Toimitus / Natural Goods Company

Pakkanen puree myös sisäilmaan

maaliskuu 5, 2018,
Natural Goods Company

Pohjoisen talvissa on puolensa, mutta ihomme kannalta ilmastomme on kaikkea muuta kuin optimaalinen. Pimeys, kuivuus, pakkanen ja lämpötilojen vaihtelut koettelevat hermojemme lisäksi myös ihoa. 

Isolla osalla suomalaisista on pintakuiva sekaiho, joka kuivuu entisestään koneellisen ilmastoinnin, sähkölämmityksen ja kuivien pakkaskelien vaikutuksesta. Talvella ilma on kuivempaa, sillä kylmä ilma ei kykene sitomaan itseensä yhtä paljon kosteutta, kuin lämmin ilma sitoo. Kahdeksan tuntia työpaikan kuivassa sisäilmassa viitenä päivänä viikossa ei helli kenenkään ihoa. Yhtä lailla myös kotona ja harrastuksissa iho joutuu sähkölämmityksen ja ilmastoinnin armoille.  

Voimme harvoin vaikuttaa sisäilmaan. Tällöin helpointa on muuttaa itseään ja omia käyttäytymismallejaan.


Aloita kosteutus jo kotona 

On tärkeää, että ihoon saadaan pakattua kosteutta heti aamusta, mielellään jo edellisenä iltana. Ota käyttöön seerumit, naamiot ja tehoöljy.

Kosteuttavan emulsiomaisen puhdistuksen tai hyaluronihappopitoisen misellivesipuhdistuksen jälkeen kasvoille taputellaan kosteuttava kasvovesi. Kasvoveden kerrostaminen on erinomainen keino syväkosteuttaa ihoa ja valmistella se kohtaamaan kuivan ilman haasteet. 

Ota pieni määrä kasvovettä kämmenelle, ja hieraise kämmenet yhteen. Taputtele kasvovesi kasvoille rauhallisesti painellen. Älä unohda kaulaa ja dekolteeta. Lisää toinen kerros, kun edellinen on imeytynyt. Ota aikaa ja käy koko kasvot rauhallisesti lävitse. Voit toistaa kasvovesitaputtelun useamman kerran. Pakkasella enemmän on enemmän.

Voit käyttää kerrostamiseen omaa kosteuttavaa suosikkikasvovettäsi. Talviajaksi kuivalle iholle sopii Whamisa Deep Rich Toner tai sekaiholle Whamisa Original Toner. Myös Logonan Refreshing Facial Toner tasapainottaa pintakuivaa sekaihoa damaskonruusun uuttein ja syväkosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.

Kovimpina pakkaspäivinä syväkosteuttavan seerumin ja ihon tarpeen mukaan valitun kosteusvoiteen päälle voi levittää vielä kasvoöljyn ennen meikkiä. Öljy muodostaa ihon pinnalle suojaavan kalvon, joka lukitsee kosteuden ihoon ja suojaa, mutta antaa ihon hengittää ja toimia normaalisti. Muista öljyssä aina maltillinen annostus.  

Mádara Superseed Soothing Hydration sopii kaikille ihotyypeille talviaikaan ja janoisinkin iho saa öljystä syvää tehokosteutusta. Esse Repair Oil parantaa ihon yleiskuntoa, vastustuskykyä ja suojaa tehokkaasti ympäristön rasituksilta. Öljyn omega-rasvahapot ravitsevat ihon hyödyllisiä mikrobeja. Repair Oil hoitaa myös kaikenlaisia arpia aina vanhoista aknearvista venymäarpiin.

Kosteuttava naamio korjaa päivän osumia. Whamisan syväkosteuttava sheet maskit ovat täynnä fermentoitua kasvipohjaista seerumia. Se palauttaa ihon kosteustasapainoa ja elvyttävää sen hydrolipidikalvon toimintaa, jolloin iho on vastustuskykyisempi kaikille rasituksille ja ilmaston kuivuudelle. Naamion käyttö kerran viikossa ehkäisee ihon kuivumista. Kun naamio on vaikuttanut kasvoilla, jäljellejäävän seerumin voi imeyttää taputellen ihoon.

Huulivoide joka taskuun 

Talvi kuivattaa herkästi huulia, sillä niiden rakenne on erilainen kuin muualla ihossa. Huulissa ei ole suojaavaa seebumia tuottavia talirauhasia. Huomioi siis huulivoiteen hankinnassa, että sen koostumus sisältää kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja -vahoja, jotka imitoivat luonnollisesti ihon omaa rasvaa. Ne sekä kosteuttavat pitkään että ravitsevat huulia omega-rasvahapoin. Muun muassa jojobaöljylla on täydellinen rasvahappokoostumus huulien ihon hoitoon. Se pehmentää, suojaa, kosteuttaa ja myös korjaa ihoa.  

Tavanomaisen kosmetiikan maaöljyt, kuten vaseliini, ovat huulille täysin hyödyttömiä. Silikonijohdannaisia sisältävät voiteet voivat jopa tuhota ihon omaa mikrobiomia, joka aiheuttaa lisää huulten kuivumista ja voi jopa herkistää niitä. Sertifioidun luonnonkosmetiikan huulivoiteet ovat suojaavin valinta. Ne eivät häiritse ihon omaa seebumintuotantoa, eivätkä tapa ihon hyviä mikrobeja. Myös luonnolliset antioksidantit säilyvät kasviöljypohjassa paremmin. Kasviöljyjen antioksidantit ehkäisevät solujen hapettumista ja uudistavat huulia raviten niitä tehokkaasti. Huulista tulee kimmoisat ja ne kestävät paremmin ulkoisia rasituksia. 

Levitä huulivoide aina myös huulten rajojen yli. Suun liikkeitä ohjaa yli 12 lihasta ja siksi iho suun ympärillä on herkkä saamaan juonteita ja ryppyjä. Huulivoide pitää suun ympärystän ihon joustavana ja ravittuna. Kosteutettu iho säilyy pidempään kimmoisana.

Pusupehmeät huulet takaa Logona Rich Lip Balm Calendula ja sen rauhoittava ja antiseptinen kehäkukka ja jojoba. Whamisa Organic Flowers, Seeds ja Fruits Lip Moisture kosteuttavat huulivoiteet sisältävät fermentoituja raaka-aineita. Ne sisältävät korkeampia antioksidanttipitoisuuksia ja enemmän ravintoaineita kuin samojen ainesosien fermentoimattomat versiot. Siksi käymisprosessin tuottamat aminohapot ja peptidit pitävät huulet täyteläisinä ja joustavina.  

 Kasvosuihke  

Jokaisen työpöydän ja palaverihuoneen must-have on hienojakoinen kasvosuihke, joka ei sotke meikkiä. Päinvastoin kasvosuihke voi auttaa esimerkiksi mineraalimeikkiä sulautumaan ihoon ja tuo sille kuulasta hehkua. Kasvosuihkeella lievittää ihon kuivuutta helposti ja nopeasti. Pelkkä vesikosteus ei säily iholla kauaa, joten etsi kasvosuihkeen INCI-luettelon kärkipäästä syväkosteuttavia raaka-aineita, kuten aloe vera ja rose flower water. Kasvosuihkeen hankittuasi ihmettelet, miten olet selvinnyt ilman! Kesällä suihkeet freesaavat ihanasti ja tuovat raikkautta kesähelteisiin, kun taas näin talviaikaan niiden nopea kosteuttamiskyky on vertaansa vailla.  

Mádara Nokkossuihke on monitoiminen kosteussuihke kaikille ihotyypeille. Nokkosenlehtiveden hoitavat ja suojaavat ominaisuudet auttavat rauhoittamaan myös erilaisia ihoärsytyksiä, joita kuiva ilma voi saada ihossa aikaan. Aloe vera kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Vedetön Whamisa Organic Flowers Damask Rose Petal Mist kiinteyttää, kirkastaa, suojaa ja kosteuttaa. Damaskonruusun terälehtiuute vahvistaa ihon luontaista suojaa. Whamisa Organic Flowers Olive Leaf Mistin sisältävä oliivilehtiuute sisältää runsaasti antioksidantteja ja kosteuttaa välittömästi ihoa. Veden sijasta suihkeessa kosteuttavat aloe ja kauranjyvän uutteet. Providan Pure Roses Hydroactive Toner on kolmen biodynaamisen ruusulajikkeen ylellinen sekoitus. Suihke kosteuttaa ja vahvistaa ihoa ihanteellisesti ja sopii myös hyvin vaativalle iholle.

Käsivoide 

Päätetyöskentely ja kuiva ilma vaativat käsivoiteelta paljon. Voide ei saa jäädä tahraamaan näppäimistöä. Koostumuksen pitää olla ohutta ja tarpeeksi nopeasti imeytyvää, mutta tarpeeksi paksua hoitaakseen kädet ja kynnet. Yhtälö ei ole mahdoton.

Sante Family Extra Sensitive on suloisen vaniljantuoksuinen käsivoide, joka hoitaa rohtuneimmankin ihon kirvelemättä. Sen puuvillauute ja aloe vera ovat herkän tai ärtyneen ihon ylimmät ystävät. Puuvillauutte ravitsee ja rauhoittaa vahingoittunutta ihoa. Aloe vera parantaa tulehduksia, ja ärsytyksiä sekä hoitaa arpia. Aloe veralla on kyky parantaa ihon epiteelikerrosten solujen aktiivisuutta omalla kasvuhormonillaan ja näin edistää ihon omia korjausprosesseja.

Meditaon Argan käsi- ja jalkavoide hoitaa silloin, kun mikään muu ei auta. Koppuroimmatkin kädet pehmentävä elvyttävä vois syväkosteuttaa kädet, ja rentouttaa sekä rauhoittaa mieltä aromaterapisella eteeristen öljyjen sekoituksella. Arganöljyn tekee lyömättömäksi kuivan ja paksun ihon hoidossa sen runsas A- ja E-vitamiini-, antioksidantti- ja rasvahappopitoisuus. Ne auttavat kiihdyttämään solujen uusiutumista, ja siksi voiteella on myös vahva anti age -vaikutus. Arganöljy on kuitenkin hankala käyttää jalkojen ja käsien hoidossa sellaisenaan. Siksi Meditaon nerokas voidemainen koostumus yhdistää levittämisen helppouden runsaaseen öljykoostumukseen (soija, shea, argan). 

Mádaran uusi Infusion Vert Intense Multi-layer Repairing Hand Cream on koostumukseltaan paksu ja kermainen. Se hoitaa kuivia ja karheita käsiä sekä vahvistaa hauraita kynsiä. Käsivoide sisältää lisäksi Mádaran patentoiman Neuro Wellbeing Bio-Complex -yhdisteen, joka kohottaa ja energisoi mielialaa. Sen tuoksun pohjana ovat peltokorte, timjami ja sitruunamelissa, jotka tuovat elinvoimaa myös iholle. Ne aktivoivat kollageenisynteesiä, parantavat ihon kosteustasapainoa ja suojamekanismeja. Suojaava monikerroksinen rakenne tehokosteuttaa kädet ja pitää ihon miellyttävän tuntuisena.

Hanki diffuuseri 

Laadukas ilmankostutin kosteuttaa hengitysilman lisäksi myös ihoa, kasvoja ja käsiä. Se voi helpottaa myös silmien kuivumista. Verkkovirralla toimiva Taoasiksen Taowell Novo Diffuuseri kylmähaihduttaa veden huoneilmaan hienojakoisena ultrasumuna. Tyylikäs ja huomaamaton ilmankostutin vaihtaa tarvittaessa myös hiljalleen väriä, joka rauhoittaa, rentouttaa tai piristää työpäivän aikana. Muista puhdistaa vesiastia säännöllisin väliajoin, jotta vältät haitalliset mikrobikasvustot.  

Voit piristää ja virkistää työpäivää henkisesti eteerisillä öljyillä. Tiputa diffuuseriin muutama pisara miellyttäväntuoksuista öljyä. Luota valinnassa omaan nenään – se kyllä kertoo mitä milloinkin tarvitset. Kun hermosto rentoutuu, se vaikuttaa myös ihon kuntoon positiivisesti.

Tekstin avainsanat: madara, pakkanen, talvi-ihon hoito, whamisa

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.