Toimitus / Natural Goods Company

Ihonhoito ei vaikuta vain ihosi kuntoon

syyskuu 20, 2019,
Natural Goods Company

Ihon kunto vaikuttaa siihen, miten näemme itsemme. Se, miten näemme itsemme, vaikuttaa siihen miten reagoimme muuhun maailmaan. Reaktiomme muuhun maailmaan määrittää elämämme kulun. Ihonhoitoon kannattaa siis panostaa. Kohtalomme riippuu paljolti siitä.

Monille uusille luonnonkosmetiikan ystäville tuotteiden kirjo voi tuntua jopa pelottavan monimutkaiselta ja laaja-alaiselta.

Luonnonkosmetiikkaan tutustuttaessa kauneudenhoitorutiinit menevät usein kokonaan uusiksi, ja uusia tuotteita valitessa nousee paljon kysymyksiä. Viherpesun kulta-aikakautena kuluttajille on hyvin tyypillistä epäluuloisuus.

Kyllähän tässä shampoossa lukee ”natural”, mutta onko se luonnonkosmetiikkaa?

Jokainen kuluttajalle vapaa kanava tulvii tietoa oikeaoppisesta kauneudenhoidosta ja sen hyödyistä. On helppoa mennä hämilleen valtavasta informaation määrästä ja termeistä, joita ei todellisuudessa ymmärrä, vaikka periaatteessa tajuaisikin idean vaikutusten ja INCIen takana.

Luonnonkosmetiikassa saa lähes poikkeuksetta rahoille paremman vastineen, sillä suurin osa ainesosista ostamassasi putelissa ovat aktiivisia ja tekevät töitä ihosi hyvinvoinnin puolesta.

Parhain tapa varmistua siitä, että uusi voiteesi on varmasti luonnollinen, on sertifiointi. Sertifioidut tuotteet ovat saaneet kolmannen tahon vahvistuksen tuotteensa luonnollisuudesta ja ovat näin helposti eroteltavissa viherpesua harjoittavista kanssasisaristaan. 

INCI lista vastaa, kun siltä osaa kysyä

Toinen tapa vahvistaa, että harkitsemasi tuote on kelvollinen luonnonmukaiseen meikkilaukkuusi, on tarkastella tuotteen INCI:ä.

Koska reseptiä ei voi paljastaa, tarkkoja ainesosaprosentteja ei voida tuotteen kyljessä mainita, mutta yleensä 3-4 ensimmäiseksi mainitulla ainesosalla on tuotteen ominaisuuksien kannalta suurin merkitys.  Re-Start -valmennuksen ihovalmentaja Katja Kokko listaa valmennuksessa liudan aineosia, joita tulee välttää ja varoa, ja kertoo lisää INCI:en syvällisemmästä tulkinnasta. 

On tärkeää muistaa, ettei ihonhoidossa suinkaan ole kyse vain kalliista voiteista ja kauneushoidosta.

Jotta olisimme kauniita, meidän on juotava tarpeeksi vettä, syötävä värikkäästi ja liikuttava. Terveys ja kauneus kulkevat usein käsi kädessä. Kuka tahansa osaa opetella täydellisen contouring-tekniikan, mutta mitä jää jäljelle, kun peitevoiteet valuvat illalla viemäriin? 

Ihomme kohtaa yhä enemmän haasteita mitä tulee ympärillämme oleviin myrkkyihin ja saasteisiin.

Ei ole sattumaa, että luonnonkosmetiikka saavuttaa suosiota, kun ihmiset tiedostavat tavanomaisessa kosmetiikassa piilottelevat haitta-aineet, niinkuin esimerkiksi tavallisten deodoranttien alumiinin.

Tai kun yhä useammassa suurkaupungissa on käveltävä hengityssuoja kasvoilla ja kasvojen suojaaminen ilmansaasteilta käy yhä ajankohtaisemmaksi.

Ihminen palaa hakemaan vastauksia luonnosta, joka onneksi vastaa kysymyksiimme anteliaasti ja runsaskätisesti. 

Ihonhoito vaikuttaa postiviisesti elämänlaatuun

Luonnonkosmetiikka kehittyy hurjalla vauhdilla, ja uudet teknologiat ja innovaatiot vastustavat ennenäkemättömän hyvin ilmansaasteita ja vapaita radikaaleja.

Uudet markkinoille saapuvat sertifioidut tuotteet ovat tehokkaita, ja ne täsmähoitavat useita iho-ongelmia ja kaikkia ihotyyppejä. 

Syvällinen tutustuminen omaan ihoon ja sen hoitoon on siis vähintäänkin perusteltua, ja siihen kannattaa panostaa.

Ei vain siksi, että suojelisimme itseämme haitta-aineilta ja sääolosuhteilta, vaan koska huolellinen ja kokonaisvaltainen ihonhoito on hellää itsestään huolehtimista, joka vaikuttaa positiivisesti sekä ulkoiseen olemukseen että itsevarmuuteemme.

Re-Sart -valmennus tarjoaa työvälineitä ja tapoja tunnistaa  ja hoitaa ihoa luonnollisesti mutta tehokkaasti juuri sille sopivalla tavalla. Apunamme on valmentaja Katja Kokko, kauneudenhoidon ja hyvinvoinnin asiantuntija, joka auttaa meitä tunnistamaan tyyppimme ja tarjoaa oikeat metodit kaikenlaisten iho-ongelmien hoitoon.

Tuloksellinen ihonhoito vaatii sukelluksen pintaa syvemmälle. Jotta voi ymmärtää oireiden syyt, on ymmärrettävä kokonaisuus. Pelkkää pinnallista ihoa hoitaessa tulokset ovat harvoin pysyviä.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.