumi/öljy imeytyy liian nopeasti, levitä se kerrallaan vain sille puolelle kasvoja, jota käsittelet.
  2.  Pidä kampaa noin 45 asteen kulmassa suhteessa ihoon. Jos tarvitset hellävaraisempaa otetta, käytä pienempää kulmaa.
  3. Aloita hoito aina kasvojen oikealta puolelta. Kampaa samaa kohtaa enintään 10 kertaa. Liika on liikaa eikä tehosta enää hoitoa, vaan voi päin vastoin aiheuttaa sinulle vahvoja detox-oireita, kuten huimaus tai flunssamaista olotilaa. Miminimissään vetoja kannattaa olla 3. 
  4. Gua sha -tekniikoita on oikeastaan yhtä paljon, kun on tekijöitäkin. Gua sha -välineiden tuotekorteilta löydät perusteellisen ohjeen hoitoon. Alta löydät yksinkertaistetumman ja nopeamman version. Voit klikata kuvan isommaksi.

ONKO GUA SHA:LLA HAITTAVAIKUTUKSIA?

Gua sha on turvallista käyttää terveellä iholla ja perusterveillä ihmisillä, kun pidät painovoiman kevyenä ja hellävaraisena. Näin et riko ihon pintaverisuonia etkä aiheuta itsellesi mustelmia. Gua sha voi saada olon myös rennoksi kuten kunnon hieronnan jälkeen, joten harkitse autolla ajamista, jos tunnet itsesi väsyneeksi. 

Vältä gua sha:ta jos: 

  • olet ollut leikkauksessa viimeisen kuuden viikon aikana. Keskustele lääkärisi kanssa myös, jos käytät verenohennuslääkkeitä tai jos sinulla on veren hyytymishäiriöitä.  
  • kasvoihisi on injektoitu täyteaineita. Pidä tällöin vähintään kolmen kuukauden tauko. Gua sha saattaa siirtää täytettä vääriin paikkoihin. 
  • sinulla on paha rosacea, kystinen akne, märkivä atopia, paljon näppylöitä tai avohaavoja. Gua sha voi ärsyttää infektoituneita alueita ja olla myös hyvin kivuliasta. 
  • sinulla on todella ohut iho 
  • kasvoilla on niin paljon kohonneita luomia, ettei niitä pysty kiertämään 


Gua sha välinettä tulee käsitellä kuin lasia tai posliinia; se hajoaa, jos sen pudottaa lattialle. Pese välineet aina käytön jälkeen ja säilytä ne ilmavasti kuivina. 

Guan shan tuominen rutiinina päivittäiseen kiireiseen elämään voi olla aluksi haastavaa. Mutta kun olet aloittanut muutamalla päivällä viikossa (aluksi vaikka vain muutaman minuutin ajan), saatat huomata, että alat himoita näitä rauhallisia, hyvää tekeviä hetkiä itsellesi. 

Muista! Kaunis iho ja hyvinvointi on kokonaisuus: jotta voit kukoistaa, tarvitset riittävästi hyvää unta, laadukasta ravintoa, mielekästä tekemistä ja innostavaa liikuntaa! Säännöllinen gua sha on yhtenä osana tukemassa tätä kokonaisuutta. 

 

YIN YOUR SKIN by KATJA KOKKO

Ihonhoidon asiantuntija, kosmetologi, yin joogaohjaaja ja luonnonkosmetiikan tuotekehittelijä Katja Kokko on verkkokaupassamme myytävien gua sha -välineiden takana. Katja Kokkon Yin you Skin – gua sha -välineissä on yksilöllinen, oma uniikki kuvio, joka on puristunut kiveen vuosituhansien saatossa maan povessa. 

“Olen valinnut juuri nämä välineet monikäyttöisyyden ja yksityiskohtien perusteella. Olen testannut välineet todella perusteellisesti, ennen kuin otin ne valikoimaan”, Katja kertoo. “Välineen täytyy tuntua mukavalta kädessä. Niissä on lisäksi pieniä, mutta sitäkin merkittävämpiä yksityiskohtia, joista on hyötyjä hoidossa ja tuloksissa. Jos vertaat esimerkiksi kamman ja kasvolastan reunoja, lastassa ne ohenevat reunaa kohti, mikä tehostaa hoitoa aivan huimasti, etenkin, jos halutaan tehoa ikääntyvän ihon hoitoon”.

“Nämä mallit toimivat omaan käteeni kaikista parhaiten, ja pystyn tekemään hoidon sekä itselleni että toisille niin, että käsi pysyy rentona. On nimittäin ensisijaisen tärkeää, että väline istuu omaan käteen niin hyvin, etteivät kämmenen lihakset jännity”, hän tietää. “Jos lihakset jännittyvät, jännitys leviää pian käsivarteen, olkapäähän ja niskaan – koko hoito kärsii! Lisäksi jos välineet ovat liian liukkaita tai liian pieniä, ne eivät pysy rennosti kädessä”.

KATJAN SUOSITUKSET – MITEN VALITA OIKEANLAINEN GUA SHA -VÄLINE?

Parhain oma väline omaan tarpeeseen löytyy, kun pääsee sisään gua sha:han ja ymmärtää omat tarpeensa. “Liian monimutkaisesti muotoillut välineet eivät ole välttämättä hyviä, vaikka ne näyttäisivät tehokkailta. Ne voivat pahimmillaan vaikeuttaa hoidon tekemistä huomattavasti. Nämä mun välineet ovat omasta mielestäni juuri sopivat!”, Katja summaa.

Kampa on Katjan suosikki. “Kammasta on helppo aloittaa, sillä se on niin monipuolinen perusväline. Siinä on perinteinen muoto ja se sopii koko vartalon käsittelyyn päästä varpaisiin. Kamman “piikkiosa” tuntuu ihanalta hiuspohjassa ja jalkapohjassa”.

Aaltomaisessa kasvolastassa on oheneva reuna. “Se helpottaa kasvojen käsittelyä ja tehostaa gua shan:n vaikutuksia: mitä ohuempi reuna lastassa on, sitä tehokkaampi se on”. Kasvolasta sopii parhaiten kasvojen liftaamiseen ja ryppyjen pohjiin madaltamaan niitä. 

Monikäyttöisen lusikan hyötyjä eivät monet vielä hiffaa: lusikan sileä pinta on ihanteellinen lymfaan, herkälle iholle ja silmänympärysiholle, koska sillä on helppo laskea turvotusta ja se pysyy kauan viileänä. Sen ohut varsi tuo todella hyvin tehoa ryppyjen hoitoon, ja lusikan toinen pää sopii akupisteiden käsittelyyn. Lisäksi lusikka on aivan ihana hiuspohjan käsittelyssä. Lusikka on myös ohenevareunainen ja siinä on erilainen sileys verrattuna muihin välineisiin”.  Lusikalla voi kuitenkin tehdä myös koko gua sha -hoidon, ei hoitaa pelkästään vaan silmänympärysihoa, vaan se sopii myös dekolteelle.

Jaderulla on oikea pikakaunistus iholle! Se on tehokas rypyille, dekolteelle, hartiaseudun jumeihin ja ihon pikafreesaukseen”. Jos gua sha -tekniikka on sinulle vielä liian aikaavievä, kokeile tätä nyppylärullaa. Se on vieläkin nopeampi kasvohieronta. “Nyppylärullan vaikutus on kuin lempeä mikroneulaus. Se on hellä iholle mutta vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa parantaen kollageenin tuotantoa. ” Voit tehdä rullauksen “lämmittelynä” joko ennen gua sha -metodia tai “jäähdyttelynä” sen jälkeen. Rullailu aktivoi lymfaa ja sen käytössä vain luovuus on rajana.  

Aloittelijalle tai yleiseen hoitoon


Kasvojen kohottamiseen
Turvotuksen poistoon
Ryppyjen ja juonteiden hoitoon

Laiskalle tai pikakaunistumiseen

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.