Toimitus / Natural Goods Company

VALMISTELE HIUKSET VASTAANOTTAMAAN AURINKO

kesäkuu 1, 2017,
Natural Goods Company

Valmistelemme kasvojen ihoa kesää varten, mutta unohdamme usein hiukset ja niiden tarpeet. Terveet ja hoidetut hiukset kestävät UV-säteiden haitalliset vaikutukset, ja pysyvät hyväkuntoisina läpi koko kesän.

Auringon säteet haurastuttavat hiuksia, ja ne menettävät kosteuden haihtumisen myötä elastisuuttaan. Hiuksista tulee haaroittuvat ja katkeilevat, ja luonnollinen kiilto katoaa. Hiukset alkavat tällöin myös takkuuntua herkemmin, jolloin niitä joutuu useasti harjaamaan auki. Kierre katkeileviin hiuksiin on valmis.

 

PIDÄ HUOLTA

Kuten kaikki kauneudenhoito, myös hiusten hyvinvointi lähtee sisältäpäin. Solusi, mikrobiomisi, koko sinä koostut kaikesta siitä, mitä syöt. Proteiini ja rauta ovat kaksi tärkeintä hiustesi rakennusainetta. Parhaiten rauta imeytyy luonnollista raaka-aineista: syö lehtivihanneksia, kalaa, kurpitsaa, siemeniä, papuja. Lääkärien  suosittelema päiväsaanti noin 15 mg. Muista juoda vettä ja käytä hyviä öljyjä – sisäinen kosteutus heijastuu myös hiuksiin.

Hiussolut ovat kaikista nopeimmin kasvavia soluja ja niissä näkyy myös ensimmäisenä, mikäli ruokavaliosi on puutteellinen tai kärsit hivenaineen tai vitamiinin puutteesta. Hiussolut eivät ole hengissäselviytymisen kannalta tärkeitä, joten stressin yhteydessä eli “vaaran uhatessa” keho lakkaa ylläpitämästä ensimmäisenä niitä toimintoja, jotka eivät ole olemassaolon kannalta välttämättömiä.

Älä pese hiuksia joka päivä, olipa vuodenaikana sitten kesä tai talvi, sillä pesun yhteydessä hiuspohjasi menettää hyvinvoinnin kannalta tärkeitä öljyjä. Ylipesemisellä nopeutat päänahkasi öljyntuotantoa ja näin hiuksesi voivat rasvoittua jopa entistä nopeammin.

SUOJAA

Ihosi osaa suojautua auringolta ruskettumalla, mutta hiusten osa ei ole yhtä onnekas.

Parhaiten suojaat hiuksesi fyysisellä suojalla – onneksi hatut ovat taas muodissa! Kaiva se upealierinen hellehattu, trendikäs lippis tai väreihisi sopiva huivi taas käyttöön.

Biosoliksen aurinkoöljyä (SPF20) voit käyttää kasvojen ja koko vartalon ihon lisäksi myös hiuksiin. Suihkauta öljyä maltillisesti käsiisi ja levitä kauttaaltaan pituuksiin. Muista suojata aurinkovoiteella myös mahdollinen jakaus – älä polta päänahkaa! Kaljun tai siilitukkaisen kannattaa levittää aurinkovoidetta runsaasti myös päähän, sillä päälaki ottaa auringon säteet ensimmäisenä vastaan.

Pitkiä hiuksia kannattaa pitää kesällä mielummin kiinni kuin auki. Näin pienennät pinta-alaa, johon auringon säteet osuvat. Kiepauta latvat nutturan sisään, jolloin ne kaikkein kuluneimpana osana säästyvät UV-säteiltä.

 

HOIDA

Hiuksiin kannattaa myös levittää suojaava hoito ennen kiinni sitomista:

Logonan Korjaavaa hiusöljy hoitaa myös kuivaa päänahkaa eikä sitä tarvitse huuhdella pois. Luonnolliset inca inci- ja argan-öljyt tukevat ja ravitsevat hauraita hiuksia ja estävät haaroittumista. Takiaisen siemenöljy antaa hiuksille kiiltävän ja sileän lopputuloksen sekä vähentää pörröisyyttä.

Santen Balm Care -hiuksiin jätettävää hoitovaahto on helppo rutistella kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Hoitovaahto kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia sekä suojaa niitä ilmansaasteilta moringahedelmän siemenuutteen avulla. Vehnäproteiini elvyttää hiusten rakennetta. Vaahto antaa luonnollista kiiltoa ja elastisuutta. Suojaa erityisesti jo vahingoittuneita, värjättyjä tai tai permanentattuja hiuksia.

PALAUTA HIUSTESI KIILTO SYVÄHOIDOLLA:

Vaikka luultavasti käytät hoitoainetta jokaisen pesun jälkeen, mikään ei palauta hiustesi kiiltoa yhtä tehokkaasti, kuin syvähoito. Muhittele hoitoainetta tai hiusöljyä kesäaikana kerran viikossa.

  • Pese hiukset hiustyypillesi sopivalla shampoolla ja kuivaa pyyhkeellä hellävaroen
  • Levitä runsaasti hoitoainetta hiusten koko pituuteen. Voit vaihtoehtoisesti valita hiusöljyn, joka vahvistaa myös hiuspohjaasi

Voit helpottaa levittämistä käyttämälllä harvapiikkiistä kampaa, jotta saat levitettyä hoitoaineen tai öljyn kaikkialle. Ole varovainen, älä venytä märkää hiusta, sillä se on märkänä altis vahingoittumaan.

  • Jätä hoitoaine tai öljy vaikuttamaan 10-60 min
  • Anna hiusten kuivua itsekseen

Vaikutusajan jälkeen huuhtele hiukset viileällä vedellä. Öljyn poistoon voit tarvittaessa vaahdottaa hiukset vielä kevyesti pienellä määrällä shampoota. Käytä hiustenhoidossa aina huuhteluun viileää tai kylmää vettä – tämä sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista sileät.

Hiustenkuivaaja, raudat ja kihartimet kuivattavat ja haurastuttavat hiuksia, jolloin ne ovat alttiita rikkoutumaan. Anna hiuksesi kuivua itsekseen niin usein kuin mahdollista.

Naamiosuositus:

Santen herkullisen tuoksuinen “2in1” Mangonaamio kirkastaa ja suojaa hyvin myös värjättyjä hiuksia. Se sisältää ravitsevaa luomuparsakaalin siemenöljyä, korjaavaa luomunokkosuutetta ja kosteuttavaa luomumangouutetta. Shampooksi sopii Santen Moisturising Shampoo Velvet Rose & Silk Protein,  joka tukee hiusten kosteustasapainoa.

Logonan Argan Shine Conditioner -hoitoaine antaa upean, silkkisen kiillon argan-, aprikoosi- ja inca inci -öljyn tehoin. Betaiini tekee hiuksista pehmeät ja sileät sekä tukee niiden rakennetta. Ravitseva hoitoaine estää hiusten haaroittumista ja haurastumista. Tehokkaimman kosteutuksen saamiseksi käytä shampoona Logonan Arganöljy-shampoota.

Kaikki Khadin hiusöljyt sopivat erityisen hyvin muhitteluun. Amla-öljy ennaltaehkäisee hiusten ohenemista ja hoitaa tulehtunutta tai ärtynyttä hiuspohjaa. Vitalizing hair oil stimuloi hiusten kasvua ja vahvistaa niiden juuria. Balsam-öljy säätelee talinmuodostusta hilliten rasvoittumista tai lisäten kuivan hiuspohjan luonnollisia öljyjä.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.