Toimitus / Natural Goods Company

Kasvot heijastavat sisäisiä muutoksia – Katja Kokko kertoo facemappingista

maaliskuu 26, 2019,
Natural Goods Company

Re-Start -valmennuksen ihonhoidon asiantuntija Katja Kokko ja funktionaalisen lääketieteen ravintoterapeutti Annika Havaste vierailivat webinaarissamme 11.2 keskustelemassa suolisto-iho -akselista. Webinaarissa puhuttiin, miten suoliston hyvinvointi liittyy suoraan ihon terveyteen ja toisin päin. Erityisen kiinnostavaksi webinaarissa nousi Katja Kokon kertoa facemapping -tekniikka. Mistä oin oikein kyse?

 

Mitä on facemapping ja mitä kasvojen/kehon eri alueille ilmaantuvat iho-ongelmat kertovat facemappingin mukaan?

”Karttoja on erilaisia, mutta itse olen saanut koulutuksen vietnamilaiseen lääketieteeseen perustuvaan kasvorefleksologiaan. Tietyt kohdat kasvoissa heijastavat tiettyjä sisäelinten alueita ja niiden mahdollisia ongelmia ja epätasapainotiloja. Esimerkiksi poskista ylöspäin olevat ongelmat voi kertoa hengityselimien oireista, kuten astma, kenties myös atopia. Nämä ovat usein myös linkissä keskenään”.

”Poskista alaspäin etenkin suun ympärillä on suoliston ja ruoansulatusjärjestelmän heijasteet. Huulten ympärillä ohutsuoli ja sen ympärillä paksusuoli. Leukaperät, korvista leukaan iho on munuaisten aluetta, ja yleensä hormonaalinen akne esiintyykin juuri tällä alueella. Toisaalta kartat voi kääntää kasvoilla myös ylösalaisin, joka tarkoittaa, että myös otsasta löytyy ruoansulatusjärjestelmä. Akne esim. rintakehässä ja ylävartalossa voi viitata myös suoliston ongelmiin”.

Mitä silmänympärysihon väri voi kertoa sisäisestä terveydentilasta?

Punoitus:

”Tyypillisesti rosaceasta kärsivillä ne punoittavat ja rosacea viittaa ohutsuolen bakteeriston liikakasvustoon. Punertavat silmänaluset kertovat tuli-elementin epätasapainosta, johon liittyvät juurikin ohutsuoli sekä sydän. Usein nämä henkilöt ovat myös ylitunnollisia tai ylikilttejä suorittajia”.

Keltaisuus:

”Kellertävät tai rusehtavat silmänalukset kertovat maa-elementin epätasapainosta, pernasta ja mahalaukusta. Tähän liittyy myös asioiden vatvominen, ahneus ja itsekkyys”.

Viherrys:

”Vihertävä viittaa puuelementtiin, maksaan ja sappirakkoon. Tunteina tässä ovat suuttumus,  turhautuminen, kontrollointi”.

Sinertävät tai musta:

”Vesi-elementti: haasteita munuaisissa ja virtsarakossa. Tunteina pelko, jännittäminen, asioiden varmistelu, uupumus”.

Harmahtavat:

”Metalli-elementti. Keuhkot ja paksusuoli. Tunteina huoli, murhe, perfektionismi”.

Näistä voit lukea lisää Katjan blogista: https://katjakokko.com/mita-tummat-silmanaluset-kertovat/

 

Ruokavalion muutokset näkyvät yleensä pienellä viiveellä ihossa, joten miten ulkoisella hoidolla voisi tukea kehoa/ihoa ruokavaliomuutosten aikana?

”Ensin  täytyy ottaa huomioon ihon herkkyys. Tulehdus pitää saada ensin pois, jos sellaista on, ja tähän ovat miedot ja lempeät tuotteet tarpeen, kuten esimerkiksi Esse Sensitive-sarja. Iho kannttaa totuttaa pikkuhiljaa uusiin tuotteisiin. On myös muistettava se, että jos on hoitanut ihoa synteettisillä tuotteilla tai huonolaatuisilla tuotteilla, ihon bakteerikanta voi olla epätasapainossa ja ihon toiminnot häiriintyneet. Uudet tuotteet voivat hyvin aiheuttaa aluksi puhdistusreaktion, kun iho alkaa yhtäkkiä saadakin ravinteita. Jos iho on herkkä, en suosittele käyttämään mitään kuorintoja tai naamioita. Sen sijaan Re-Start -valmennuksen IHO-osiossa opettamani kasvohieronta saa veren ja kuona-aineet liikkeelle ja antaa soluille sekä kudoksille happea ja ravinteita”.

 

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.