Toimitus / Natural Goods Company

NUJERRA FLUNSSA LEMPEILLÄ VINKEILLÄ

syyskuu 19, 2016,
Natural Goods Company

Joka syksy kesälomien jälkeen päiväkoteihin, kouluihin ja töihin palaajia uhkaa sama vanha vihollinen: flunssakausi jyllää pahimmillaan. Ei vain siksi, että kokoonnumme jälleen yhteisiin tiloihin, mutta syksy on yleensä myös kiireen aikaa. Tällöin stressi, sekä positiivinen että negatiivinen, altistaa immuunipuolustuksen heikentymiselle monin eri tavoin. Löydät verkkokaupastamme lempeät ja luonnolliset hoitotuotteet sisäiseen ja ulkoiseen hoitoon. Alennukset ovat voimassa 16.10.2016 asti.

Flunssakauden nujertajat

Flunssakauden aikana on parasta pitää huolta siitä, ettei edes sairastu. Relaa! Syö monipuolisesti ravinnetiheää ruokaa, nauti hapatettuja tuotteita ja probiootteja. Muista juoda. Ulkoile. Muutamilla yksinkertaisilla peruskikoilla voit vaikuttaa paljolti siihen, iskevätkö pöpöt vaiko eivät. Muista kuitenkin, että sairastumisessasi on paljon muitakin tekijöitä, kuin vain immuunisuojamuuriesi pettäminen. Suoliston kunto, hivenaineiden vajaus ja stressi voivat olla tekijöitä, jotka huolellisesta ehkäisystä huolimatta saavat suojasi antamaan periksi. Älä soimaa itseäsi – keskity paranemiseen.

Ulkoisesti voit pitää huolta hyvästä käsihygieniasta: pese kädet usein ja vältä silmien ja nenän koskettelua, sillä useimmat bakteerit ja virukset siirtyvät kehoosi silmien, nenän tai suun kautta. Nykypäivänä käsien jatkuvaa desinfiointia ei suositella, sillä se tappaa käsistä myös ne hyvät bakteerit, jotka ovat elintärkeitä sekä ihosi hyvinvoinnille että suojaamaan sitä ulkoisilta taudinaiheuttajilta. Hellävaraiset luonnonmukaiset käsisaippuat ovat tehokkaita lian irrottajia, mutta suojaavat ihosi luonnollista mikrobiomia ja rasvavaippaa olematta liian peseviä.

Jos kuitenkin kaikesta huolimatta pöpö pääsee tehokkaan suojauksesi ohi, on syytä vetäytyä pian vaakatasoon ja tehdä oma olo mahdollisimman miellyttäväksi. Älä lähde töihin tai kouluun tartuttamaan muita. Omaa oloa kannattaa kuulostella jo silloin, kun kurkkukivun ensioireet tai tukkoinen nenä ilmoittavat olemassaolostaan. Lepäämällä saatat saada taudin nujerrettua jo heti alussa. Tässä toimistokoiramme Pyry näyttää mallia kelpo lepoasennosta.

Runsas juominen on todellä tärkeää, jotta saat nopeasti huuhdeltua pöpöt kropastasi ja vältät nestehukkaa. Juo vettä, yrttiteetä, omia yrttikeitoksia, pakuria, mitä tahansa mikä maistuu. Vältä kuitenkin sokeria ja makeuta mielummin hunajalla. Neal’s Yard Remediesin herkulliset yrttiteet ovat helppoja juoda ja sisältävät oloa helpottavia ja vilustumista parantavia luonnollisia ainesosia. Ripaus hunajaa ja lusikallinen Puhdistamon kookosöljyä antavat teelle extratehoa, kookosöljyllä kun on tiedetysti kyky lieventää tulehdustilaa. Voit tuunata yrttiteetäsi esimerkiksi inkiväärillä, joka on voimakkaana antioksidanttina hyvin tulehdusta parantava. Raasta tai paloittele inkivääriä makusi mukaan ja anna hautua. Lisää hunajaa ja tuoretta sitruunamehua.

kookosoljy

Kurkuma! Chili! Valkosipuli! Älä arastele vahvojen mausteiden käytössä. Kokeile chiliä smoothieen! Saat aineenvaihduntasi liikkeelle, tukkoisen nenän auki ja kasapäin luonnon omia antibiootteja.

Vaikka sairaana tekisi mieli hemmotella itseään herkuilla, kannattaa sokerin saamista kuitenkin kipeänä rajoittaa – se kun ei tee hyvää kenenkään immuunipuolustukselle. Sen sijaan ravinnetiheät marjasmoothiet ovat hyvä ja helppo tapa lisätä myös nesteensaantia. Kipeänä ruokakaan ei useasti maistu, saa silloin smoothiesta kaivattua energiaaa. Tyhjennä pakastimesta vanhat marjat, käytä käteviä smoothiejauheita tai turvaudu kaupan pakastealtaaseen. Tyrniä, puolukkaa, mustikkaa, marja-aroniaa, mustaaseljaa. Puhdistamon viherjauheesta saat kuituja, jotka ovat hyvien suolistobakteeriesi ruokaa, sekä vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Kipeänä eivät kasviksetkaan aina maistu, jolloin smoothiejauheet korvaavat tilapäisesti kätevästi kasvisten saannin. Viherjauheen käyttöä kannattaakin suosia ympäri vuoden. Spirulina-tableteista saat valtavan määrän kehollesi tärkeitä mineraaleja, jotka vahvistavat kroppaa yhdessä levon kanssa.

puhdistamo_blogi2

Reippaat annokset D-vitamiinia esimerkiksi Nordic Health Sprayn kätevässä suihkemuodossa auttavat nujertamaan kroppaan pyrkivät pöpöt, pitävät yllä hyvää yleiskuntoa ja siten myös ehkäisevät taudinaiheuttajien pääsyä limakalvoille. Hyvänmakuista suihketta on kätevä pitää vaikka työpöydällä, ja huolehtia näin päivittäisestä vitamiininsaannista helposti ihan ohimennen.

nordicsprays

Kurkkukivun ensioireita, ja jo jomottavaa kurkkua voit hoitaa suolavedellä. Tee kylläinen liuos, eli sekoita esimerkiksi teemukiin lämpimään veteen suolaa niin kauan, ettei lisälusikallinen siihen enää liukene. Kurlaa vedellä pitkin päivää useasti ja sylje suolavesi pois. Vanhan kansan höyryhengitys toimii myös yhä. Hanki joko apteekissa myytävä höyryhengityspannu tai valmista sellainen itse: kiehauta vettä kattilassa, anna jäähtyä hieman ja hengitä syvään kattilan päällä pyyheteltassa. Halutessasi voit lisätä veteen hengitystä avaavia Taoasiksen eteerisiä öljyjä, kuten teepuu, eukalyptus tai piparminttu. Eteeriset öljyt helpottavat oloa myös matolle tai liinavaatteisiin ripoteltuna. Käytä tuoksulamppua tai pudota pari tippaa pumpulilapulle ja sujauta se olkaimen alle – näin tuoksu haihtuu hienovaraisesti eikä häiritse muita. Kokeile puhdistavaa greippiä, tyynnyttävää kamomillaa tai flunssan oireita lievittävää sypressiä.

taoasis_erteeriset_oljyt

Kun nenäliinat, voiteet ja yrttiteet on aseteltu kätevästi käden ulottuville, on aika heittäytyä potslojoo, ottaa kirja käteen, avata Netflix tai ihan vaan sulkea silmät. Lepää, köllötä, pötköttele, huilaa! Kun flunssa on saanut niskaotteen, ei auta muu, kuin sairastaa se pois.

Ulkoisesti oloasi voit helpottaa Mediaton aromaterapeuttisilla itsehoitotuotteilla. Kaikissa Meditaon tuotteissa käytetään vain laadukkaita ja luonnollisia, luomulaatuisia raaka-aineita, ja esimerkiksi vilustumista helpotetaan klassisin aromaterapeuttisin keinoin. Kaikki raaka-aineet ovat erityisen hellävaraisia, 100% luonnollisia ja sertifioidusti luomua. Kaikissa voiteissa on pohjalla luomulaatuinen shea-voi, joka silottaa ihoa ja ravitsee sitä luonnollisesti. Kun iho on terve ja kosteutettu, se kestää paremmin ympäristön rasituksia ja ulkopuolisten huonojen bakteerin hyökkäyksiä. Siksi esimerkiksi jatkuvasta niistämisestä rohtunut nenän alue on syytä hoitaa kuntoon vaikka Angelica Balsamilla, joka rauhoittaa ja hoitaa herkkääkin ihoa. Se ei kirvele rikkoontuneellakaan iholla ja imeytyy nopeasti. Kylmäpuristettu mäkikuismaöljyä ja sheavoi rauhoittavat ihoa, samalla kuin raikas, eteerisistä öljyistä koostuva tuoksu helpottaa hengittämistä.

blogi_meditao

Tukkoisen hengityksen aukaisee rintaan ja selkään hierottava, miellyttävän tuoksuinen Eukalyptusbalm Forte. Sen lisäksi, että voide helpottaa hengitystä, se lämmittää ja lohduttaa kurjaa oloa. Balmia voi käyttää myös lapsilla, ja se on hellävarainen ja luonnollinen vaihtoehto.

Thyme Cream mild sisältää valkoista timjamia, laventelia, mäntyä ja luomua sheavoita. Se toimii rintaan siveltynä hengitystä avaavana raikkaan tuosunsa ansiosta, ja lämmittävänä voiteena erityisesti kylmänä talvikaudella. Voit käyttä myös käsivoiteena. Voide sopii lapsille ja raskaana oleville.

blogi_meditao2

Kuumeisena koko kroppaa särkee ja olo on nuhjuinen. Viluttajaisen nujertajia voi hieroa hellästi ohimoille, niskaan, hartioihin ja särkeviin jäseniin sekä kohtiin, joissa tuntuu pulssi, esimerkiksi ranteisiin. Laventeliöljy iltaisin rentouttaa lihaksia ja tuudittaa syviin uniin. Arnica Balm puolestaan sisältää muun muassa rosmariinia ja arnikkia, ja sillä on lihaksia lämmittävä vaikutus. Lämpö rentouttaa, lievittää lihaskipuja ja helpottaa näin oloa vällyjen alla. Eteerisistä öljyistä koostetut tuoksusekoitukset vaikuttavat lohduttaen, piristäen ja flunssaa hoitaen.

Flunssavapaata syksyä toivottaa Kirsi /  The Natural Goods Companyn verkkokauppavastaava

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.