Kokonaisvaltainen hyvinvointi

VALMISTELE HIUKSET VASTAANOTTAMAAN AURINKO

1.6.2017,
Natural Goods Company

Valmistelemme kasvojen ihoa kesää varten, mutta unohdamme usein hiukset ja niiden tarpeet. Terveet ja hoidetut hiukset kestävät UV-säteiden haitalliset vaikutukset, ja pysyvät hyväkuntoisina läpi koko kesän.

Auringon säteet haurastuttavat hiuksia, ja ne menettävät kosteuden haihtumisen myötä elastisuuttaan. Hiuksista tulee haaroittuvat ja katkeilevat, ja luonnollinen kiilto katoaa. Hiukset alkavat tällöin myös takkuuntua herkemmin, jolloin niitä joutuu useasti harjaamaan auki. Kierre katkeileviin hiuksiin on valmis.

PIDÄ HUOLTA

Kuten kaikki kauneudenhoito, myös hiusten hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Solusi, mikrobiomisi, koko sinä koostut kaikesta siitä, mitä syöt. Proteiini ja rauta ovat kaksi tärkeintä hiustesi rakennusainetta. Parhaiten rauta imeytyy luonnollista raaka-aineista: syö lehtivihanneksia, kalaa, kurpitsaa, siemeniä, papuja. Lääkärien  suosittelema päiväsaanti noin 15 mg. Muista juoda vettä ja käytä hyviä öljyjä – sisäinen kosteutus heijastuu myös hiuksiin.

Hiussolut ovat kaikista nopeimmin kasvavia soluja ja niissä näkyy myös ensimmäisenä, mikäli ruokavaliosi on puutteellinen tai kärsit hivenaineen tai vitamiinin puutteesta. Hiussolut eivät ole hengissäselviytymisen kannalta tärkeitä, joten stressin yhteydessä eli “vaaran uhatessa” keho lakkaa ylläpitämästä ensimmäisenä niitä toimintoja, jotka eivät ole olemassaolon kannalta välttämättömiä.

Älä pese hiuksia joka päivä, olipa vuodenaikana sitten kesä tai talvi, sillä pesun yhteydessä hiuspohjasi menettää hyvinvoinnin kannalta tärkeitä öljyjä. Ylipesemisellä nopeutat päänahkasi öljyntuotantoa ja näin hiuksesi voivat rasvoittua jopa entistä nopeammin.

SUOJAA

Ihosi osaa suojautua auringolta ruskettumalla, mutta hiusten osa ei ole yhtä onnekas.

Parhaiten suojaat hiuksesi fyysisellä suojalla – onneksi hatut ovat taas muodissa! Kaiva se upealierinen hellehattu, trendikäs lippis tai väreihisi sopiva huivi taas käyttöön.

Pitkiä hiuksia kannattaa pitää kesällä mielummin kiinni kuin auki. Näin pienennät pinta-alaa, johon auringon säteet osuvat. Kiepauta latvat nutturan sisään, jolloin ne hiusten kaikkein kuluneimpana osana säästyvät UV-säteiltä.

Silloin, kun et käytä päähinettä, muista suojata aurinkovoiteella hiusten jakaus älä polta päänahkaa! Kaljun tai siilitukkaisen kannattaa levittää aurinkovoidetta runsaasti myös päähän, sillä päälaki ottaa auringon säteet ensimmäisenä vastaan.

HOIDA

Hiuksiin kannattaa myös levittää suojaava hoito ennen kiinni sitomista:

Whamisan Hair Essence -hiuksiin jätettävää hoitovoide on helppo rutistella pyyhekuiviin. Hoitovoide kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä suojaa niitä kuumuden, uv-säteiden ja muotoilun aiheuttamilta hiusvaurioilta. Fermentoidut siemenuutteet ravitsevat ja korjaavat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Voide antaa hiuksille luonnollista perhmeyttä ja ehkäisee sähköisyyttä. Suojaa erityisesti jo vahingoittuneita, värjättyjä tai vaurioituneita ja kuivia hiuksia.

PALAUTA HIUSTESI KIILTO SYVÄHOIDOLLA:

Vaikka luultavasti käytät hoitoainetta jokaisen pesun jälkeen, mikään ei palauta hiustesi kiiltoa yhtä tehokkaasti, kuin syvähoito. Muhittele hoitoainetta tai hiusöljyä kesäaikana kerran viikossa.

  • Pese hiukset hiustyypillesi sopivalla shampoolla ja kuivaa pyyhkeellä hellävaroen
  • Levitä runsaasti hoitoainetta hiusten koko pituuteen. Voit vaihtoehtoisesti valita hiusöljyn, joka vahvistaa myös hiuspohjaasi

Voit helpottaa levittämistä käyttämälllä harvapiikkiistä kampaa, jotta saat levitettyä hoitoaineen tai öljyn kaikkialle. Ole varovainen, älä venytä märkää hiusta, sillä se on märkänä altis vahingoittumaan.

  • Jätä hoitoaine tai öljy vaikuttamaan 10-60 min
  • Anna hiusten kuivua itsekseen

Vaikutusajan jälkeen huuhtele hiukset viileällä vedellä. Öljyn poistoon voit tarvittaessa vaahdottaa hiukset vielä kevyesti pienellä määrällä shampoota. Käytä hiustenhoidossa aina huuhteluun viileää tai kylmää vettä – tämä sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista sileät.

Hiustenkuivaaja, raudat ja kihartimet kuivattavat ja haurastuttavat hiuksia, jolloin ne ovat alttiita rikkoutumaan. Anna hiuksesi kuivua itsekseen niin usein kuin mahdollista.

Naamiosuositus:

Flow Cosmeticsin kermainen unelma Coconout Milk Creamy Hair mask -hiusnaamio tuo hiuksiin elinvoimaa ja kiiltoa sekä vähentää niiden katkeilua ja kaksihaaraisten muodostumista. Naamiossa vaikuttavat kookosmaito sekä kookos- ja arganöljy tekevät hiuksista pehmeät ja kiiltävät tekemättä niistä raskaan oloisia. Shampooksi sopii FOUR REASONS NATURE Moisture Shampoo -kosteuttava shampoo, joka tukee hiusten kosteustasapainoa.

Mádaran Feed Repair & Dry Rescue Hair Mask -ravitseva hiusnaamio antaa upean, silkkisen kiillon kanttarelliuutteen ja ravitsevien kasviöljyjen tehoin. Kantarellin vitamiinit ovat hyödyllisiä niin hiuspohjalle, kuin hiuskuiduille, sillä kantarellin sisältämä beetaglukaani tasoittaa hiusten pintaa ja vahvistaa niiden rakennetta. Täyteläinen naamio auttaa ehkäisemään kaksihaaraisten syntymistä ja suojaamaan hiuksia ympäristöstä johtuvalta rasitukselta. Tehokkaan kosteutuksen saamiseksi käytä shampoona Khadin Shikakai Shine -shampoota.

Kaikki Khadin hiusöljyt sopivat erityisen hyvin muhitteluun. Amla Volume Hair Oil ennaltaehkäisee hiusten ohenemista ja harmaantumista. Vitamiinit ja flavonoidit ravitsevat ja vahvistavat hiuspohjaa. Vitality Grow Hair Oil stimuloi hiusten kasvua ja vahvistaa niiden juuria. Neem Scalp Oil säätelee talinmuodostusta hilliten rasvoittumista tai lisäten kuivan hiuspohjan luonnollisia öljyjä.

Artikkeli on julkaistu alunperin vuonna 2017 ja päivitetty 2022.

Kommentointi suljettu

Back to top

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.