Toimitus / Natural Goods Company

Tutustu Re-Start -valmentajiin: Annika Havaste – nappaa vinkit suoliston hellintään

marraskuu 12, 2018,
Natural Goods Company

Wellness Academyn Re-Start -valmennuksen RAVINTO-osiosta vastaa FLT ravintovalmentaja Annika Havaste.

ANNIKAN URA PÄHKINÄNKUORESSA

Annika on tehnyt ravintovalmennustyötä yli 10 vuotta. ”Uskallan sanoa, että olen alan edelläkävijä ja pioneeri. Olen ollut alalla koko sen ajan, jolloin ravintovalmennus ja funktionaalinen lääketiede saaneet jalansijaa ja kehittyneet nykyiseen muotoonsa”.

Hän aloitti opinnot Terveysopisto Saluksessa 2004 ja valmistui diplomin saaneena ravintoterapeuttina (nimike oli silloin ravinto-ja fytoterapeutti). Annika jatkoi Paula Heinosen funktionaalisen lääketieteen opinnoilla ja valmistui FLT ravintovalmentajaksi.

”Omien suolisto-ongelmien kautta aloin enemmän ja enemmän ottaa selvää asioista. Innostus vei mukanaan ja antoi minulle uuden ammatin. Funktionaalisessa lääketieteessä kiinnostaa ihminen kokonaisuutena, jossa hyvään oloon vaikuttavat monet tekijät”.

Annika Havaste on opiskellut myös ravitsemustieteen perusopinnot (40 op) ja aineopintoja Helsingin yliopiston avoimessa yliopistossa. Aineopinnoista hän suoritti ravitsemusfysiologian ja metabolian kurssit, sekä täydentävinä opintoina biokemian, anatomian ja solubiologian, sekä genetiikan peruskurssit. Annika jatkokoulutta itseään aktiivisesti, ja opiskellut paljon ulkomailla mm. Institute for Functional Medicinessa, University of Colorado Boulderissa sekä University of California San Diegossa. Yksityisvastaanotoillaan Annika on erikoistunut mm. suoliston hoitoon. Hän on suosittu luennoitsija ja kouluttaja.

Annika on kirjoittanut kirjan ”Virtaa ravinnosta! Miten löydät kehon ja mielen tasapainon sinulle sopivalla ruokavaliolla” vuonna 2005 ja kirjasta otettii uusintapainos syksyllä 2018 nimellä Tasapainodieetti.

Kokonaisvaltaisuuden puolestapuhujana myös liikunta on myös ollut lähellä Annikan sydäntä. Hän toimi opiskeluaikana aerobic-ohjaajana, sekä Pilates-ohjaajana vuodet 2004-2010.

”Olet sitä mitä syöt”

toteaa Annika. ”Sinä ja solusi rakennut kirjaimellisesti kaikesta syömästäsi ravinnosta. Ravinto sisältää kaikki ne kompnonentit, joista kehosi rakentuu: rasvasta, hiilareista, proteiineista. Ne myös vaikuttavat ihan kaikkeen sinussa – ihoon, koostumukseesi, solukalvoihin, ihan kaikkeen! Kun syöt hyvin, pidät myös ruoansulatuselimesi kunnossa, joka taas vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä imeytät, miltä ihosi näyttää, miten kehosi poistaa myrkkyjä, joitan mainitakseni”.

Kun vatsassa on hyvä olo, se on merkki siitä, että ruokavaliosi on toimiva ja bakteerikantasi on tasapainossa. Iso osa terveyttäsi muodostuu suolistossa. Re-Start valmennuksen RAVINTO-osiossa opit, miten parhaimmalla tavalla pidät huolta suolistostasi – silloin se pitää huolta sinusta <3

”Valmennuksessa käymme läpi, mitä tarkoittaa puhdas ruokavalio, mitä ruoka-aineita kannattaisi suosia ja esimerksi, miksi toiset rasvat ovat parempia kuin toiset. Yhtä lailla opit vähentämään tulehdusta tai stressin aiheuttamaa halla kehossasi ravinnon avulla”, Annika tiivistää. ”Löydät valmennuksesta myös helppoja selkeitä ohjeita smoothieihin ja muihin ravinnetiheisiin herkkuihin. Ihan käytännön tasolla”.

Annikan vinkit suoliston hellintään:
  1. Tee muutoksia omaan tahtiisi. Jos koet, että pienet muutokset on helpompi saada käytäntöön ja pysyviksi, tee niitä yksi kerrallaan.  
  2. Tarkista, mikä sinun kohdallasi vaatii eniten muutosta. Onko tärkein muutoksesi syödä säännöllisesti, vähentää sokeria, lisätä kasviksia, lisätä hyvälaatuisia rasvoja, vai jokin muu? Aloita siitä. 
  3. Syö säännöllisesti ilman turhia välipaloja. Syö 4 –5 kertaa päivässä.
  4. Tee aina monipuolinen, värikäs salaatti ruuan oheen, lisää kasvisten monipuolisuutta ruokavaliossasi ja ota tavaksi syödä marjoja joka päivä.
  5. Liikunta lisää suoliston hyödyllisiä bakteerikantoja
  6. Pureskele hartaasti ja hyvin!

Re-Start -verkkovalmennus on ratkaisusi pysyvään hyvinvointiin ja stressittömämpään arkeen. Ymmärtämällä hyvinvoinnin eri osa-alueiden merkityksen opit löytämään sinulle parhaimmat tavat, jotka johtavat hyvään oloon. Liity mukaan!

Voit ostaa joko koko Re-Start -valmennuksen tai vain Annikan RAVINTO-osion.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.