Toimitus / Natural Goods Company

Kaunistu sillä mitä syöt – ruokasi on lääkkeesi

huhtikuu 15, 2019,
Natural Goods Company

Ayurvedan perustana on ajatus, että terveys on kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Muun muassa se, millainen iho meillä on, miten ruoansulatus ja aineenvaihdunta toimivat määräytyy hallitsevan doshan eli kehotyypin (pitta, vata, kapha) mukaan.

Kehotyypille sopivalla ruoalla on suurempi vaikutus kehoon ja mieleen, kuin mitä tiedostammekaan. Se vaikuttaa suoraan myös ihoon ja sen terveyteen.

Ayurvedan mukaan syömämme ravinto ei sisällä ainoastaan ravinto-aineita, vaan sillä on 20 erilaista ominaisuutta, jotka vaikuttavat ihoon, kehoon ja mieleen, kuten kylmä-kuuma/viilentävä-lämmittävä, raskas/kevyt, pehmeä/kova ja niin edelleen. Ayurvedassa vastakkainen ruoan ominaisuus tasapainottaa ja samanlainen lisää epätasapainoa.

Ayurveda-verkkovalmennunksen myötä löydät kehotyypillesi sopivan lautasmallin ja ymmärrät, miten ja miksi eri kehotyyppien ruokavaliot eroavat toisistaan.

Ruokasi on lääkkeesi

Kaikissa vaivoissa ei tarvitse turvautua apteekin hyllyyn, vaan omasta kettiöstä löytyy usein vähemmän kehoa kuormittavia keinoja parantaa oloa esim. flunssan, stressin, närästyksen tai ummetuksen oireillessa. Ayurveda-valmennuksen avulla opit hoitamaan erilaisia vaivoja ruoka-aineiden avulla.  

Ayurvedan mukaan syömämme ruoka ei pelkästään ravitse kehoa,vaan sillä voimme joko häiritä tai ylläpitää kehon tasapainoa. Valmennuksessa opit, mitä ominaisuuksia eri ruoka-aineilla on ja miten voit niiden avulla hallita kehoasi ja vaikuttaa mielialaasi. Eli esimerkiksi, jos olosi on raskas, syö ruokia, jotka ovat kevyitä ja aktivoivia.  Jos mielesi on levoton, syö ruokia, jotka ovat rauhoittavia ja maadoittavia.

Ayurvedassa ruoat jaetaan kuuteen erilaiseen makuun: makea, suolainen, hapan, tulinen tai pistävä, karvas ja kutistava. Niillä on jokaisella erilaisia ominaisuuksia. Makea maku esimerkiksi maadoittaa, viilentää ja rentouttaa, mutta liiallisena aiheuttaa yliaktiivisuutta ja ylipainoa. Happamat maut puolestaan energisoivat ja virkistävät, mutta liiallisesti  aiheuttavat närästystä ja levottomuutta.  

Kun ymmärrät ja sisäistät kehotyypillesi sopivan lautasmallin, tiedät mitä vaikutuksia eri ruoka-aineilla on ja miten ne toimivat ruoansulatuksessasi. Kun nautit kehotyypillesi sopivaa ravintoa, voit paremmin.  Ymmärtämällä aineenvaihduntaasi voit välttää kuona-aineiden kertymistä ja pysyt terveenä. Kaiken tämän löydät Pardaman Sharman vetämästä ayurveda-valmennuksesta.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.