Maria / Natural Goods Company

Miten tunnistaa sertifioidun luonnonkosmetiikan: Sisältö ratkaisee

toukokuu 26, 2017,
Maria / Natural Goods Company

Lue ensimmäinen osa: Miten tunnistaa sertifioidun luonnonkosmetiikan: Aitoa vai viherpestyä?

Seuraamalla sertifikaatteja olet oppinut tunnistamaan aidon luonnonkosmetiikan viherpestystä. Tässä osassa opit, mitä kaikkea leimat saavat pitää sisällään.

 

Sertifioitu luonnonkosmetikka huomioi kaiken

Sertifioidussa luonnonkosmetikassa huomioidaan koko elinkaari raaka-ainetuotannosta valmiin tuotteen hävittämiseen asti. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman luonnollisia, ja niiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään alkutuotantoon asti. Aina kun mahdollista, kasviperäisissä raaka-aineissa käytetään sertifioitua luomulaatua. Huomaa kuitenkin, että vesi tai maamineraalit eivät kuitenkaan koskaan voi olla luomua, sillä vettä tai mineraaleja ei pystytä tuottamaan luonnonmukaisesti. Luomutuotanto tarkoittaa sitä, että raaka-aineita tuotetaan, eli kasvatetaan kontrolloidusti luomulle asetettujen standardien mukaisesti. Esmerkiksi villiyrtit tai mahla voivat kuitenkin olla poikkeus, sillä vaikka ne kasvaisivat villinä luonnossa, on niiden kasvualue voinut saada silti luomusertifioinnin.

Uhanalaisia kasveja ei käytetä koskaan, ja geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty.

Luontoa tulee häiritä mahdollisimman vähän raaka-ainehankinnassa. Esimerkiksi mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä. Sertifikaatti määrittää jopa painomusteen koostumuksen ja tuotteen pakkausmateriaalin, joiden tulee olla mahdollisimman ekologisia, kierrätettäviä tai biohajoavia.

Raaka-aineita tulee muokata mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että  ne ovat turvallisia käyttää. 

Synteettiset raaka-aineet eivät sovi keholle eikä ympäristölle

Setifioidussa luonnonkosmetiikassa ei ole sallittua käyttää:

  • Synteettisiä väriaineita, hajusteita tai säilöntäaineita
  • Klooria
  • Maaöljypohjaisia raaka-aineita, kuten silikoneja, silikonijohdannaisia tai mineraaliöljyjä, pafariineja ja vaseliineja
  • Etoksyloituja ainesosia, kuten PEG-emulgaattoreita tai SLES eli Sodium laureth sulfatea
  • Synteettisiä UV-suoja-aineita
  • Säteilytettyjä raaka-aineita
  • Eläinperäisiä rasvoja, proteiineja ja kollageeneja tai muita eläinperäisiä raaka-aineita, jos niiden hankkiminen aiheuttaa eläimelle haittaa. Huomaa kuitenkin, että eläinperäisistä raaka-aineista sallittuja ovat mehiläisvaha ja lanoliini eli villarasva eettisesti tuotettuna.

Edellämainitut synteettiset raaka-aineet ovat niin pitkälle prosessoituja, ettei kehomme tai ympäristömme osaa käsitellä niitä. Ne eivät hajoa luonnossa, vaan jäävät vesistöihimme ja päätyvät lopulta ravintoketjussa meihin ihmisiin, olitpa sitten kasvis- tai lihansyöjä.

Monet synteettiset raaka-aineet on valmistettu ”kovan kemian” keinoin ja ne saattavat reagoida kehossa sekä luonnossa erilaisten yhdisteiden kanssa aiheuttaen ennalta arvaamattomia ongelmia ja terveysvaikutuksia. Suu ja hengitystiet toimivat tehokkaina altistusväylinä, ja vaikka ihosi olisikin päällisin puolin terve ja pystyisi estämään kemikaalien läpipääsyn, vaikuttavat synteettiset kemikaalit silti ihosi tärkeään mikrobiomiin negatiivisella tavalla. Riskit pienenevät, kun käytetään tuotteita, joiden raaka-aineet ovat luonnollisia ja usein jopa osa ruokavaliotamme (Pro Luonnonkosmetiikka).

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.