Salon & Shop by Natural Goods Company

Helppoa ja kevyttä matkakosmetiikkaa

lokakuu 27, 2017,
Salon & Shop / Natural Goods Company

Palasin äskettäin 10 päivän hikiseltä kaupunkilomalta Japanista. Loppukesä on siellä se kuumin ja kostein ja se ei totta puhuen todellakaan ole suosikki ilmanalani. Olen aina viihtynyt paremmin hieman liian viileässä kuin liian kuumassa, joten aloitin henkisen valmistautumisen jo hyvissä ajoin ennen matkaa.

Nurinat pois – ajattelin – en todellakaan halua pilata omaa tai muiden matkaa voivottelemalla olosuhteita, joten paras varautua niin hyvin kuin pystyy. Vaatteiden suhteen se olikin helppoa; ohuita toppeja ja löysiä housuja, liehuvia pitkiä helmoja, muutama huivi, sandaalit ja hyvät kävelytossut. Kosmetiikan suurkuluttajana hoitotuotteiden valintaa tulikin sitten pohdittua hieman tarkemmin.

Tavoitteenani oli pakata matkaan juuri sen verran, että tuotteet riittävät koko matkalle, mutta takaisin ei purnukoita tarvitse enää kantaa (paitsi ehkä niitä uusia ihania löytöjä matkan varrelta..)

Seuraaviin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota matkan kosmetiikka-arsenaalia suunnitellessa;

Matkan kokonaispituus

Hanki suosikkituotteistasi sopivia matkakokoja tai annostele niitä sopivan kokoisiin tyhjiin purnukoihin, joita kannattaa hankkia aina muutamia kun niitä tulee kaupoissa vastaan.

Vinkki! Kun keskität kosmetiikkaostoksesi ihosi tarpeet tuntevalle ”omakosmetologillesi”, saat usein mukaan myös näytekokoja niitä tarvitessasi.

Kyseiselle 10 päivän matkalleni otin mukaani 30ml Esse Sensitive linjan puhdistusmaitoa kasvojen päivittäiseen puhdistukseen ja 20ml Essen Refining savipuhdistusvoidetta tehostamaan puhdistusta iltaisin. Tokion ja Osakan saasteiden, aurinkosuojan ja +36°C lämpötilan aiheuttama hikoilukocktail irtoaa parhaiten kaksoispuhdistuksen avulla.

Lentoaika

Varaudu pitkille lennoille kerta-annospussilla kasvojen puhdistustuotetta ja kosteusvoidetta. Itse kannan lennoilla lisäksi aina mukanani superkosteuttavaa Providan Pure Roses -kasvovettä, joka koostuu kolmen Demeter-laatuisen luomuruusun tislevedestä. Se on pakattu kätevään lentokoneeseen otettavaan 30ml suihkepulloon ja tuo iholle lisäkosteutta ja raikkautta ihoa kuivattavan lennon aikana. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja kosteuttajaksi kaikenlaisiin olosuhteisiin. Itselläni kuumassa ja kosteassa ilmastossa ruususuihke riittää ihoni yökosteutukseen yhdessä Essen Repair Oil -kasvoöljyn kanssa. Imeytän ruusuvettä iholleni taputellen sitä 2-3 kerrosta, jonka jälkeen painelen päälle pienen määrän öljyä, joka sitoo kosteuden lempeästi ihoon.

Matkakohteen sääolosuhteet

Suhteuteta olosuhteet oman ihosi tarpeisiin. Ihonhoidon tärkeimpiä kulmakiviä – puhdistus – kosteutus – suojaus – ei pidä unohtaa matkallakaan. Mieti myös tarvitsetko suojaa auringolta, viimalta tai ilmansaasteilta ja varustaudu sen mukaisesti.

Aasian kaupunkilomalla useimmille riittää kevyt kosteutus, mutta kasvot kannattaa suojata hatun lisäksi tehokkaalla päivän kestävällä aurinkosuojatuotteella. Oma suosikkini on Biosoliksen vedetön Melt-In SPF30, joka sopii sekä kasvoille että vartalon iholle. Se levittyy hyvin, ja sisältää antioksidanttista, ihoa UV-valolta suojaavaa karanjaöljyä, tehokkaan luonnollisen mineraalisuojan sekä ihoa kosteuttavaa aloeveraa.

Koska ihoni on jo viisikymppinen, käytän päivittäin antioksidanttista hoitoseerumia, jonka levitän iholleni alimmaiseksi. Tällä matkallani mukanani oli Essen Ageless Serum 30ml, joka kosteuttaa hyvin sekä ennaltaehkäisee pigmenttiläiskiä yhdessä Omega Rich Moisturiser -kosteusvoiteen kanssa, jonka levitän seerumin päälle.

Kun nämä ovat muutaman minuutin ajan imeytyneet, lisään aurinkosuojan ja sen päälle vielä Mádaran Sun flower sävyttävän päivävoiteen, joka tuo iholle kauniin hehkun sekä tasoittaa ihon väriä.

Kasvojen lisäksi myös vartalo- ja hiustenhoitotuotteet on hyvä miettiä kohteeseen sopiviksi. Itse varasin mukaan 100ml pullon Haut Ségalan Slimming and Toning Oilin, joka levittyy hyvin suihkun jälkeen ja on raikas käyttää kosteassa ilmastossa. Lisäksi vakiovartalovoiteeni Esse Light Body Moisturiser on aina mukanani. Sen miellyttävän kevyt koostumus imeytyy välittömästi. Lisäksi sen sisältämän eteeriset öljyt stimuloivat nestekiertoa ja helpottavat väsyneitä ja turvonneita jalkoja palautumaan nopeammin.

Viimeisimpänä ja kaikista henkilökohtaisempina on hygienian hoito. Koska jokaisesta hotellista löytyy saippuaa tai suihkugeeliä, niitä en ryhdy matkalleni kantamaan (vaikka ne harvoin ovatkin luomulaatuisia ja tuoksuvat liian voimakkailta nenääni). Tärkein hygienian hoitotuote onkin dödö, jonka pitoon täytyy voida luottaa.

Luonnonkosmetiikan dödöissä pitoon vaikuttaa paitsi sen raaka-aineet myös sekä tuotteen että ihon pH. Jotta yllätyksiä ei tule, kannattaa pitäytyä vanhassa tutussa, hyväksi havaitussa. Itse vaihtelen dödöjä, koska olen huomannut että silloin niiden teho pysyy parhaiten. Käytössäni on samanaikaisesti 2-3 deodoranttia, joista valitsen päivääni sopivan fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä kaapista löytyy Taoasiksen sitruksinen Sauge et l´Orange deo-spray (josta muuten löytyy myös 10ml matkakoko) sekä uusimpaan bakteeriteknologiaan perustuva Mádara Soothing deo, joka valikoitui mukaan matkalleni ja toimi loistavasti koko matkan ajan.

Shampoo – hoitoainesetti valikoitui sen mukaan, mitä kylppäristä löytyi sopivasti vajaina purkkeina. Mukaan matkalaukkuun lähti vajaa puolikas pullo Mádaran Gloss & Vibrancy -kiiltoshampoota ja Color & Shine hoitoaineen jämä, jotka molemmat toimivat hyvin myös kosteassa ilmanalassa. Hoitoaineitta käytin varmuudeksi vain puolikkaan herneen verran, jotta hiukset eivät lätsähdä liikaa. Molemmat riittivät viimeiselle etapille Osakaan asti. Takaisin paluulennolle lähti 12:sta tuotteesta vain muutama; dödö ja seerumi.Kaikki muu tuli kulutettua matkan varrella ja matkalaukkuun avautui sopivan kokoinen kolo tuliaisille, kiotolaisille Mate-tee -herkuille.

Seuraava matkakohteeni on Tukholma, jonne piipahdan pariksi päiväksi messuille. Mukaan pakkaan Essen kuivan ihon matkapakkauksen, joka sisältää kaiken tarvittavan pitkän viikonlopun ihonhoitoon.

Mitkä ovat sinun luottotuotteet, joita pakkaat mukaan matkoillesi?

 

– Minna, kosmetologi, yrittäjä ja kosmetologikouluttaja

Tekstin avainsanat: matkakosmetiikka

Kommentointi suljettu

Natural Goods Company Sisäpiiri

Sisäpiirin jäsenenä etuihisi kuuluvat sisäpiirin erikoisalennukset ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vinkit alan huippuasiantuntijoilta.

Liittyessäsi Sisäpiiriin, saat kertakäyttöisen -10%:n alennuskoodin välittömästi sähköpostiisi.

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.