Toimitus / Natural Goods Company

Asiakas kysyy: Mihin perustuu luonnonkosmetiikan aito anti-age -vaikutus?

tammikuu 21, 2019,
Natural Goods Company

Hoidamme ihoamme, koska haluamme, että se toimisi mahdollisimman hyvin, pysyisi terveenä ja kuulaana, eikä ikääntyisi ennenaikaisesti. Onko ihan sama, millä ja miten sen teemme, kunhan tuloksia saadaan heti ja nopeasti?

 

Tavanomaisessa kosmetiikassa ikääntyvää ihoa pyritään ”nuorentamaan” esimerkiksi retinyylipalmitaatin (A-vitamiinijohdannainen) avulla. Sen tavoitteena on saada solu-uusiutuminen nopeammaksi ja iho nuoremman näköiseksi. Tyypillistä on myös kuoria ihoa voimakkaasti erilaisilla ihoa uudistavilla tuotteilla. Kuorintojen etuna on, että iho näyttää hetkellisesti sileämmältä ja hehkuvammalta. Tämä ei kuitenkaan ole pitkällä tähtäimellä hyväksi iholle, sillä ihosolumme eivät voi uusiutua loputtomasti.

Jokainen ihosolu pystyy uusiutumaan maksimissaan noin 60 kertaa. Solujen uusiutumisrytmi hidastuu luonnostaan iän myötä, jotta ihomme ei ohenisi liian nopeasti ja voisi yhä vanhetessammekin hoitaa kehoa suojaavan tehtävänsä. Kun tämä niin kutsuttu Hayflickin-raja saavutetaan, solu ei enää uusiudu, ja ihomme alkaa ohentua. Näin ollen jatkuva voimakkaasti solu-uusiutumista stimuloiva hoito voikin itse asiassa nopeuttaa ihon ikääntymistä!

Luonnonkosmetiikassa anti-age -vaikutusta ajatellaan pitkänäköisempänä. Suuria muutoksia ei tapahdu välttämättä vuorokaudessa,  mutta kolmen kuukauden käytön jälkeen tilanne on jo aivan toinen.

 

LUONNONKOSMETIIKAN ANTI-AGEN VAIKUTUS

Antioksidantit suojaavat ihoa happiradikaalien vaikutuksilta. Antioksidantteja on yleisesti lähes kaikissa sertifioidun luonnonkosmetiikan tuotteissa. Joissakin luonnonkosmetiikkatuotteissa käytetään esimerkiksi standartoituja kasviuutteita, jotka on standardoitu jollekin tietylle antioksidantille. Näin voidaan varmistaa, että jokaisessa pisarassa uutetta on tietty pitoisuus kyseistä antioksidanttia.Todellisia anti age -antioksidanttipommeja ovat mm. Mádaran Antioxidant Boost -ampullit, Smart-linjan tuotteet, kuten naamio ja silmänympärysvoide sekä Dafna’s Anti Aging & Glow Serum.

Myös eteerisillä öljyillä voidaan suojata ihosoluja ja tukea niiden toimintaa. Luonnonkosmetiikassa käytetäänkin erilaisia eteerisiä öljyjä antamaan tuoksua tuotteelle, mutta myös aromaterapeuttisina aktiiviaineina. Eteeriset öljyt ovat hyvin tehokkaita pieninäkin annoksina ja luonnonkosmetiikassa käytetään hyvin mietoja/turvallisia pitoisuuksia yleisesti hyvin siedettyjä öljyjä. Esimerkiksi Dafna’s-sarjan tuotteet saavat sekä tuoksunsa että tehonsa eteerisistä öljyistä.

luonnonkosmetiikan anti age vaikutus

Probiooteilla ja prebiooteilla voimme aktiivisesti tukea ihon mikrobien toimintaa. Koska mikrobit kommunikoivat solujemme kanssa aktiivisesti ja tuottavat ihossamme erilaisia yhdisteitä, auttavat ne ihoamme hoitamaan tehtäväänsä. Näin myös ihon ikääntymismuutokset vähenevät. Monet kasviperäiset raaka-aineet ja kasviöljyt toimivat iholla prebioottisesti, eli ovat probioottiuen ruokaa, mutta vieläkin pidemmälle tämän ajatuksen on vienyt probioottinen Esse-sarja.

Esse pohjautuu anti-age-vaikutteisiin kasviantioksidantteihin ja uusimpaan tieteen läpimurtoon – probioottiseen ihonhoitoon. Probioottisella ihonhoidolla pyritään vaikuttamaan ihon mikrobiomiin luomalla ihossa eläville hyville mikrobeille suotuisat kasvuolosuhteet. Tämä on luultua tärkeämpää kauniin, terveen ja hyvinvoivan ihon saavuttamiseksi. Jotta ihosi toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee ihon aineenvaihduntaa ja ylläpitää ihon oikeaa pH-tasapainoa. Esse tuotteet pohjautuvat ihoa suojaaviin ja sen toimintoja tasapainottaviin kasviöljyihin ja –uutteisiin, joilla imitoidaan ihon luontaista rasvahappovaippa ja sidotaan kosteutta ihoon. Tuotteet sisältävät myös prebiootteja, joilla ravitaan valikoituja, iholle hyödyllisiä mikrobeja sekä probioottisia uutteita, jotka mm. auttavat hidastamaan ihon ikääntymisprosesseja. Valikoituihin Esse- tuotteisiin lisätään myös eläviä probiootteja, jotka kolonisoituvat ihoon tasapainottaen sen toimintoja ja vahvistaen sen suojamekanismeja.

anti age vaikutus luonnonkosmetiikassa

KOKONAISUUS RATKAISEE

On kuitenkin hyvä muistaa, että millään yksittäisellä aktiiviaineella ei voida saavuttaa hyötyä, mikäli tuotteen muut raaka-aineet eivät tue sen vaikutusta. Jos esimerkiksi lisäämme eläviä probiootteja tuotteeseen, jossa on voimakkaita säilöntäaineita, tapamme elävät probiootit eikä tuote tällöin vaikuta halutulla tavalla. On myös turhaa lisätä kalliita antioksidantteja sellaiseen tuotteeseen, joka muutoin sisältää ihon toimintaa haittaavia ja immuunipuolustusta ärsyttäviä raaka-aineita. 

Let’s face it: jos olet 50 vuotta, myös kehosi on sisältä ja ulkoa 50 vuotta. Tue siis ihoa ja koko kehoa kokonaisvaltaisesti terveellisillä elämäntavoilla. Onnellinen ihminen näyttää kauniilta iästä riippumatta! Jos kaipaat konkreettisia vinkkejä ja apuja ihosi määrittelemiseen ja sen hyvänäpitämiseen, tutustu Re-Start -valmennuksemme IHO-osioon.

 

Leave a Reply

avatar
  Ilmoitukset kommenteista  
Ilmoita
Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.