Toimitus / Natural Goods Company

Paras keino nakertaa kaamoksen pimeyden voimat on…

helmikuu 25, 2019,
Natural Goods Company

Kaamos ja kylmyys verottavat ihmisen energiavarantoja valtavasti. Päivänvaloa ei juurikaan näy, ulkona on kolea, luihin ja ytimiin asti kulkeutuva hyytävä viima ja räntää sataa kolmatta viikkoa. Pohjoismaisessa talvessa ihminen on yleensä uupunempi, ja onkin erittäin tärkeä löytää keinoja pitää hyvä vireystila yllä. Energinen, aktiivinen elämäntyyli ja positiivinen asenne nakertaa pimeydeltä voimia ja tuo onnistumisen ja onnellisuuden tunteita hyisessä sydäntalven säässäkin.   

Aloita yksinkertaisesti pienin teoin ja lisää liikuntaa vähän kerrallaan

Jos mieli on maassa, kannattaa aloittaa yksinkertaisista rutiinimuutoksista arjessa. Jättää alkoholi vähemmälle. Mennä nukkumaan aikaisemmin. Syödä enemmän värikästä harmauden keskellä. Tehdä asioita, joista todella nauttii ja jotka ovat myös terveyttä edistäviä. Monet kokevat, että television edessä makaaminen koko illan olisi hyvä tapa rentoutua rankan päivän jälkeen. Sellaisiakin päiviä tietysti on, kun ihminen todella tarvitsee annoksen kunnon laiskottelua, mutta monesti väsymys ei suinkaan karise löhöilyllä ja tosi-tv:llä, sillä televisio ei tarjoa aivoille niiden kaipaamaa lepoa ja huonoryhtinen asento sohvalla vain pahentaa työtuolissa istumisesta aiheutunutta niskasärkyä. Aivoille olisi paljon parempi harrastaa jotain kevyttä askartelua tai vaikka lukemista.

Parhaita keinoja ylläpitää ja kehittää arjen vireystilaa on kuitenkin liikunta. Ihmisen biologia on edelleen metsästäjä-keräilijä-aikakaudelta, jolloin ihminen oli koko päivän liikkeessä, kiipeili ketterästi ja käveli kilometrikaupalla. Modernissa yhteiskunnassa vain harvassa ammatissa on mahdollista toteuttaa tätä kehollemme suunniteltua elämäntapaa. Säännöllinen liikkuminen on siis elintärkeää kehomme, mutta myös mielemme hyvinvoinnille.  

Liikunta vapauttaa ja tuottaa kehon omia hyvänolonaiheita, ja treenin jälkeistä olotilaa tavoitellaan ja ylistetään. Jos päivä on ollut aktiivinen ja keho on saanut itselleen sopivaa ja haastavaa rasitusta, ihminen nukkuu paremmin ja on seuraavana päivänä hieman virkeämpi. Sokeriset herkut ja nopeat hiilihydraatit, jotka helposti väsyttävät, eivät olekaan yhtä houkuttelevia, ja lenkille lähtö onkin helpompaa, ja taas seuraava yö nukutaan hyvin. Positiivinen kierre lähtee hyvin käyntiin ja yksi hyvä päätös tukee muita valintoja. Muutoksen näkymistä omassa hyvinvoinnissa ja ulkonäössä ei tarvitse kauan odottaa.

Valmennuksen avulla pylly ylös sohvalta

KEHO-valmennksessa opit aerobisen kunnon eli kestävyyskunnon saavuttamisen ja voiman sekä lihaskunnon kehittämisen liikuntataustasi riippumatta. Olitpa sitten vasta-alkaja tai pitkähkön tauon jälkeen liikuntaan palaava, saat varmasti paljon hyötyä peruskunnon kehittämiseen. 

Jos taas olet kokenut salitreenaaja tai muutenkin liikkunut paljon, tämän ohjelman avulla saat taas perustaa ja perukestävyyttä parempaan kuntoon. Sen jälkeen voit tehokkaammin kehittää niitä ominaisuuksia, jotka sinulle ovat on tärkeitä, on se sitten voimaa, kestävyyttä, nopeutta tai lihasten muokkausta.  

”Olympiavoittaja Iivo Niskanen harjoittelee edelleen 80% omista harjoituksistaan nimenomaan peruskestävyysalueella. Toki hänen kunto on niin kova, että vauhti on hurjaa, vaikka sykkeet ovatkin maltilliset, mutta joka tapauksessa, se kertokoon kuinka tärkeää peruskestävyysharjoittelu on myös huippu-urheilijoille” toteaa valmennuksen vetäjä Aleksi Seppänen.

Valmennuksesta löydät kaksi erillistä itsenäistä ohjelmaa. Molemmissa päämäärä on sama, eli kestävyyden ja voiman kehittäminen. Toinen näistä ohjelmista on ns. kotitreeniohjelma, siihen et tarvitse muuta, kun ulkoilu- tai urheiluvaatteet ja vähän tilaa, jossa voit treenata ja huoltaa itseäsi. Toinen ohjelma on sinulle, joka tykkäät käydä kuntosalilla painojen kanssa harjoittelemassa. Kummassakaan ohjelmassa ei ole mitään monimutkaista tai vaikeaa. Treenataan kestävyytttä ja voimaa laajoilla liikkeillä isoja lihasryhmiä.  

Peruskestävyysharjoittelulla pyritään parantamaan rasvojen ja hapen käyttökykyä sekä hengitys- ja verenkiertotoimintaa. Sykettä voidaan käyttää karkeasti peruskestävyyden harjoittelun määrittämiseen. Peruskestävyysalueella treenattaessa elimistön kyky käyttää rasva-aineenvaihduntaa energianlähteenä on optimaalisin ja näin ollen se säästää lihasten ja maksan glykogeenivarastoja.  

”Treenin jälkeen saatat tuntea väsymystä, mutta maitohapoille tämä treeni ei vielä vedä. Suomeksi sanottuna, kunto ja jaksaminen paranee ja kehittyy, rasva palaa, etkä ole tai ei ole tarkoituskaan olla treenin jälkeen kaikkensa antanut. Peruskestävyysharjoittelun myötä heikkokuntoisten maksimaalinen hapenkulutus nousee ja rasva- sekä hiilihydraattiaineenvaihdunta kehittyy” Aleksi neuvoo. ”Peruskestävyysharjoittelun terveydellisiä vaikutuksia on pienempi riski sairastua sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin ja diabetekseen. Se alentaa veranpainetta, parantaa keuhkojen toimintaa, sekä vahvistaa lihaksia, luita ja jänteitä. Lisäksi uusimpien tutkimustulosten mukaan kestävyysharjoittelu on aivoille suotuisaa. Se parantaa mm. muistia ja keskittymiskykyä. Puhumattakaan ylipäätään sen suotuisista psyykkisistä vaikutuksista.  

Leave a Reply

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita
Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.