Toimitus / Natural Goods Company

Kun haluat olla terve, energinen ja vastustuskykyinen, suoliston hoito on etusijalla

huhtikuu 1, 2019,
Natural Goods Company

Suolisto on terveyden juuret. Suoliston tilanne on monen vaivan ja sairauden juurisyy.

Suolisto on paljon muutakin kuin vain paikka, jossa syöty ruoka kulkee. Syödyn ravinnon pilkkominen ja imeyttäminen elimistön käyttöön on tietysti elimistön tärkeimpiä tehtäviä sekin. Monimutkainen suoliston hermoston toiminta ja kymmenien erilaisten hormonien tuotanto takaa ravinnon saamisen muotoon, jossa se voi imeytyä suolistosta ja päätyä lopulta solujen käyttöön.  

Suoliston merkitys terveydelle on kiistaton. Lisääntyvät terveysongelmat ja kansansairaudet, kuten masennus, autoimmuunisairaudet ja lihavuus, ovat yhteydessä suolistoon. Suolisto onkin tärkein immunologinen elin ja sen mikrobeilla on monia tehtäviä elimistön oikeanlaisessa toiminnassa ja siten terveyden ylläpidossa. Kehon mikrobikantojen monimuotoisuus on terveydelle tärkeää. Verrattuna muuhun kehoon suolistossa on ylivoimaisesti eniten erilaisia mikrobeja.

Suolistossasi asustaa miljardeja mikrobeja, joista suuri osa on bakteereita. Niitä on suolistossasi jopa 1000 eri lajia ja määrällisesti niitä on yhtä paljon kuin omia solujasi. Mikrobit osallistuvat apureina moniin elimistösi toimintoihin – ne ovat siis hyvin tärkeitä koko kehon toiminnalle, jopa normaalille painolla ja aivotoiminnalle, sekä hyvän mielen säilymiselle Nykymaailma ei ole niille helppo. Monet ympäristötekijät ja ruokavalio ovat täysin erilaisia, kuin se maailma, johon suolisto ja sen mikrobiota ovat kehittyneet. 

Suoliston merkitys ihmisen terveydelle on avautunut yhä enemmän viime vuosina. Kun haluaa olla terve, energinen ja hoitaa vastustuskykyään, on suoliston hoitaminen ensisijaisen tärkeää. Ilman hyvinvoivaa suolistoa ei voi olla hyvinvoivaa ihmistä. Suolisto on jokaisen asia.

”Suoliston pöpöt rakastavat kuituja, mutta nykyihmisen ruokavalio on usein hyvin vähäkuituista. Antibiootit, mahahapon eritystä vähentävät refluksilääkkeet, keinomakeutusaineet, monet lisäaineet ja ympäristökemikaalit vaikuttavat myös mikrobiotaa heikentävästi”, Re-Start -valmennuksen ravintoterapeutti Annika Havaste kertoo.

Suolisto on hyvin itsenäinen ja tärkeä elin. Suoliston hermoston itsenäisyydestä johtuen se voi toimia jopa ilman yhteyttä aivoihin. Suolisto välittää aivoille tietoa jatkuvasti, muun muassa syödystä ravinnosta ja ruuansulatuskanavan erittämät hormonit viestivät nälästä ja kylläisyydestä”.

”Viimeisimpien tutkimusten mukaan suoliston vointi vaikuttaa mm. mielialaan, hormonitoimintaan, ravinnon imeytymiseen sekä kuona-aineiden eliminoimiseen. Ravinto-valmennuksessa opit, mitkä ovat suoliston tehtävät ja miten autat sitä hoitamaan tehtävänsä mahdollisimman hyvin.

Mikä vaikuttaa suoliston bakteerikantaan?
Suoliston bakteerikanta reagoi moniin asioihin – niin positiivisesti kuin negatiivisesti. Onneksi positiivisia vaikutuksia on helppo saada aikaan.
Positiivisesti vaikuttavat muun muassa:
  1. Kasvis- ja kuitupitoinen ruokavalio, jossa ei ole liikaa eläinrasvaa vaan sen sijaan rasvaa saadaan enemmän kylmäpuristetuista öljyistä, pähkinöistä ja kalasta
  2. Puhdas ruoka, jossa on mahdollisimman vähän lisäaineita ja torjunta-aineita
  3. Liikunta lisää hyödyllisiä bakteerikantoja
  4. Puhtaan, luonnonmukaisen kosmetiikan ja kodin puhdistusaineiden käyttö
  5. Lääkkeiden välttäminen silloin kun niitä ei aivan välttämättä tarvita
  6. Riittävä uni ja lepo

 

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.