Toimitus / Natural Goods Company

Tutustu valmentajiin: Pardaman Sharma – nappaa 4 vinkkiä ayurvedaan

marraskuu 26, 2018,
Natural Goods Company

Ayurveda on noussut viime vuosina hyvinvoinnin edelläkävijöiden huulille, ja se on myös yksi tulevaisuuden isoimmista terveystrendeistä. Vihdoin me länsimaalaisetkin olemme ymmärtäneet saman, jonka intialaiset ovat tienneet jo tuhansia vuosia sitten. 

Ayurveda tarkoittaa sananmukaisesti tietoa elämästä ja elämisestä, ja sen juuret löytyvät kaukaa 4000 vuoden takaa. Nykyisin ayurvedalääkäriksi voi opiskella yliopistossa, ja se on Intian terveysministeriön alaista virallista lääketiedettä.  

Ayurvedan mukaan terveys on kehon, mielen ja sielun tasapaino. Kehon toimintojen välinen tai kehon ja mielen välinen epätaspaino taas altistaa sairauksille. Kehon, mielen ja sielun tasapaino saavutetaan elintavoilla, jotka tukevat ja vahvistavat sinua yksilönä. Nämä elintavat määritellään kehosi ominaispiirteiden mukaan.  

Ayurvedan mukaan terveytemme muodostuu viidestä osa-alueesta: fyysinen hyvinvointi, psyykkinen hyvinvointi, sosiaalinen hyvinvointi, ekonominen hyvinvointi sekä yhteiskunnallinen hyvinvointi. Länsimaisessa kulttuurissa on kuitenkin tyypillistä, että terveyttä tarkastellessa keskitytään vain joihinkin näistä osa-alueista, eikä nähdä kokonaisuuden syvempää merkitystä. Oppimalla kehotyyppisi, saat uusia näkökulmia siihen, miten laaja kokonaisuus terveys oikeastaan on.

PARDAMANIN URA PÄHKINÄNKUORESSA

Intialainen, nykyisin Suomessa pysyvästi asuva Pardaman Sharma vetää AYURVEDA-osiota Re-Start -valmennuksessa. Pardaman on suorittanut ayurvedalääketieteen tutkinnon intialaisessa yliopistossa vuosina 1998–2004. Hän on harjoittanut ayurvedaa Suomessa jo lähes kymmenen vuotta, ja siksi hänellä on pitkä kokemus ayurvedan soveltamisesta suomalaiseen elämäntyyliin ja ruokavalioon. Pardaman on on karismaattinen ayurveda-asiantuntija ja arvostettu luennoitsija ja kouluttaja.

Ayurveda on minulle elämäntapa ja olennainen osa elämääni, sillä ayurvedan oppeja on noudatettu kotonamme aina. Olen ayurvedan asiantuntija jo kolmannessa sukupolvessa ja toivon, että myös lapseni suuntautuu ayurvedaani. Ayurveda on elämäntapa, joka ilmenee arjen valinnoissa ja siinä miten suhtaudumme toisiimme. Ayurveda on intohimoni ja merkitsee myös vastuuta jakaa tietoa eteenpäin, Pardaman kertoo.

Pardamanin perheyritys, vuonna 1928 Intiassa perustettu, Surya Ayurveda Hyvinvointikeskus on suunnannäyttäjä alallaan, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus ayurvedan soveltamisesta suomalaiseen arkeen ja elinympäristöön.

Kokonaisuuden puolestapuhujana Pardaman on myös kouluttautunut myös joogaohjaajaksi, sillä jooga kuuluu olennaisena osana ayurvediseen hyvinvointiin.

Pardamanin vinkit Ayurveda-osioon
  1. Ayurveda ei ole ehdoton. Kun nuodatat oppeja ja esimerkiksi syöt 80% ajasta oman kehotyyppisi mukaan, se riittää. Panosta makuihin, jotka tasapainottavat omaa kehotyyppiäsi ja käytä muita makuja maustamiseen.
  2. Syö satokauden tuotteita, jolloin maut ovat parhaimmillaan ja huomioi vaihtuvat vuodenajat ruokavaliossa. Suosi kylmällä ilmastolla kehoa lämmittäviä ja lämpimällä kevyempiä ja viilentäviä ruokia ja makuja.
  3. Kuuntele itseäsi. Kehosi ja mielesi kommunkoivat jatkuvasti kanssasi. Kun opit kuuntelemaan itseäsi, tiedät mikä tekee sinulle hyvää.
  4. Hemmottele itseäsi kaikilla aisteilla. Aistit ympärilläsi olevan maailman kaikilla aisteillasi. Kuulet, näet, haistat, tunnet ja maistat. Nämä kaikki vaikuttavat hyvään oloosi ei ainoastaan fyysisesti vaan myös henkisesti.

Re-Start -verkkovalmennus on ratkaisusi pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen. Ymmärtämällä hyvinvoinnin eri osa-alueiden merkityksen opit löytämään sinulle parhaimmat tavat, jotka johtavat hyvään oloon.

Voit ostaa joko koko Re-Start -valmennuksen tai vain Pardamanin Ayurveda-osion.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.