Toimitus / Natural Goods Company

KAUNEUDEN SALAISUUS: Karita Tykkä ja sisäinen kauneus

heinäkuu 3, 2017,
Natural Goods Company

“Kauneuden salaisuus” -sarjassa tapaamme upeita naisia, jotka jakavat kanssamme omat ajatuksensa kauneudesta ja hyvinvoinnista. Ensimmäisenä kupposen ääreen istahti hyvinvointibloggaajana, ruokakirjailijana ja elämäntapavalmentajana toimiva Karita Tykkä.

15-vuotiaasta asti mallintöitä tehnyt Karita Tykkä on ollut pintapuolisen kauneuden kanssa tekemisissä koko ikänsä. Vuonna 1997 valtakunnan kauneimmaksi kruunattu Karita on silti joutunut painimaan ulkonäköpaineiden kanssa, ja tehnyt töitä oppiakseen hyväksymään itsensä. –Nyt, viimein 40-vuotiaana uskallan olla juuri se, joka olen. Ja se on ihanaa!

Miten määrittelet kauneuden?

– Kauneus on todella laaja käsite ja niin paljon muutakin, kuin pelkkä pinnallinen kuori. Ihminen voi olla visuaalisesti viehättävä, mutta jos hänen sisältään ei löydy lämpöä, aitoutta ja sydäntä, ulkoinenkin kauneus katoaa.

Karita kertoo tavanneensa klassisen kauniita ihmisiä, joihin tutustuessa pintapuolinen kauneus on rapissut. -Ihminen on muuttunut silmissäni aivan eri näköiseksi. Joskus taas ihminen, joka ei välttämättä täytä ulkoisesti klassisen kauneuden tuntomerkkejä, paljastuukin lopulta aivan äärimmmäisen kauniiksi ihmiseksi. Sitä on sisäinen kauneus.


Mistä sisäinen kauneus syntyy?

– Ajatuksista. Olemme sitä, mitä ajattelemme. Kaikki, mitä ajattelemme itsestämme tai muista, miten kohtelemme itseämme tai muita, määrittelee sen, millaista elämämme on, Karita kertoo. – Ihminen, joka myrkyttää kehonsa negatiivisella ajattelulla ja toisten haukkumisella ei voi hyvin. Silloin ei voi olla kaunis, vaikka olisi pinnallisesti missiainesta.

Millaisia vinkkejä antaisit oman sisäisen kauneuden kasvattamiseen?

– Sisäistä kauneutta voi kasvattaa terveellä itsetunnolla. Itsetunto taas syntyy sisäisellä rauhalla, ja oppimalla olemaan sinut itsensä kanssa.

Kouluta alitajuntaa hyväksymään itsesi – opiskele myönteisyyttä itsestäsi.

– Jos peilistä katsoo vastaan aina vain rypyt, finnit tai sellut etkä pysty näkemään itsessäsi mitään hyvää, ala opetella kehomyönteisyyttä. Ala vaikka ihan feikillä sanomaan itsellesi joka päivä “mä tykkään susta, sä oot ihana”. Sano jotain positiivista itsellesi ihan joka päivä. Kiitä vaikka mahtavista jaloista, jotka toimivat ja joilla pystyt kävelemään. Kiitä ihosta, joka pitää sinut kasassa.

Pikkuhiljaa alat uskoa sanoihisi itsekin, ja se alkaa tuntua luontevalta ja hyvältä, aidolta ja oikealta. Alitajunta ei ymmärrä, milloin puhumme feikisti tai milloin tarkoitamme sanomaamme. Neurokemiallinen reaktio, joka aivoissamme tapahtuu, on ihan samanlainen, tunnetaanpa se tunne tai ei. Siksi alitajunnan ja ajatuksen voima on niin vahva.

Muutos lähtee hyväksynnästä, rakkaudesta itseään kohtaan

– Halun muuttaa itseään täytyy lähteä hyväksynnästä. Itseinhosta kumpuava muutos on vain tunteiden pakoilemista ja niiden syrjään heittämistä: tunteet täytyy käsitellä ensin pois alta. Vaikka olisit fyysisesti päässyt tavoitteeseesi, henkisesti mikään ei ole muuttunut. Hyvin harvoin pelkkä ulkoinen muutos tuo onnea, sillä samat ongelmat ovat yhä siellä sisällä.

– Hyväksymällä oman epätäydellisyytesi sinun ei enää koskaan ei tarvitse olla muuta, kuin mitä olet. Siitä lähtien kaikki on heti helpompaa. Sinä riität.

 

Lue lisää viisaita ajatuksia Karitan blogista.

Jutun kakkososassa Karita kertoo, millä ja miten hoitaa ulkoista kauneuttaan.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.