Toimitus / Natural Goods Company

EKOTEOT LUONNOLLISENA OSANA ARKEAMME

kesäkuu 29, 2016,
Natural Goods Company

Työyhteisöämme yhdistää kiinnostus ympäristöasioihin ja kollektiivinen vastuunkato huomisesta. Ekoteot ovat luonnollisena osana arkeamme päivittäin. Uuteen valoisaan toimistoomme esimerkiksi tulvii auringonvaloa niin, että voimme huoletta sammuttaa kattolamput päivällä. Vaikutamme näin pienillä päivittäisillä valinnoilla pitkävaikutteisiin suuriin kokonaisuuksiin.

Haluamme kantaa kortemme kekoon eettisessä kuluttamisessa ja pienentää kuluttamisen haittoja. Koska emme kukaan voi täysin välttää kuluttamista, meidän pitää tehdä siitä ekologisesti kestävämpää ja vähentää ympäristömme kuormitusta.

Sinun valintasi näkyvät isossa kuvassa nyt, ja vielä sadan vuoden päästäkin. Uskomme, että kuluttamalla voit vaikuttaa isosti. Voit valita, mistä ostat, mitä ostat, ja miten sen ostat. Haluamme olla yksi vastuullinen vaihtoehtosi.

SERTIFIOITU LUONNONKOSMETIIKKA

Myymämme tuotteet ovat pääosin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka tarkoittaa sitä, että tuotteiden valmistuksessa, käytössä ja hävityksessä on otettu huomioon ympäristötekijät. Tuotteen koko elinkaaren täytyy olla kestävä, ja siksi sertifikaatin saadakseen tuottajan täytyy sitoutua kestävän kehityksen periaatteisiin.

Raaka-aineet esimerkiksi ovat pääosin luomua aina kun se on mahdollista, ja muutoinkin 100% luonnollista alkuperää. Tämä takaa myös niiden täydellisen biohajoavuuden. Raaka-aineita prosessoidaan mahdollisimman vähän, joka pitkällä tähtäimellä säästää energiaa tuotannossa eikä aiheuta kohtuutonta ympäristökuormitusta.

kirja

Reilun kaupan tuottajilta hankituista raaka-aineista  tuottajat saavat hinnan, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Tämän takuuhinnan päälle maksetaan aina myös reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin, kuten koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Reilun kaupan ympäristökriteerit tähtäävät siihen, että viljely on ympäristön kannalta kestävää ja että luonnon monimuotoisuutta vaalitaan*.

Raaka-aineita, tai valmista tuotetta ei missään vaiheessa testata tai testauteta eläimillä.

TOIMISTOMME ARKI

Koska toimistomme sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella Hakaniemessä, tulemme pääosin töihin jalan ja julkisin kulkuvälinein. Neukkaristamme avautuu upea näkymä Kaisaniemenlahdelle. Pääsemme näin seuraamaan ihan läheltä luonnon muutosta, kun jäät lähtevät lautta lautalta, tai kun ensimmäiset pilkkijät uskaltautuvat lahdelle. Luonnon meditatiivinen näytelmä rauhoittaa silloin, kun stressi yrittää pyrkiä pintaan. Toimistomme on savuton.

toimisto

Kaikissa toimistomme hankinnoissa otetaan ensisijaisesti huomioon ympäristönäkökulma. Arkipäiväisen luonnollisen jätteiden kierrätyksen lisäksi käytämme pestäviä luomupuuvillaisia käsipyyhkeitä, ja pyrimme sekä toimistolla että tapahtumissamme käyttämään pestäviä astioita kertakäyttöisten sijaan.

Toimistomme siivous suoritetaan 100% ympäristöystävällisillä ekopesuaineilla. Yksinkertaisimmillaan ne sisältävät vain luomualkoholia sekä haihtuvia eteerisiä öljyjä.

Tulostimemme on ekologinen ja käyttää vahaväriä. Näin emme synnytä enää lainkaan erillisestä tulostinmusteesta syntyvää muoviroskaa. Pyrimme muutenkin sähköiseen toimistoon – tulostamme mahdollisimman vähän, ja senkin 100% uusiokuidusta valmistetulle valkaisemattomalle paperille, jolla on Joutsenmerkki. Myös kaikki printtituotteemme alihankkija painaa Joutsenmerkitylle paperille.

Käytämme Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa ekosähköä, joka saadaan 100% uusiutuvista energialähteistä. Se on alkuperältään C02-vapaata sähköä, eikä myöskään synnytä radioaktiivista jätettä. Vihreä sähkömme tulee  Nordic Green Energyltä.

Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan luomulaatuisella ja reilun kaupan teellä, kahvilla, sekä terveellisillä naposteltavilla. Olemme pieni, lämmin porukka, jossa ilot ja surut jaetaan avoimesti. Omasta laajasta tuotevalikoimastamme, esimerkiksi eteerisistä öljyistä, löytyy heti apu, jos joku meinaa tulla kipeäksi, tai jos työpäivä tarvitsee virkistystä. Toivomme hyvällä fiiliksellä tekemämme myös välittyvän myös asiakkaillemme.

Toimistomme hyvää mikrobikantaa pitää luonnollisesti yllä nelivuotias Pyrykoira, spanielin ja beaglen rakkauslapsi, jonka tohotus ja tahaton komiikka piristää sekä henkilökunnan että vieraiden mieltä päivittäin.

https://www.instagram.com/naturalgoodscompany/

VERKKOKAUPPA EKOLOGISESTI KESTÄVÄKSI

Sen lisäksi, että olemme valinneet verkkokauppaamme sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jolla haluamme helpottaa sinun valintaasi kosmetiikkaviidakossa, lähetyksiemme pakkausmateriaalit on valmistettu kierrätetystä pahvista. Pyrimme pakkaamaan tuotteet mahdollisimman ilmastoystävällisesti, tiiviisti ja ilman tyhjää tilaa. Näin myös kuljetuksesta tulee huomattavasti energiatehokkaampi. Pakkausteippimme on ympäristöystävällistä kierrätettyä ja kierrätettävää, valkaisematonta paperiteippiä, joissa käytetään luonnokumiliimaa. Etsimme aktiivisesti ekologisesti kestäviä tapoja pakata, lähettää ja kuljettaa verkkopakettejamme.

Kuljetuksemme Helsingissä hoitaa päästötön fillarilähettiä  Pave, ja suuremmat paketit sekä pidemmät matkat ympäristöystävällinen kuljetusliike A to B, jonka autot kulkevat pääosin jätteestä tehdyllä biokaasulla tai tuulivoimalla ladatulla sähköllä.

Verkkopakettiemme kuljetuksista taas vastaa Matkahuolto Oy, joka vähentää turhan liikennöimisen tarvetta – bussit kun hoitavat kätevästi samaan aikaan myös henkilöliikennettä.

insta2

Miten voit vähentää omaa hiilijalanjälkeäsi? Katso tästä kuluttajaliiton 18 askelta eettiseen kuluttamiseen.

– Kirsi /  The Natural Goods Companyn verkkokauppavastaava

Kommentointi suljettu

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.