Marimiina / Kohtuudella kaikkea

Kosmetiikan syötävät hyvikset: Rauhoittava ruusu + 2 kaunistavaa reseptiä

elokuu 5, 2019,
Marimiina / Kohtuudella kaikkea

Ruusu ei paljon esittelyjä kaipaa. Kleopatralla oli tapana kylpeä siinä, ja jo Antiikin Roomassa sitä käytettiin lääkinnällisenä kasvina jopa yli 30 vaivaan. Legendan mukaan ruusun punainen väri tulee Venuksen verestä, kun tämä astui ruusun piikkiin.

 

RAUHOITTAA JA VAHVISTAA

Ruusua käytetään lähinnä eteerisenä öljynä sekä ruusun terälehdistä uutettuna ruusuvetenä. Ruusua voi käyttää sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kummassakin tapauksessa sen vaikutus on rauhoittava, uudistava ja vahvistava. Herkälle, ärtyneelle ja ohuelle iholle ruusu on usein turvallisin vaihtoehto. Lisäksi sen hermostoa rauhoittava näkyy myös iholla. Ruusu sisältää myös paljon antioksidantteja, joten se sopii myös ikääntyneelle iholle sekä muun muassa leikkausarpien hoitoon.

Sisäisesti käytettynä ruusu rauhoittaa vatsaa ja suolistoa. Se vaikuttaa toisaalta hermostoa rauhoittavan vaikutuksensa, toisaalta sen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi. Ruusun hermostoa rauhoittava vaikutus auttaa hoitamaan myös stressistä johtuvia moninaisia ongelmia, onpa kyseessä uniongelmat, ihon vaivat, hormonitoiminnan epätasapainotilat tai suolistoon ja ruuan sulatukseen liittyvät ongelmat.

 

VAUVASTA VAARIIN

Ruusu on tehokas ja ennen kaikkea hellävarainen luonnonlääke. Se sopii ihan kaikille, vauvasta vaariin, ja lähes missä tilanteessa vain. Sillä on todella vähän haittavaikutuksia. Ruusulla voi huoletta kosteuttaa, rauhoittaa ja raikastaa vauvan ihoa. Sen rentouttava tuoksu voi osaltaan rauhoittaa myös koliikista kärsivää vauvaa ja ylivilkasta lasta.

Vaikka sekä ruusun eteeristä öljyä että ruusuvettä voi kumpaakin käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti, suosittelen ruusuvettä ensisijaisesti sisäiseen käyttöön. Sitä voi huoletta lisätä niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Raakasuklaissa ja vanukkaissa se antaa hentoa ja hienostunutta lisäsäväystä, marinadeihin ja ruokaisiin salaatteihin se tuo ripauksen kesää ja makeutta.

Ruusuvettä voi käyttää myös ulkoisesti kasvovetenä ja mietona ihon kosteuttajana. Eteeristä öljyä voi sekoittaa kasvovoiteisiin, naamioihin ja kylpyvesiin. Höyrylampuissa ja huoneen kostuttajissa se luo hempeää ja hienostunutta tunnelmaa. Pieninä määrinä sitä voi levittää iholle myös sellaisenaan.

 

KESÄISIÄ RUUSUJUOMIA

Ruusu maustaa hennosti raikkaita kesäjuomia. Se tuo juomiin toisaalta ripauksen luksusta, toisaalta ruusun huumaavaa tuoksumaailmaa, joka sopii rentoon kesätunnelmaan kuin nenän päähän.

Ruusu-mansikkasmoothie (2 annosta)

Kourallinen mansikoita (myös pakastemansikat käy)

½ pakastettu banaani

1 dl kookosmaitoa

1 ½ – 2 dl vettä

1 rkl ruusuvettä

vaahterasiirappia maun mukaan

mintun lehtiä koristeeksi

ruusu resepti
Vihreätee-ruusujäätee

½ l kiehuvaa vettä

2-3 vihreä tee -teepussia (tai vastaava määrä irtoteetä

reilusti jääpaloja

2 rkl ruusuvettä

puhtaita ruusun terälehtiä, kurkkuviipaleita ja tuoreita yrttejä koristeeksi

hunajaa maun mukaan

 

Ps. Kuplivan juhlajuoma saa lisäämällä kuohuviiniin/ samppanjaan muutaman tuoreen mansikan, mintunlehtiä ja 1 teelusikallisen ruusuvettä. Nam!

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.