Toimitus / Natural Goods Company

Terveen ihon helppo resepti: säännöllinen hoito ja oikeat tuotteet

syyskuu 8, 2019,
Natural Goods Company

Hoitamattomalla ja hyvin hoidetulla iholla on valtavan suuri ero. Tämä korostuu erityisesti siinä, minkä ikäiseltä iho näyttää.

Hyvinhoidettu iho ei ole kuitenkaan vain pinnallinen ulkonäköseikka, vaan vaikuttaa kriittisesti sen ensisijaisen tehtävän onnistumiseen: koko kehon ja sisäelimien suojaamiseen ulkoapäin tulevia haitta- ja stressitekijöitä vastaan.

Tehokkaan kosmetiikkatuotteen vaikutus perustuu pitkälti siihen, miten se tukee ihon omaa luonnollista toimintaa sekä siihen, miten ihosolut pystyvät hyödyntämään ja tunnistamaan tuotteessa käytetyt raaka-aineet Esimerkiksi steriili silikoni on vieras aine iholle, mutta kylmäpuristetusta kasviöljystä iho saa kaipaamaansa ravintoa hyvin imeytyvässä muodossa.

Eikö kaikki kaupassa myytävä kosmetiikka on hyväksi iholle? Mihin valmenusta sitten tarvitsee? 

Luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen kosmetiikan erottaa toisistaan pohja, jossa nämä  vaikuttavat aineet tarjoillaan iholle. Kun tarkastelemme vaikkapa kosteusvoiteen koostumusta, siitä noin 70-90 % on vettä tai niin kutsuttua vesifaasia, ja noin 20-25 % rasvoja eli öljyfaasia, sekä emulgaattoria, jonka ansiosta nämä kaksi faasia sekoittuvat toisiinsa. Nämä muodostavat emulsiolle voidepohjan, eli noin 80-90 % tuotteesta.

Varsinaisten vaikuttavien aineiden määrä on noin 5 %. Ei siis ole samantekevää millaisessa voidenpohjassa aktiiviaineet ovat, jos suurin osa tuotteesta, mitä iholle sivellään onkin voidepohjaa eikä vaikuttavia aineita, millä tuotetta markkinoidaan.

Iholla on siis tärkeä rooli immuunipuolustuksessamme. Ja juuri tästä on kyse, kun lähestytään ihonhoitoa kokonaisvaltaisesta näkökulmasta: ihonhoito on paljon muutakin kuin pelkästään meidän ulkoisen kuoren ja ulkonäön parantamista.

IHO-valmennus on selviytymisoppasi kosmetiikkaviidakkoon

Ihonhoito ei ole mitään rakettitiedettä, mutta saavuttaaksesi haluamiasi tuloksia, ihonhoidon on oltava säännöllistä.  Sinun on myös tiedettävä, mitä ja miten ihollesi laitat.

IHO-valmennuksessa opit, miksi ihoa tulee hoitaa ja mikä on jokaisen ihonhoitotuotteen merkitys. Oikeanlaisella päivittäisellä kotihoitorutiinilla saat helposti näkyviä tuloksia jo kuukauden sisällä. Kun hoidat ihoasi hellästi ja oikein, se voi paremmin ja näyttää paremmalta.

Ihonhoidossa pitää huomioida ihotyypin lisäksi myös vuodenajat. Ulkoiset olosuhteet, kuten ilmastointi, ilmansaasteet ja säätilat vaikuttavat aina ihon kuntoon, yleensä hyvin nopeastikin. Tämän lisäksi omassa elämäntilanteessa voi olla jotain, joka heijastuu ihon kuntoon, kuten stressi tai pitkään jatkunut huoli ja suru.

Katja Kokon IHO-valmennuksessa opit tunnistamaan, mitä tehokkaat kosmetiikkatuotteet pitävät sisällään. Opit erottamaan luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen kosmetiikan tuotteet toisistaa, eikä sinua voi enää huijata viherpesulla. Osaat lukea INCI-listoja sujuvammin ja välttää ihosi kannalta haitallisia raaka-aineita. Verkkovalmennuksen jälkeen osaat etsiä ja löytää parhaimmat tuotteet ihollesi.

Valmentaja-Katjan vinkit TOP 5:  
  1. Käytä hellävaraista puhdistusta, jotta et vaurioita ihon hydrolipikalvoa. Mattainen iho on last season. Iho saa nyt kiiltää, ja tuottaa normaalia rasvaansa.
  2. Panosta kasvoveteen – se on ihon kosteutuksen A ja O. Laadukkaassa
  3. Silmänympärysvoide sopii myös huulille ja se kannattaakin lopuksi sipasta sormista huulten ympärille. Suuta liikuttaa yli 12 lihasta joten se on altis rypyille ja juonteille.
  4. Seerumilla saat täsmähoitoa ihon haasteisiin. Esim. pigmenttiläiskien hoidossa ja arpien häivytyksessä oikeanlaiset seerumit ovat ihonhoidon graalin malja
  5. Älä pelkää rasvoja tai öljyjä! Valitsemalla riittävän täyteläisen kosteusvoiteen ja/tai kasvoöljyn suojaat ihoasi ja pidät sen pehmeänä. Iho tarvitsee rasvaa

 

Tuloksellinen ihonhoito vaatii sukelluksen pintaa syvemmälle. Jotta voi ymmärtää oireiden syyt, on ymmärrettävä kokonaisuus. Pelkkää pinnallista ihoa hoitaessa tulokset ovat harvoin pysyviä. Tähän tarpeeseen kehitimme Re-Start -verkkovalmennuksen, jolla lisäät kokonaisvaltaista ymmärrystä hyvinvoinnista ja saat käytännön vinkkejä parempaan oloon. Valmennuksen kuutta osa-aluetta luotsaavat huippuasiantuntijat.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.