Toimitus / Natural Goods Company

Turvallisesti auringossa: mineraaliaurinkosuojat palvelevat koko kehosi hyvinvointia

toukokuu 18, 2017,
Natural Goods Company

Pimeän talvikauden jälkeen ihanasti lämmittävä aurinko saa monet meistä pohjolan asukkaista nauttimaan ulkoilmasta ja valosta. Mieli virkistyy, hymy on herkässä ja ihomme aloittaa tärkeän D-vitamiinin tuotannon. Ihon tuottamana D-vitamiini toimii elimistössä huomattavasti paremmin, kuin sisäisesti nautittuna.

Aloita ihon totuttaminen aurinkoon jo kevättalvella ensimmäisten auringonpilkahdusten ilmestyttyä. Kesällä auringossa on suositeltavaa viipyä päivittäin, mutta vain pieniä aikoja kerrallaan – suositeltava aika suorassa auringonvalossa oleskeluun on noin 15 minuuttia D-vitamiinin tankkaamiseksi. Kaikki siitä ylimenevä aika on liikaa ihosi kannalta!

 

UV-SÄTEET JA NIIDEN VAIKUTUS IHOLLA

Aurinko säteilee näkyvän valon lisäksi infrapuna- eli lämpösäteitä sekä ultraviolettisäteitä, joita kutsutaan UV-säteiksi.

UV-säteitä on kolmea tyyppiä:

UVA: vaikuttaa ihon melanosyyttisoluihin ja ruskettaa jo olemassa olevaa pigmenttiä. Melaniini, eli ihmisen ihonvärin pääasiallinen muodostaja muodostuu eumelaniinista, joka ruskettuu hyvin ja feomelaniinista, joka ei rusketu. Melaniinia tuottavia soluja kutsutaan melanosyyteiksi, ja ne sijaitsevat ihon orvaskedessä

UVB: auttaa ihoa tuottamaan D-vitamiinia, joka hormonina vaikuttaa laajasti koko elimistössä mm. aivojen, keskushermoston ja lisäkilpirauhasen toimintaan. Säteet aiheuttavat ihon pintasolukon lisääntymistä ja uuden pigmentin muodostumista, jolloin iho paksuuntuu. UVB-säteet muodostavat iholla urokaanihappoa, joka saattaa tuoksua iholla auringonoton jälkeen. Urokaanihappo hillitsee tulehdusreaktioita  ja rauhoittaa esimerkiksi psoria. Osa UVB-säteistä suodattuu pois ilmakehän otsonikerroksessa.

UVC: on “kaikista kuuminta säteilyä” ja näin myös kaikista vaarallisinta säteilyä. UVC-säteet suodattuvat kuitenkin kokonaan pois ilmakehän otsonikerroksessa.

Ruskettuminen on ihon luontainen suojauskeino UV-säteitä vastaan. Liiallinen UV-säteily ja sille altistuminen aiheuttaa kuitenkin ihon palamista, jolloin ihosolujen DNA voi vaurioitua ja ihossa muodostuu vapaita happiradikaaleja. Happiradikaalit pääsevät tunkeutumaan soluseinämien läpi ja tuhoavat solujen mitokondriot, jolloin solussa syntyy tulehdusreaktio. Tällöin iho rappeutuu ja vanhenee ennenaikaisesti, sekä erilaisten syöpien kehittyminen on mahdollista. Vältä siis liiallista auringolle altistumista ja totuta iho vähitellen UV-säteisiin. Huomioi, että jotkut lääkevalmisteet saattavat altistaa ihoa palamiselle.

MITEN TASAPAINOILLA TURVALLISESTI AURINGON HYÖTYJEN JA HAITTOJEN VÄLILLÄ?

  1. SUOJAA IHO ENSISIJAISESTI AINA VAATTEILLA JA PYSYTTELE VARJOSSA

Tätä suosittelemme vauvoilla ja pienillä lapsilla sekä herkästi palavilla vaaleaihoisilla aikuisilla. Myös normaali-ihoisen on hyvä pitää mukanaan huiveja, hattuja sekä muita suojaavia vaatekappaleita oleskellessaan auringossa pitkäaikaisesti ja siirtyä varjoon keskipäivän kuumimman paahteen ajaksi. Älä kuitenkaan stressaa liikaa, vaan nauti lyhyestä kesästämme.

 

  1. SUOJAA IHO FYSIKAALISELLA AURINKOVOITEELLA

Fysikaaliset aurinkotuotteet eli mineraalisuojat ovat vaatteilla suojaamisen ohella tehokkaimpia ja turvallisimpia suojia iholle, koska niiden teho alkaa heti levityksestä. Näissä aurinkosuoja tulee pienistä mineraalipartikkeleista, jotka heijastavat auringonsäteet peilin tavoin pois iholta. Synteettisessä aurinkovoiteessa yleinen kemiallinen suoja imeytyy ihoon, imee säteilystä osan itseensä ja reagoi auringon valossa. Tämä voi ajan mittaan yhdessä muiden kemikaalien kanssa kuormittaa elimistöä ja ilmetä herkkyysreaktioina, aurinkoihottumana tai yleisenä ihon vastustuskyvyn laskuna.

 

MINERAALIAURINKOSUOJAT  HOITAVAT IHOASI, NEUTRALISOIVAT AURINGON HAITTOJA  JA OVAT MIELLYTTÄVIÄ KÄYTTÄÄ

Ihon valkoiseksi ja tahmeaksi jättäneet paksut ja tönkkömäiset mineraalisuojat ovat historiaa. Biosolis valmistaa maailman ensimmäisiä sertifioituja fysikaalisia aurinkosuojia ja teknologian kehittyessä sen uudet fysikaaliset voiteet ovat yhtä ohuita ja helposti levittyviä, kuin synteettiset aurinkovoiteetkin. Mineraalifilttereinä toimivat titaanidioksidi- ja sinkkioksidiyhdisteet, jotka eivät ole nanopartikkelikoossa eivätkä voi imeytyä ihoon (Biosolis aurinkotuotteiden mineraalien partikkelikoko on 0.14 mikrometriä). Nanopartikkelit häiritsisivät elimistön immuunipuolustusta. Sertifiointitaho Ecocertin ja Cosmebion hyväksymät säilöntäaineet takaavat tuotteen turvallisuuden, eivätkä kuormita ympäristöä.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojien koko koostumus hoitaa ihoa. Aloe vera-geeli, karanjaöljy sekä lukuisat muut luomutuotetut kasviöljyt ja -vahat ravitsevat, suojaavat tai vaikuttavat antioksidanttisesti ihoosi ja neutralisoivat auringon haittoja. UV-valon vaikutuksesta ihossa muodostuu happiradikaaleja, jotka vahingoittavat solujen toimintaa aiheuttaen mm. ennenaikaista vanhenemista, kimmoisuuden katoamista ja pigmenttimuutoksia.  Antioksidanteilla voidaan estää tai pysäyttää vapaiden happiradikaalien eteneminen ja vaikuttaa uusien happiradikaalien tuhoihin. Suojaamalla ihosi Biosoliksella hoidat ja ravitset samalla siis myös ihoasi!

Fysikaalisten suojien teho alkaa välittömästi levityksestä, ja illalla auringonoton jälkeen pystyt pesemään mineralifiltterit iholtasi. Päivän aikana hoitavat kasviöljyt ovat kuitenkin tehneet hyvää ihollesi ja hoitaneet sitä.

Synteettiset eli kemialliset aurinkosuoja-aineet imeytyvät ihoon; ne vaikuttavat näin mikrobiomiisi ja voivat olla myös potentiaalisia hormonihäiritsijöitä. Hormonihäiritsijät sotkevat elimistösi omien hormonien toimintaa. Synteettisten suojien teho alkaa vasta 30 minuuttia levittämisen jälkeen. Joutuessaan kosketuksiin  UV-säteiden kanssa synteettiset aurinkorasvat muodostavat potentiaalisia allergeeneja ja fototoksisia ainesosia (=reagoivat auringossa aiheuttaen punoitusta, kutinaa, näppylöitä). Kemiallisia aurinkosuoja-aineita sisältävät aurinkovoiteet ovat myös yksi pääsyistä koralliriuttojen tuhoutumiseen, sillä ne edistävät koralleja tappavien virusten lisääntymistä. Tästä johtuen tietyt alueet kieltävät kemiallisia aurinkosuoja-aineita sisältävien aurinkotuotteiden käytön rannoillaan.

Biosolis-tuotteissa ei käytetä lainkaan petrokemian raaka-aineita kuten silikoneja, parafiiniöljyä tai synteettisiä hajusteita. Pullot ovat kierrätettävää muovia ja jopa etiketeissä käytetään biohajoavia kasvimusteita.

Kaikkien Biosolis-tuotteiden suojakertoimet on tarkastettu riippumattomassa laboratoriossa ja ne täyttävät eurooppalaisen COLIPAn ja amerikkalaisen FDA:n aurinkosuojatuotteille määritellyt vaatimukset.

Lukiessasi Biosoliksen INCI-listaa löydät aluminan ja aluminium hydroxiden. Nämä ovat mineraalifiltterissä mukana, kuten ne luonnollisessa muodossakin esiintyisivät mineraaleissa yhdessä titaanidioksidin kanssa. Ne ovat luonnollisia alunoita ja kemiallisesti inerttejä eli eivät reagoi kemiallisesti muiden aineiden kanssa. Näin alumina ja aluminium hydroxide ovat myös hyvin turvallisia käyttää ulkoisesti, eivätkä ne imeydy ihoon tai läpäise ihoa. 

VALITSE PARAS SUOJA TILANTEESEEN KUIN TILANTEESEEN

VAUVOILLE, LAPSILLE JA VESILEIKKEIHIN // HERKÄSTI PALAVALLE VAALEAIHOISELLE

Suihkutettava Aurinkosuojasuihke SPF50 on tehokas ja kätevä pienten vikkeläjalkaisten viikareiden aurinkosuojaamisessa. Jos päivä sisältää paljon vedessä pulikointia, tai kyseessä on vauva tai taapero, valitse vedenpitävä Lasten Aurinkovoide SPF50+. Suojaa lapset aina korkeiden suojakertoimien lisäksi myös vaatteilla. Hattu on must! Aurinkosuojasuihke SPF50 suojaa myös vaalean aikuisen helposti ja turvallisesti.

”ALL-IN-ONE” LAISKALLE SUOJAUTUJALLE

Ruotsissa keväällä 2017 Organic Beauty Awardseissa ”Vuoden Parhaimmaksi Aurinkotuotteeksi” valitun Melt-in Creamin voidemainen koostumus sulaa iholle öljyksi ja on helppo ja nopea levittää kasvojen ja vartalon iholle. Sopii koko perheen suojaamiseen, kaikille ihotyypeille ja jopa huulten suojaamiseen. Ei jätä ihoa tahmeaksi. Suojakerroin SPF30. Suojaa myös lapset, mikäli lapsen pigmentti ja aiempi auringolle altistuminen sen sallivat.

KEVYEMPI SUOJAKERROIN // TUMMEMMALLE TAI RUSKETTUNEELLE IHOLLE

Voidemainen suojavoide aurinkoon tottuneelle iholle tai tummemmalle pigmentille. Antaa kevyen, mutta tehokkaan suojan SPF15. Sopii myös kasvoille levitettäväksi.

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

You are about to remove a gift product. If you continue, it will not be added to your cart again.