Toimitus / Natural Goods Company

Kerrostamalla tehoa talvi-ihon hoitoon

maaliskuu 8, 2018,
Natural Goods Company

Oletko törmännt viime aikoina tilanteeseen, jossa tavallisesti käyttämäsi kasvovoiteen kosteusteho ei yhtäkkiä enää riitäkään?

Syitä voi olla useita. Pakkaset ovat voineen ärsyttää ihoa niin, että se tarvitsee tilapäisesti lisäkosteutta, tai kuiva sisäilma on imenyt ihosta viimeisetkin kosteuden rippeet. Voit kuitenkin jatkaa suosikkivoiteesi käyttöä kerrostamalla – kerrospukeutumisen idea pätee myös ihonhoidossa.  

Kerrostaminen sopii minkä tahansa luonnonkosmetiikkabrändin tuotteilla toteutettavaksi. On kuitenkin tärkeää käyttää vain yhden valmistajan tuotteita kerrallaan, eikä sekoittaa eri merkin kosmetiikkaa keskenään, ellei tiedä mitä tekee. Tuotteet voivat alkaa rullautua iholla, eivätkä eri merkkien raaka-aineet välttämättä toimi synergiassa keskenään. 

Järjestyksellä on merkitys

Kerrostaminen aloitetaan aina ohuimmasta koostumuksesta ja edetään paksumpaan. Näin kaikki kerrokset saadaan imeytettyä ihoon. Kevyimmän tuotteen tunnistaa sen vesimäisyydestä, ja se on yleensä seerumi, ellei kasvovettä lasketa tähän mukaan. Seerumin vesiliukoiset ainesosat toimivat kuljettimena paksummalle voiteelle ja tehostavat näin sen imeytymistä. Seerumin päälle ihon pinnan ollessa vielä kostea levitetään seuraavaksi paksuin tuote.

Seerumi on ravinteita täyteen pakattu tehotiiviste, joka ei kuitenkaan välttämättä yksin riitä kosteuttamaan tai suojaamaan ihoa tarpeeksi, ja siksi se tarvitsee tuhdimman voiteen kaverikseen. Voide sisältää enemmän ihoa suojaavia ainesosia, jota tarvitaan päivällä ympäristön haitoilta suojautumiseen.

Jos oikea järjestys koostumuksen perusteella tuottaa vaivaa, sen voi päätellä hyvin myös tuotteen nimestä: 

  1. Toner eli kasvovesi. Voit kerrostaa myös erilaisia kasvovesiä päällekkäin, esimerkiksi Whamisan tonereita.
  2. Serum eli seerumi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös geelimäistä tuotetta seerumin tapaan, esimerkiksi Mádara Deep Moisture Geliä. Myös Whamisan Eye Essence sopii seerumin tapan koko kasvoilla käytettäväksi. 
  3. Lotion eli emulsio 
  4. Cream eli voide 
  5. Oil eli öljy. Voit myös sekoittaa pienen määrän öljyä voiteen joukkoon kämmenellä.  

Muista kuitenkin, että ihoa hoidetaan aina vain sen tarpeiden mukaan, ja ylihoitaminen tekee iholle hallaa. Jos ihosi on oikutteleva, tai et tiedä, mikä sille olisi parasta, suuntaa kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistuneen kosmetologin luo, esimerkiksi Johannalle tai Jennille Museokadun hoitolaamme. 

 

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.