Toimitus / Natural Goods Company

Maailman halvin (ja helpoin!) kasvojenkohotushoito

huhtikuu 8, 2019,
Natural Goods Company

Maailma viuhuu ympärillämme hektisenä, vaativana ja aikataulutettuna. Yritämme pitää langoista kiinni ja selviytyä loputtoman pitkistä tehtävälistoista, eikä tahti tunnu hidastuvan kuin vasta kesälomilla. Urheiluharrastuksemme, jopa jooga, jota yleisimmin harrastamme, on tahdistettua, aktiivista, nopeatempoista, lihaksia kasvattavaa. Kaipaamme kipeästi tasapainoa.

Sympaattinen hermosto vastaa taistele tai pakene –reaktioista. Tätäkin tarvitaan tietysti elämästä suoriutumiseen ja asioiden aikaansaamiseksi, mutta hektinen nykyelämämme saa meidät elämään sympaattinen hermosto niskan päällä. Pahimmillaan tämä voi johtaa jopa iho-ongelmiin, kuten atopiaan. Tärkeintä olisi löytää balanssi sympaattisen ja parasympaattisen hermoston välille. Yin jooga auttaa aktivoimaan tärkeää parasympaattista hermostoa.  

Yin joogan pitkät perinteet ovat Suomessa vielä suhteellisen tuore ilmiö, mutta sitäkin tärkeämpi ja arvokkaampi kun huomioi nykyisen työtahtimme ja elämäntyylimme. Yin jooga tarjoaa tasoitusta kiireen vastapuoleiseen vaakakuppiin. Kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvassa yin-joogassa tehdään rauhallisia ja pitkiä venytysliikkeitä, jotka avaavat ns. energiatukoksia energia- eli meridiaanikanavissa. Harjoitukset ovat syvärentouttavia ja auttavat palauttamaan kehoa erilaisista epätasapainotiloista. Yin jooga asanoissa vietetään useampia minuutteja ja annetaan chin, energian, kulkeutua syvimpiin sidekudoksiin. Se vapauttaa syvällä piileviä jännityksiä ja rentouttaa. Yin jooga vaikuttaa tehokkaasti myös lymfajärjestelmään, ja Re-Start valmentajamme Katja Kokko toteaakin, että laji on maailman halvin anti-age- ja kasvojenkohotushoito. Eikä vähiten siksi, että syvärentouttava yin joogaharjoitus saa hyvän olon sädehtimään kasvoilta.

 

Lempeää liikuntaa laiskalle

Jotta yin joogasta saisi parhaan hyödyn, on syytä tutustua syvemmin sen perusteisiin. Re-Start valmennuksen YIN-osiossa Katja Kokko perehdyttää yin joogan tekniikoihin ja tarkoitukseen ennen harjoituksien aloittamista. Vaikka jooga onkin 99% tekemistä ja 1% teoriaa, ennen harjoituksia on hyvä opetella perusasiat, varsinkin kun kyseessä on uusi laji. 

Yin jooga on lempeytensä vuoksi erinomainen laji myös niille, jotka eivät ole pitkään aikaan liikkuneet ja jotka haluaisivat elvyttää säännöllisen harrastamisen elämänlaadun parantamiseksi.

Hidas tempo, liikkeiden perusteellisuus ja hiljentyminen vähentävät ahdistusta ja rauhoittavat mielen. Turha itsekriittisyys ja epäonnistumisen pelko jäävät joogamaton ulkopuolelle. Vaadimme itseltämme usein liikoja ja pyrimme täydellisyyteen. Yin jooga antaa meidän olla omia itsejämme ja tutustumaan omiin kykyihimme ja mahdollisuuksiimme ilman kritiikkiä.  

Yin jooga on aivan täydellinen metodi syvään uneen ja rentoutukseen – se auttaa varmasti nukahtamaan. “Uni tulee taatusti yin jooga –harjoituksen jälkeen”, Katja Kokko vakuuttaa. Yin jooga vaikuttaa parasympaattiseen eli tahdosta riippumattomaan hermostoomme ja tämän vuoksi se toimii myös stressinhallinnassa.  

Yin jooga kauneuden edistäjänä 

Yin jooga on meditatiivista, rentouttavaa ja rauhoittavaa. Se vaikuttaa kehon syvimmissä kerroksissa, pitää huolta lymfajärjestelmästämme ja meridiaanikanavista, jotka parantavat sisäelintemme toimintaa. Yin jooga tekee meille hyvää ja tuntuu hyvältä, mutta se saa meidät myös näyttämään paremmalta. 

“Jos aamulla heräät pöhöttyneenä, väsyneenä eikä päivä lähde oikein käyntiin, pari yin jooga –harjoitusta muuttaa koko päivän suunnan. Et enää muistakaan, että heräsit väärällä jalalla” Katja kertoo. “Yin jooga –harjoituksen jälkeen iho ja silmät näyttävät ihan erilaisilta. Se poistaa turvotusta tehokkaasti ja kirkastaa silmiä. Jopa ihon sävy saattaa muuttua! Yin jooga vaikuttaa niin kokonaisvaltaisesti meihin”.

Lymfajärjestelmä poistaa kuona-aineita kehosta, joka näkyy merkittävänä ihon kunnon paranemisena ja turvotuksen poistumisena. Koska yin jooga vaikuttaa syviin sidekudoksiin, jännityksiä laukeaa ja olemuksemme on rennompi. Rauhoittava jooga edistää myös unensaantia, joten näytämme levänneemmiltä.

Mitä Yin jooga -valmennus sisältää?

Yin jooga –osio sisältää 4 eriaista harjoitusta, jotka ovat kestoltaan noi tunnin mittaisia. Kun pääset sisälle asentoihin ja harjoitusmetodiin ja olet jo muutaman kerran tehnyt harjoituksen ohjatusti, osaat sen jälkeen tehdä asanat itseäisesti ja soveltaa harjoituksia oman elämäntilanteen ja aikataulun mukaan. Yin-harjoitus auttaa laskemaan stressitasoja, rentouttamaan kehoasi ja parantamaan unen laatua – harjoituksen jälkeen mahdolliset huolet ja taakat tuntuvat kevyemmiltä. Verkkovalmennuksessa opit käytännössä, mikä on olennaista yin-jooga harjoituksessa ja miten harjoitukset tehdään.

Re-Start -verkkovalmennus on ratkaisusi pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen. Ymmärtämällä hyvinvoinnin eri osa-alueiden merkityksen opit löytämään sinulle parhaimmat tavat, jotka johtavat hyvään oloon.

Leave a Reply

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita
Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.