Toimitus / Natural Goods Company

Meditaatio on ilmainen lääke

kesäkuu 24, 2019,
Natural Goods Company

Meditaation aloittaminen tuntuu monista täysin mahdottomalta tehtävältä. Mieli on täysin ylikierroksilla, kalenteri pursuu tehtävälistoja ja muistutuksia ja hektinen maailma kolkuttelee ulko-ovella. Ilmapiiri ei ole ideaali täydelliselle mielen hiljentämiselle ja pysähtymiselle.

Meditaatio kuvataankin usein uskonnollisen hartaana hiljentymisenä omine tiukkoine sääntöineen ja rakenteineen. On kuitenkin monia hyvin erityyppisiä meditaatioita, eikä mikään niistä perustu sille, etteikö meditoija saisi olla inhimillinen. Ajatusten tulo ja meno on täysin normaalia, ja varsinkin ensimmäisten viikkojen aikana keskittyminen tuntuu vaikealta. Kokeile siis vielä kerran. 

 

MONTA TAPAA MEDITOIDA

Meditoida voi istuen, seisoen, maaten (tämä tosi hieman riskialtista, koska saatat nukahtaa), jopa kävellen. Meditaatio voi olla täydellistä hiljentymistä ja siihen pyrkimistä, ohjattu istunto jossa opastetaan kohti jotain tiettyä tavoitetta, mantran tai voimalauseen toistamista, johonkin tiettyyn asiaan täydellistä keskittymistä, mitä vain mitä koet tilanteessa tarvitsevasi.

Itse Dalai-Lama on todennut, että esimerkiksi lattioiden pesusta tai koiran ulkoiluttamisesta voi tehdä meditaatiohetken, jossa tyhjennät mielesi ja keskityt mopin liikkeeseen lattialla tai koirasi kävelyn seuraamiseen samalla, kun hengität syvään.

MEDITAATIO ON ILMAINEN LÄÄKE

Meditaatiota voi harrastaa ratkaisuna laajaan kirjoon kaikenlaisia ongelmia tai mielentiloja.

Sillä voi helpottaa ahdistusta, unettomuutta, masennusoireita ja aggressiivisuutta, sen avulla voi keskittyä kuuntelemaan sisäistä ääntään ja intuitiotaan, sitä voi käyttää kehittämään itseään ja omaa ydintään, jotta kestää hyvillä mielin päivän haasteet.

Meditaation aloittamisen voi tehdä koska vain, missä mielentilassa vain. Mutta varsinkin silloin, kun on stressaantunut, kireä ja ylikierroksilla.

Anna-Maria Sinisalo ohjaa Re-Start valmennuksessa useamman mieltä tyynnyttävän ja sisäisen äänen kuuntelua edistävän meditaation, jotka vievät meidät lähemmäksi kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Ohjattu meditaatio on monille helpompi aloituspiste kuin yksin harjoitettu mielen hiljentäminen, ja jos ei ole kovin kokenut meditoija, ohjatut istunnot antavat ainesosia omiin harjoituksiin. Ohjatuista meditaatioista voi muodostaa pienen kirjaston mieleensä, ja käyttää aina jotain kuhunkin tilanteeseen sopivaa ajatuspolkua tai mantraa.

Parhaimmillaan säännöllinen ja palauttava meditaatioharjoitus alentaa riskiä laajaan kirjoon erinäisiä sairauksia, stressitiloja ja antaa mielenrauhan vaikeissakin elämäntilanteissa.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.