MATALA-ASTEINEN TULEHDUSTILA ON KAVALA KAVERI

Matala-asteinen tulehdustila johtuu usein ravinnossamme piilevistä keinotekoisista makeutusaineista, tyydyttyneestä rasvasta, liiallisesta sokerinsaannista tai pitkittyneestä univajeesta ja stressitilasta. Tulehdus alkaa usein vyötärölle kerääntyvästä viskeraalirasvasta, joka vapauttaa tulehdusta muuhun kehoon ja vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuumme. Esimerkiksi ärtynyt suoli on usein matala-asteisen tulehdustilan seuraus.  

Pienillä muutoksilla saa kuitenkin aikaan jo paljon, ja uudistaakseen ruokavalionsa ja elämänsä on otettava pieniä askeleita kohti suuria muutoksia. Pahimpien sokeriherkkujen ja valkoisen leivän vähentäminen, rasvaisten einesten poisto ostoslistalta ja jäätelön varaaminen erikoishetkiin tekee jo paljon hyvää kehon kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Keneltäkään ei voi ja tule odottaa täydellisyyttä, ja herkuttelunkin on oltava silloin tällöin sallittua, joten syyllisyyttä satunnaisen suklaapalan tai kakkuviipaleen syömisestä ei pidä tuntea. Usein sokerista luopuminen on vaikeaa, mutta jo parin viikon sokerittomuuden jälkeen herkkuja tekee mieli huomattavasti vähemmän. Monet ovat sanoneet, että hedelmätkin maistuvat yhtä makeilta kuin karamellit ennen sokerista luopumista. 

Tulehdusta voi myös sammutella erityyppisillä ruoka-aineilla. Esimerkiksi kurkuma, inkivääri, mustikat, omenat ja raakakaakao ovat oivallisia hillitsijöitä. Wellness Academy ravintovalmentajamme Annika Havaste kertoo Re-Start-valmennuksessa lisää matala-asteisen tulehduksen haitoista, hoitokeinoista ja antaa muutaman herkullisen reseptin, jotka vievät kohti paremman makuista ja terveempää elämää. 

Ensiarvoisen tärkeää on huolehtia myös mielen hyvinvoinnista. Jos voi huonosti henkisellä tasolla, elämäntaparemontit ja itsensä uudistaminen ovat mahdottomia tehtäviä. Tämä on toisaalta ristiriita, koska usein parempi ruokavalio, liikunta ja uni vähentävät ahdistusta, joitain masennusoireita ja sitä väsymystä, joka usein harmaannuttaa arkeamme. Kannattaa siis tehdä pieniä asioita, yksi asia kerrallaan, tasapainoisesti eri osa-alueilta, niin hiljalleen muutokset alkavat näkymään. 

Re-Start -verkkovalmennus on ratkaisusi pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen. Ymmärtämällä hyvinvoinnin eri osa-alueiden merkityksen opit löytämään sinulle parhaimmat tavat, jotka johtavat hyvään oloon. Liity mukaan!

11,95 
-44%

Wellness Academy

Re-Start verkkovalmennus

350,00  195,00 
-36%

Wellness Academy

Verkkovalmennus – Ravinto

70,00  45,00 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *