Toimitus / Natural Goods Company

Fysikaalisen aurinkosuojan ja tavanomaisen aurinkovoiteen erot

kesäkuu 10, 2018,
Natural Goods Company

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteet ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti. Tahmaiset, vaikeasti levittyvät ja valkoisen muumi-ihon jättävät voiteet ovat onneksi jo esihistoriaa. Et huomaa enää eroa tavanomaisen tai luonnonkosmetiikan aurinkosuojan käytössä. Lue alta, miten sertifioidut luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteet kuitenkin eroavat tavanomaisista suojavoiteista.

 

TAVANOMAISEN AURINKOSUOJAN TOIMINTA JA MAHDOLLISET HAITAT

Tavanomaisen kosmetiikan aurinkovoiteiden kemiallinen suoja imeytyy ihoon, reagoi auringon valossa ja muuttaa haitalliset UV-säteet infrapunalämmöksi. Joutuessaan kosketuksiin UV-säteiden kanssa synteettiset aurinkovoiteet muodostavat potentiaalisia allergeeneja ja fototoksisia ainesosia, eli voivat reagoida auringossa aiheuttaen punoitusta, kutinaa ja näppylöitä.

Tämä voi ajan mittaan yhdessä muun kemikaalialtistuksen kanssa kuormittaa elimistöä ja ilmetä herkkyysreaktioina, aurinkoihottumana tai yleisenä ihon vastustuskyvyn laskuna. Kemialliset aurinkosuoja-aineet vaikuttavat haitallisesti ihon mikrobiomiin ja voivat olla myös potentiaalisia hormonihäiritsijöitä sotkien elimistön omien hormonien toimintaa.

 

FYSIKAALISEN AURINKOSUOJAN TEHO PERUSTUU TURVALLISIIN RAAKA-AINEISIIN

Fysikaalisten aurinkosuojien suojaa antavia raaka-aineita on kolmenlaisia: karanjaöljy, sinkkioksidi tai titaanidioksidi.

Karanjaöljy on erittäin tehokas ja täysin luonnollinen aurinkosuoja, jota on käytetty intialaisessa ayurvedassa jo vuosituhansia, joten käytöstä on laajaa kokemusperäistä tietoa. Pongamia glabra -puun siemenistä saadaan öljyä, jonka sisältämät yhdisteet (pogamol ja karanjin) imevät UVA- ja UVB-säteitä itseensä ja vapauttavat ne lämpöaaltoina eteenpäin. Periaatteessa se toimii siis kemiallisen filtterin tavoin, mutta ilman sen haittoja, ja alkaa suojata heti levityksestä. Öljy imeytyy nopeasti ihoon eikä jätä sitä öljyiseksi.

Karanjaöljyä on jo vuosituhansia käytetty ayurvedassa Intiassa, joten sen käytöstä on laajaa kokemusperäistä tietoa​. Karanjaöljyä ei ole virallisesti rekisteröity EU:ssa UV-suoja-aineeksi, mutta halutessaan tuotevalmistaja voi testauttaa tuotteensa UV-suojatason ja anoa SPF-merkintää tuotteelle. Myös monilla kasviöljyillä ja -vahoilla on UV-säteiltä suojaava vaikutus, mutta tätä ei voida merkitä tuotteeseen. Niiden suojekerroin on noin 4, ja vasta SPF6:sta ylöspäin suoja voidaan merkitä.

Toinen auringolta suojaava raaka-aine on sinkkioksidi tai titaanidioksidi, jotka yksinkertaisesti heijastavat auringon säteet iholta peilin tavoin. Myös niiden suojausteho alkaa välittömästi levityksestä, ja illalla mineraalifiltterit voi pestä iholta pois. Nämä filtterit eivät imeydy ihoon. Alumina ja aluminium hydroxide ovat mukana mineraalifiltterissä, niin kuin ne luonnollisessa muodossakin esiintyvät samassa titaanidioksidin kanssa. Ne ovat luonnollisia alunoita ja kemiallisesti inerttejä, eivätkä reagoi muiden aineiden kanssa ja näin ollen myös hyvin turvallisia käyttää ulkoisesti

BIOSOLIS SUOJAA AURINGOLTA JA KORJAA SEN HAITTOJA

Biosoliksen aurinkovoiteet ovat tehokkaita fysikaalisia aurinkosuojia, jotka sopivat käytettäväksi koko perheelle. Raaka-aineet ovat luomutuotettuja kasviöljyjä ja –vahoja, jotka ravitsevat, suojaavat ja vaikuttavat antioksidanttisesti ihoon ja neutralisoivat auringon haittoja. Yleisesti kosmetiikassa käytetyn puhdistetun veden on korvannut syväkosteuttava aloe vera –geeli. Näin koko raaka-ainekoostumuksesta on saatu ihoa hoitava.

UV-valon vaikutuksesta ihossa muodostuu happiradikaaleja, jotka vahingoittavat solujen toimintaa aiheuttaen mm. ennenaikaista vanhenemista, kimmoisuuden katoamista ja pigmenttimuutoksia. Suojaavuuden lisäksi luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteet neutralisoivat ja korjaavat auringon haittoja.

Biosoliksen sisältämillä kasviantioksidanteilla voidaan estää tai jopa pysäyttää vapaiden happiradikaalien eteneminen ja vaikuttaa uusien happiradikaalien tuhoihin. Biosolis suojaa ihoa kaksin kerroin – ei pelkästään auringolta, vaan myös ikääntymiseltä.

 

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.